Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

psychiczna tortura

bylam dzisiaj na oiomie

Polecane posty

u swojej babci. w sali obok lezala dziewczyna, 22lata, sliczna jak niewiem co. Miala kruczo czarne, dlugie wlosy, granatowe since pod oczami i stluczony podbrodek. Byla podlaczona do respiratora, siedziala przy niej chyba siostra, moze jakas przyjaciolka, okolo jej wieku, nie wiem, plakala strasznie. jak wychodzilam i szlam przez korytarz, uslyszalam jak lekarz zapytal ojca tej dziewczyny, czy zgadza sie na przeszczep jej narzadow. Takiego..wycia, po prostu rozpaczliwego wycia, bo to nie byl placz, nie slyszalam nigdy w zyciu. Zmrozilo mnie po prostu, az sie sama poryczalam jak wyszlam z budynku. gdzie tu jest kurwa bog, no gdzie? :(:(:(

Gość ewwwlia
straszne :(

Gość crazy mada faka
dokladnie:( a gdzie jest bog kiedy niczemu winne dziecko umrze zaraz po narodzinach

Gość ddodpsds
a co gdyby była brzydka?nie żałowałabys jej?bo pisałas ze taka sliczna rozni ludzie, umieraja?młodzi,piekni starzy, dzieci..i to zawsze jest smutne..ale takie jest zycie!!cholernie ciezkie jest zycie:( kazdy z nas kiedys umrze? Bog jest !!ale nie na tym swiecie!! ale dopiero na tamtym!! tutaj smai swoj los wybieramy i decydujemy o sobie!!

Gość no wlasnie straszne
swoja droga to lekarz chyba nie powinien pytac o zgode na pobranie narzadow dopoki ona zyje. tak mi sie przynajmniej wydaje

Gość crazy mada faka
bzdura, jak niby decydujemy o sobie :o

Gość ddodpsds
A CO GDYBY NIE BYłA SLICZNA, ALE CHYDNIE BRZYDKA, Z TARDZIKIEM NA BUZI, Z KRZYWMYM NOSEM?NIE ZAłOWAłBYS JEJ? DLA BOGA WSZYSCY SA ROWNI I własnie poprzez smierc, wszyscy jestesmy zrownani!!czy bogaty czy biedny, czy stary czy młody kazdy umrze!!!

Gość ddodpsds
a skad wiesz, mada faka co było przyczyna jej smierci?? w jakims sensie decuduejmy o sobie, przeciez nikt nas do niczego nie zmusza, to ze powodujemy wypadki to tez przypadek, naszA WINA, BO JAIS BłąD POPEłNILISMY!!

Gość kolejnym mitem
a dlaczego tylko narodziny i zycie się liczy,jesli smierc jest jego etapem? przyjmuj smierc tak samo jak zycie,bo to niepodzielna całosc

nie no, takie bylo moje pierwsze wrazenie jak ja zobaczylam - po prostu sliczna dziewczyna, nie mialoby znaczenia gdyby byla inna. chodzi o to, ze dzisiaj na wlasnej skorze przekonalam sie, co to znaczy zobaczyc cos takiego na zywo. wiem, ze na codzien tysiace ludzi codziennie... ale pierwszy raz w zyciu bylam swiadkie mczegos takiego:(

Gość ewwwlia
Co nie zmienia faktu że wierzę w Boga. Uważasz że gdyby ludzie dożywali setki a dopiero potem umierali, to byłby dowód na istnienie Boga? Pewnie miała jakiś wypadek, samochodwy albo ktoś ją napadł? Myślę że Bóg dał nam wolną wolę, zostawił wszystko swojemu biegowi i patrzy jak się poukłada. Ktoś więc np. doprowadził do tego wypadku, ona ucierpiała. A teraz przez sekundę wyobraź sobie że jesteś Bogiem. Wyobraź sobie że miliony ludzi przy łózkach swoich umierających bliskich prosi Cię o ich wyzdrowienie. Co byś zrobiła? Każdego ozdrowiła? Wtedy ludzie przestaliby umierać. Albo wyobraź sobie że dwie drużyny grające ze sobą proszą Cię o wygraną. Nie pomożesz obu. Ktoś musi przegrać. Tak jak w życiu.

