Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zośka z wawy

JAKĄ MAM DAĆ PENSJE ?

Polecane posty

Ktoś kto stoi za ladą nie moze zarabiac 2000 tys zł bo gospodarka padłaby rozumiesz???? a co to znowu za filozofia?:D ludzie tak zarabiają przecież za tyle godzin pracy, standardowa stawka, no i nie zapominajmy, że mowa tu o pracy NA CZARNO A przykładowo zwykły robotnik bez kwalifikacji, jak to mówicie, zarobi 2-3 krotnie więcej niż przeciętny pracownik umysłowy w biurze

Gość czekoladka na gorąco
kochani ja zarabiam też w Warszawie z jednego stoiska 10 do 20 tysięcy miesięcznie i mogłabym płacić więcej ale płace 1250zl za 12 godzin 7 dni. Oczywiście wynagrodzenie miesięczne. Chętnych do pracy nie brakuje.

ale moim zdaniem tak ogólnie to lepiej cenić pracownika bo nawet tak na zdrowy rozum ...lepiej jak pracownikom w swoje firmie płaci się dobrze jest miła atmosfera dobre warunki pracy pracodawca jest zaprzyjaźniony z pracownikami szanuje ich i oni jego ...bo wtedy wiemy że pracownicy takiemu pracodawcy będą wierni i nawet w razie problemów finansowych firmy to porozmawia z nimi powie co na rzeczy i razem wymyślą jakiś sposób na oszczędzanie taki aby i pracodawcy i pracownikom zbytnio nie zaszkodził ...no np. zaproponowałby że odejmie im od pensji stówę dwie a potem jak się wyciągną z problemów to im podwyższy pensje o te stówę dwie miesięcznie.

Gość to kołki porównajcie sobie
no własnie zastanawiam sie Wawaik kto Ciebie uczył? chyba spałes na zjeciach z ekonomii:)

czekoladko jesli to prawda to placisz 3.5 za godzine wiec jakies bajki opowiadasz nie ma takiej mozliwosci zeby sie ktos zgodzil na taka prace bo w zwyklym obsranym tesco czy carfurze zarobia wiecej i beda miec 2 dni wolnego w tygodniu, swoja droga glupich masz pracownikow bo w prosty sposob mogliby cie puscic z torbami za twoj kodeks pracy jaki im fundujesz

Gość przedsiębiorczyni
Cii ma rację. Ja tez cenię moich panów - są bardzo zadowoleni jak wychodze ode mnie z domu :P

Gość zakamuflowany chrząszcz
jak pisałam na okresie próbnym w sklepie miałam 6zł do ręki. godzin w miesiącu ok 170 co dawało mi miesięcznie pensję ok 1020zł. Biorąc pod uwagę, że jest to Warszawa a życie tam jest o wiele droższe niż tutaj w Łodzi, dałabym temu panu 7zł za godzinę. Praca 6 dni w tygodniu po 10 godzin daje 240 godzin czyli pensja 1680zł na rękę. Nie sądzę żeby to było za dużo.

Gość czekoladka na gorąco
Pracuje jedna młoda dziewczyna z Warszawy inni są przyjezdni

Gość zakamuflowany chrząszcz
ktoś kto pracuje za tak marne grosze musi byc albo głupi albo zdesperowany.

poweim w skrocie przedsiebiorcy t najwieksze skurwyyny jakich znam, chocby sytuacja wczoraj w takim zasranym auchan jak bylem na zakupach, 15 produktow ma inne ceny na polkach niz faktycznie za nie zaplacilem, kazdy orze jak moze tak? robia w konia ludzi jak tylko moga jebane hieny pazerne i tak nie przezra tej kasy nigdy zdechnie z ta kasa a innemu nie da zarobic polaczki pierdolone:)

wawiak i mysle , ze jak ktos konczy studia to wypadałoby pisać bez błędów nie sądzisz?:) stac Cie tylko na wyzwiska?

nie no twoja wiedza na temat ekonomi jest zajebista hahah sprzedawca 2 tys nie moze zarobic bo gospodarka padnie haha ale handlowiec w koroporacji 20 tys moze brac hahahaa, wez opisz ta uczelnie ktora konczyles to moze uratujesz wielu mlodych naiwnych ludzi:)

Kotku moze zarobić...jesli pracodawce stac na to....ale jesli lekarz i pielegniarki zarabiaja tak jak zarabiaja...to chyba sprzedawca nie powinien tyle zarobić? No i uzyłam skrótu myślowego ale taki student jak Ty tego ie pojąl. Nie bede robiła tutaj wykłady na temat ekonomii:) buźka NIUCZKU

a ktory lekarz zarabia ponizej 3-4 tys?? oswiec mnie prosze, a sprzedawca np luksusowych samochodow marki volvo tez powinien zarabiac ponizej 2 tys bo to przeciez nic trudnego sprzedac takie auto tak?

No właśnie w takim auchanie to pracownicy wklepują prawidłowe ceny i takie tam a że pracują za 700-800 zł to nie dziw, że przykładają się do tego jak się przykładają... a potem my się wkurzamy i to taki jeden wielki irytujący ciąg

nie bede dyskutować z kims kto ma mierna wiedze na ten temat. A lekarz musi zapieprzac zeby dostał taka pensje (nadgodziny). A jesli ma prywatna praktyke to juz jest przedisebiorca:)

nie to nie pracownicy auchan to robia tylko dostaja polecenie z gory, bylo uwazac na zajeciach z marketingu czyli inaczej z jezyka dla prostych ludzi jak naciagnac klienta i nabic w butelke

Gość sami znawcy
:-) Wszystko zależy co Zośka ma na tym stoisku, pietruszkę czy złote zegarki ;-) , jaką ma marżę czyli ile zarobi na sprzedaży swojego produktu (porównanie zamierzone, aby ludzie zakumali) . Jak pietruszkę to 2000 tysie miesięcznie dla sprzedającego??? Jak zegarki to kolejki nie stoją, paru klientów dziennie i... siedzenie. Za ciężką, odpowiedzialną pracę ludzie z wykształceniem w danym kierunku, na etatach państwowych (np. pielęgniarki z dużym stażem), zapieprzający jak małe samochodziki dostają mniej. Za siedzenie 2000 tysie? I to bez podatku bo o na czarno? Bez jaj. Ze stoisk nie ma kokosów, jak dobrze idzie to ze 2000 -3000zł zł średnio wyciągnie taki przedsiębiorca stoiskowy dla siebie. Sprzedawca na czysto, bez podatku od wynagrodzenia ma mieć więcej niż przedsiębiorca?

Gość sami znawcy
czekoladka, 10- 20000zł ... mówisz o zysku czy obrocie? Jak zysk to powiedz co sprzedajesz, też chcę to sprzedawać :-)