Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość little_baby

TANIEJ JEST SAMOLOTEM CZY PROMEM?

Polecane posty

TO zależy jakie masz polączenia i godziny wylotów. Z Gdanska weź sobie taksi spod dworca na lotnisko. Albo wysiądz w Gdansku Wrzeszczu i stamtad spod samego dworca jest autobus chyba B na dworzec prosto (tam ma ostatni przystanek)

Gość oik
najlepeij zrob tak, popytaj wsrod znajomycj czy ktos mzoe Ci zarezerwowac bilet na swoja karte, Ty Mu oddasz kase a oplaty manipulacyjne to kwestia mzoe z 40 zl. Ten bilet wyjdzie Ci cos ponad stowe na moje oko.

Gość little_baby
dzieki paris złota kobieta z Ciebie :)

Gość oik
do Gdanska dojedz sobie tak ,zeby zostalo Ci jescze z 2,5 godziny do odlotu, wez taksowke na lotnisko. Tak zebys na spokojnie miala te 2 godzinki na osdebranie biletu ,zwazenie bagazu itp

Agent albo biuro podróży, które sprzedaje bilety lotnicze. Tylko oni pobierają oczywiście dodatkową opłatę "za wypisanie biletu" , nie wiem jak u Ciebie, ale ja kiedyś placiłam koło 40 zł. Bo do tego żeby zarezerwować przez net musisz miec karte kredytowa o ile sie nie myle. Taką zwykłą płatnicza nie przelejsz im kasy.

Tak , tak na lotnisku musisz być nawet 2,5 do 3 godzin wczesniej. Czasem na Rębiechowie jest takie zamieszanie, ze można się zgubić na tych 5 m kwadratowych :D

Gość little_baby
aha ok dzieki dziewczyny a ta opłata manipulacyjna to kiedy sie ja płaci przy przelaniu kasy za bilet?

Gość oik
tak, odrazu Ci ja pobiora.powodzonka

Oik a to mozna tak na czyjąś kartę? BO ja nie wiem. Dlatego ja dla pewnosci kupowałam w biurze. Aha najpierw do tych 77 zł musisz doliczyć opłaty manipulacyjne ok. 40 zł a pozniej ewentualnie za wypisanie biletu w biurze kolejne 40 -50zł.

Gość little_baby
aha a lepiej jechac autobusem czy pociagiem do gdanska

Gość oik
a jak ktos Ci zamowi bilet przez internet to ten bilet odbierzesz sobie juz na lotnisku. O wszystko pytaj ludzi i nic sie nie martw.

Ale terminy marcowe naprawdę mają super ceny, sama jestem zdziwona. I to przeciez swieta są. Masz szczęscie ;)

Gość oik
mozna, bo tak mi kupowala znajoma jak teraz wracalam z goeteborga do katowic i ja jej zwrocilam kase.

Gość little_baby
tzn mój tata ma konto z którego moze mi przelac kase

Gość oik
oj sorki z malmo od katowic bo z geteborga byly tylko do Wawy, sorka heh myli juz mi sie

Gość hljkdl
w wizzair mozesz rezerowoac telefonicznie i wpłacic kase zwyklym przelewem. ja tak robiłam w wakacje jak leciałam do Sztokholmu

Gość oik
ale to nie chodzi chyba o konto tylko o specjalna karte, nie znam sie na tym zbytnio, ale zapewne ktos z rodziny czy znajomych ma ja i Ci zamowi bilet a Ty pozniej z ta wydrukowana karteczka odbierzesz sobie jzu na lotnisu bilet. A co do pytania czy lepiej pociagiem czy autobusem do gdanska to zalezy ktore godz Ci bardziej odpwoiadaja tak zebys jak wysiadziesz miala jescze z 3 godziny do odlotu, bo zanim dojedizez taks to troche minie

A widzisz to mozesz nawet w Głownym wysiąśc, ja nie wiedziałam, ze on prze głwony leci :) Tylko może ten dworzec we Wrzeszczu taki bardziej bezpieczny dla mnie. Nie lubie Głównego osobiście.

Gość little_baby
jejku dzieki wielkie wam wszystkim jestescie kochani :) bardzo mi pomogliscie :)

heh, w Gdyni co do minuty prawie, ale tu nie ma tyle korków.

Gość hljkdl
do oik w wizzair mozesz zapłcic "normalnym" przelewem, w banku czy nawet na poczcie (tylko z poczty mogą długo iśc). tylko trzeba zadzwonic i dokonac rezerwacji telefonicznie, konsultantka podaje numer konta. kasa ma sie zanleźc o ile pamietam do 5 dni od rezerwacji, wtedy na meila przysyłaja Ci kod rezerwacji, który jest takim biletem (nie ma tradycyjnych, papierowych biletów)

no, proszę jakie ułatwienie, sama nie wiedziałam, ale leciałam już dawno...

Gość oik
a na lotnsiku to mniej wiecej tak to wyglada: idziesz z bagazem po bilet,tam oddasz bagaz i dostaniesz bilet Potem idziesz do bramki do Goeteborga i tam przejdzisz odprawe, czyli przeszukaja Cie czy nic nie masz niebezpiecznego i sprawdza Twoj bagaz podreczny, i potem pojdziesz sobie stamtad do bramki ktora masz napsiana na bilecie np 30 b, W podrecznym nie mzoesz meic napojow i ostrych rzeczy typu pilniczek

Oh jaki świat jest mały. Pozdrawiam w takim razie spod Steny Line🖐️

Gość oik
hlj dzieki wielkie ,dobrze wiedziec

Gość hljkdl
ehhh własnie doczytalam ze trzeba zgłosic rezerwacje najpóxniej 10 dni przed podróża

Gość little_baby
gdzie doczytalas pierwsze słysze ludzie lataja z dnia na dzien promem tak mozna

Gość oik
promem mozna z dnia na dzien, ale jest ryzyko, ze moze miejsc nie byc, lepeij wczesniej zamowic