Gość ddodpsds
PSYCZHINA TORTURO TY TEZ KIEDYS UMRZESZ I NIC TEGO NIE ZMIENI!!NIECH CI TA SYTUACJA TO USWIADOMII!!!!

chyba by mi serce peklo, gdyby ktos mi bliski byl w takim stanie.. no wlasnie straszne - tez mi sie tak wydaje, nie wiem, moze mieli ja odlaczyc od maszyn.

bo życie jest kruche i czasami w tym pędzie codzienności tego nie zauważamy

wszystko ok, po prsotu sytuacja byla taka, ze bylam u swojej babci - ma 96lat, trafila tam po zawale, tez oddycha za nia respirator - ale taka jest kolej rzeczy, przezyla prawie caly wiek, wielka szkoda, ze odejdzie (tak mowia lekarze), ale coz zrobic. ale kiedy umieraja mlodzi ludzie, ci, korzy wlasnie mieli zbawiac swiat.. szkoda gadac:(

Gość ddodpsds
PSYCHICZNA TORTURA JA BYłAM 3 RAZY SWIADKIEM, TAKIEJ SYTUACJI!!I POWIEM CI, ZE JESZCZE DUZO PRZED TOBA!!! zycie jest cholernie ciezke, ale smierc jest etapem zycia!!tak jak narodziny i kiedys moze okaze sie ze cos jednak jest po smierci, skoro po narodzinach cos jest to po smierci tez powinno:)

Gość ddodpsds
akurat kiedy ladacznica MOWI, ZE BOGA NIE MA TO JEJ NIE WIERZE!!! zaden mi tez autorytet!!! BO DLA LADACZNICY BOG FAKTYCZNIE, LEPIEJ ZEBY NIE ISTNIAł:)

Gość ddodpsds
a ja mimo, ze przezyłam 3 razy smierc bliskich osob, to wierze w Boga nawet bardziej niz kiedys,czuje, ze te osoby mi bliskie:)sa szczesliwe teraz i jest ima tam dobrze!!po prostu intuicyjnie!!to czuje:)

Gość fijik
psychiczna tortura. dobra z ciebie dziewczyna ale dlaczego stamtad uciekasz? twoja babica moze umrzec wiec nie chcesz trzymac jej za reke kiedy to sie stanie? dlaczego ludzie uciekaja od takich sytuacji. na pociag odprowadzamy tych ktorych kochamy a kiedy ktos wybiera sie dalej nikt nie chce go odprowadzic. to bardzo bolesny i trudny moment . nie da sie opisac ile dzieje sie dookola czyjejs smierci. ale kiedy w nim uczestniczysz to widac na czym polega istita naszego czlowieczenstwa.

Gość crazy mada faka
a ja przezylam smierc tygodniowego dziecka mojej kuzynki :( boga nie ma

Gość ddodpsds
a cyz picia piwa jest złe?nie a puszczanie sie?tak!! a ladacznica powiedziałą, ze NIE WIERZY W ZADNEGO BOGA!! nawet w pijacego!:)

Gość ddodpsds
crazy mada faka, a co ma Bog do smierci? a skad wiesz, co jest po smierci moze lepsze zycie?i temu dziecku teraz jest lepiej?po smierci bliskiego tak naprawde to MY CIERPIMY, A NIE NASZ BLISKI JEMU JEST DOBRZE:)w niebie!!

Gość Ja też tam byłam
Narządy pobiera się natychmiast po ustaniu pracy serca, dlatego potrzebne jest wcześniejsze podpisanie dokumentów i zrobienie odpowiednich przygotowań, trzeba też przygotować pacjenta , który ma otrzymać przeszczep i musi się zebrać zespół transplantancyjny.Dlatego oni to wszystko przygotowują wcześniej.Inna sprawa, że lekarze są często bardzo niedelikatni, dla nich odejście kogoś niedużo znaczy, dla rodziny to tragedia.

Gość crazy mada faka
no wlasnie nic, bo go nie ma