Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w trabe jeza allegro

Czy moge wyslac mniej kasy za wysylke sprzedajacemu na allegro?

Polecane posty

sprzedjacy zyczy sobie 10zl za wysylke (z polski, z sasiedniego wojewodztwa) a ma wyslac t-shirt! sprzedaje na allegro i wiem, ze koszt wyslania koszulki priorytetem wraz z kupnem koperty nie wynosi wiecej niz 6zl:O

juz nawet nie chodzi o kase ale o to ze mie to wkurzylo, no bez przesady. wiem ze moglam zapytac przed kupnem o koszt wysylki, ale juz za pozno i zamierzam wyslac max 7zl na pzesylke

Gość nie radze
nie wysle ci towaru dopoki nie otrzyma calej zapłaty.

Gość wsds
a ile było napisane w kosztach wysyłki na aukcji?

Gość nie możesz bo licytując
na jego aukcji zaakceptowałaś jego warunki... tak samo jak kupujesz coś w sklepie internetowym, tam tez często przesyłka kosztuje 10, a nawet 15zł...

no kurde i co z tego że wysyłka będzie kosztować go mniej, chce 10 zł to mu musisz zapłacić 10 zł, jakby chciał 15 zł to byś mu musiała 15 zł zapłacić. nawet jeśli wysyłka go będzie kosztować 5 zł :o możesz zrezygnować z kupna ale narażasz się na negatywa i punkt karny od allegro :P

ale sie sfrajerowalam. napisze maila czy moge wyslac mniej;]

ale w regulaminie allegro jest napisane ze nie mozna zawyzac kosztow wysylki. jak bedzie podskakiwal to nasle na niego allegro:D

Gość wsds
w regulamnie napisane jest ze nie mozna "drastycznie" zawyzac koszów wysyłki. paczka priorytetowa do 1 kg to 8,5zł plud dochodzi do tego koperta, taśma. te 10 zł nie wydaje mi sie takie zawyzone. Do tego jesli sprzedajkacy ma DG to musi zapłacic vat od tej przesyłki

ja ostatnio placilam 13zł za wysyłke książki o formacie zeszytu (cena ksiazki 14,99) :O :O :O

wlasnie nie, nie byly podane koszty wysylki a nie przyszlo mi do glowy pytac, ciuchy sa zazwyczaj po 8 zl max za przesylke

ashley ale ksiazka moze byc ciezka. a ta koszulka jest leciutka, zwykla z krotkim rekawem i to S na dodatek:P osttanio wysylalam sweter, koszt wysylki 5,30 (na pewno ciezszy niz mala koszulka) + koperta to jakies groszowe sprawy. czyli wyslanie swetra nie kosztowla mnie nawet 6 zl!

priorytetem oczywiscie!

:D zrobili cie w bambuko . na e-bay nie ma mozliwosci nic zawyzyc, bo po wpisaniu adresu kosztu wysylki pokazuja sie automatycznie....poza tym, mozan wybraz alternatywny sposob wysylki.... wlasnie moze spytaj o to? czy mozna jakos inaczej wyslac? powiedz , ze sprawdzales na poczcie i koszt wysylki podali ci inni, i czy sie nie pomylil.... zawsze mozesz dac "negatywa" w ostatecznosci a gadanie o kosztach typu tasma i koperta...no sorry jak cos sprzedajesz to jestes nastawiony na kosztu , prawda? tak samo jak i na vat? no chyaba, ze nie zdajesz sobie sprawy , ze wszytsko kosztuje :)

i nie musi placic watu bo to nie sklep tylko prywatna osoba a koszulka uzywana

no napisalam maila ze sama sprzedaje na allegro i wiem jakie sa koszty i czy moge wyslac mniej bo tyle na pewno nie kosztuje :P

Gość piszesz że normalnie
koszty wysyłki na allegro to 8zł, to zastanów się czy opłaca Ci sie robic zamieszanie o te 2 zł więcej... gdyby to było 20zł za przesyłkę to rozumiem, ale szarpać się o całe 2 złote :o

8zl to juz jest zawyzone. wysyla takiej lekkiej rzeczy kosztuje ok 5 zl + koperta. nie chodzi o te 2 zl juz ale sie wkurzylam, bo niby z jakiej racji mam placic wiecej. ja jestem uczciwa i podaje koszty takie jakie sa w rzeczywistosci

piszez ze normalne-> dlatego,ze jest to tylko 2zl malo ludzi sie orientuje i dochodzi swojego! dzieki temu oszusci zarabiaja duze pieniadze i uchodzi im na sucho! pomysl,na kazdym niech zarobi 2 zlote, niech ma 10 zamowien - to jzu 20 zlotych.... a te 2 zl ktos zarobil i bez wzgledu na to czy to malo czy duzo, to sa ciezko zarobione pieniedze, za ktore moznaby kupic mleko, bulke albo piwo :)

oszustwem to to na pewno nie jest. użycie tego słowa jest nadużyciem z twej strony 💤

ja trafilam na aukcje gdzie babka napisała ze koszty takie i takie ale jak ktos sobie zyczy to moze wyslac zwyklym listem poleconym tylko zeby napisac do niej maila. napisałam, babeczka poszła na poczte sprawdzila dokladnie cene przesylki i wyslala a ja przelałam kase :) i wszyscy tak powinni robic zn podawac prawdziwe ceny i uwzgledniac tez zwykle listy polecone a nie zaraz paczki priorytetowe na ktorych wychodzi kupa kasy :o wiadomo ze jak komus zalezy na czasie a paczka jest duza to niech płaci, ale jak jakas mala i lekka pierdoła to po co bulić za przesylke 10 zł :/

jak sie nie zgodzi to w komentarzu dodam ze zawyza ceny przesylki, niech ma ;)

Gość gatarfa
10zł to rzeczywiście za dużo ja sprzedaje na allegro i : małe przedmioty wysyłam za 4.50 poleconym w kopercie bąbelkowej większe jako paczka zwykła tez w kopercie bąbelkowej za 7zł albo na życzenie paczka priorytetową za 9zł jeszcze nikt się nie skarżył

pedro* - ja pisze ogolnie. poza tym, jak idziesz do sklepu i ktos ci wyda zamiast 1,20 jedynie 1,10 to jest to wlasnie oszustowo ( mimo, ze jest zwykla pomylka) poza tym, jakbys ty to nazwal? dla mnie jest to niepowazne podjescie do kilienta i biznesu i naduzywanie ludz , bo przecietny "kupujacy" nei zna kosztow az tak dobrze , prawda?

nie, biznes polega na wyrobienie sobie dobrej marki , doskonalego serwisu i grona zadowolonych klientow. nie na naciaganiu ludzi! poza tym, jesli ktos uwaza, ze takie zachowanie to zachowanie biznesmana , to jest w duzym bledzie!

wysyłałam w zeszłym tygodniu priorytet polecony-lekka przesyłka, za kopertę A4 bąbelkową zapłaciłam 1,80,a na poczcie-5zł,więc kosztowało mnie to niecałe 7zł też mnie wkurza zawyżanie opłat,jak widzę,że jest stanowczo za dużo po prostu tam nie kupuję samowolnie wysyłać mniej pieniędzy to nie radzę,tak jak piszesz-najlepiej się zapytaj (może faktycznie ma daleko na poczte i to jest dodatek na benzyne :/ )