Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

penumbra

Mamy piątek , zapraszam na kawę

Polecane posty

U 10 % zarażonych prenatalnie płodów rozwijają się różne objawy kliniczne, czasami w postaci tzw. triady Sabina Pinkertona – wodogłowie lub małogłowie, zapalenie siatkówki oraz zwapnienia śródmózgowia, któremu towarzyszy znacznie opóźnienie rozwoju umysłowego dziecka. Toksoplazmoza wrodzona może również powodować hipotrofię płodu, małopłytkowość, powiększenie wątroby i śledziony. Poronienie samoistne lub obumarcie wewnątrzmaciczne występuje w przypadku zakażeń wewnątrzmacicznych w pierwszym trymestrze ciąży.

nie. na razie to stoimy w miejscu bo czekam na pierścionek:D takie oświadczyny spontaniczne były:) potem info dla rodzicow i wstepna data 9 maj

koniec tematów - choróbska i smierc są ciekawsze na piatkowe popołudnie

mój się oswiadczył w przedpokoju - niespodziewanie.... w dnu kiedy robiłam urodziny... 7 października a 6 października byl slub 9urodziny mam 8)

a ja z moim się przytulałam i wypalił z zapytaniem, nawet wcześniej o tym nie rozmawialiśmy:) a datę wybraliśmy losowo, na zasadzie to ja jadę po kalendarzu w komórce a ty powiedz stop :D

hehe mysmy chcieli 2 sierpnia 2008 :-) bo to bedzie sobota a poznalismy się 2 sierpnia w sobotę ale.. chcielismy wczesniej

i dobrze bo by brakło niektórych a wtedy nie wyobrazam sobie podziękowania dla rodziców jak jednego juz nie ma.... ojj smutno mi- dzis 4 miesiace mija jak zmarł tesc... ja pierdziele jakie to dziwne

my jeszcze nie mieszkamy razem. mieszkałam z kimś i się przejechałam bardzo, dlatego teraz zamieszkamy dopiero jak będzie pierścionek i będzie już sprawa oficjalna

ja dopiero po slubie sie wprowadziłam - a spac mogłam u przyszlego męża 3 miesiace przed slubem i to tylko w trakcie wyjatkowych sytuacji remontu i wieczoru paniensko kawlarskiego

takie zasady były taty .... cóz... na dobre nam to wyszło dla nas małzenstwo bylo wszytskim nowym - razem mieszkanie razem wsyztsko

my spędzamy całe weekendy razem, ja mam mieszkanie, więc problemu nie ma. jego rodzice trochę się na początku oburzali że nie wypada, żeby u dziewczyny sypial itp, ale chyba już się przyzwyczaili.

konkordat. oczywiście jazda będzie z rodzinami bo chcemy skromny ślub i wesele, chcę wypożyczyć suknię. ale zobaczymy, jeszcze sporo czasu zostało, na razie jeszcze czekam na dowód rzeczowy;)

my mieszkamy razem od roku...w moim mieszkaniu, z jego rodzicami to różnie bo oni są konserwy i nie chcą słyszeć o cywilu a dla mnie szkoda kasy na konkordat

my na szczęście oboje mamy twarde charaktery więc i tak będzie po naszemu,ale już spodziewam się walki z moją rodziną... mimo że od 3,5 roku mieszkam sama ciągle czują się zobowiązani do komentowania itp itd

:) to w wieku mojego przyszłego, bo on jest młodszy ode mnie 3 lata:) rocznikowo