Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znalazłam w necie

Jakich facetów nie wybierac

Polecane posty

Gość znalazłam w necie

Zmierzmy się z prawdą: każda kobieta potrzebuje jednego dobrego mężczyzny. Ale bywają też mężczyźni, którzy nie zasługują na przymiotnik “dobry”. Przedstawiamy 4 typy mężczyzn, których trzeba koniecznie unikać! Jeśli jeden z nich złapie Cię w swoją sieć, rozerwij ją i uciekaj tak szybko, jak tylko możesz! 1. Niestabilny emocjonalnie Gdy go spotykasz, jest troskliwy, pomocny, delikatny i bardzo czuły. Wprost idealny facet, prawda? Lecz w końcu zaczynasz się orientować, że nawet po roku spotykania się nie okazuje publicznie, że jest z Tobą w poważnym związku. W dodatku, chociaż sam nie ma dla Ciebie zwykle czasu, oczekuje, że będziesz na jego każde zawołanie. Spotkałaś oszusta, który będzie stosował kolejne wymówki w rodzaju: “Jeszcze nie doszedłem do siebie po ostatnim związku”, “ona złamała mi serce i nadal nie jestem OK, “to przez nią stałem się osobą, która ukrywa uczucia”. On używa tych wszystkich sposobów po to, żebyś dała mu dużo czasu na zaangażowanie się - lecz mijają kolejne miesiące, a jakoś do tego wcale nie dochodzi, bo on wciąż oczekuje Twojej cierpliwości. Zrozum, że on kombinuje sobie tak: „Znalazłem wspaniałą metodę na to, by robić co tylko chcę i kiedy chcę, a ona tak czy inaczej zawsze zjawi się tam, gdzie chcę i gdy tylko tego zechcę”. 2. Wieczny chłopiec Jest towarzyski, spontaniczny i zawsze wesoły. Opowiada świetne kawały i jest bardzo aktywny. Te wszystkie zalety mogą Cię zmylić i szybko zauroczyć. Lecz w końcu jego mama zacznie grać Ci na nerwach, gdy będzie wchodzić nieproszona każdego ranka do jego pokoju (w wieku 29 lat wciąż mieszka z rodzicami.) Zauważysz, że nigdy Cię nie zabiera do restauracji, bo przecież możecie zawsze zjeść obiad u jego mamy (czytaj: “bezpłatny” obiad). Zaraz potem się zorientujesz, że właściwie zawsze jest bezrobotny i większość jego wspaniałych planów biznesowych nie wypala. Ale, oczywiście, zawsze jest to wina kogoś innego, a on sam jest ofiarą. Jego niechęć do podejmowania wysiłku nie jest przecież przyczyną! Broń Boże, żebyś kiedyś mu coś takiego powiedziała! Zmierz się z prawdą. To jest egoista, który jest niezdolny do pokochania kogokolwiek innego poza sobą samym oraz do podjęcia odpowiedzialności. Wkrótce to Ciebie będzie obwiniał za swoje niepowodzenia. 3. Protektor On jest bardzo opiekuńczy, co na początku Cię bardzo satysfakcjonuje. Zawsze dba o Twój humor, martwi się gdzie jesteś, jak wrócisz do domu oraz czy coś lub ktoś Cię nie gnębi. Nie zgadniesz, że właśnie trafiłaś na klasyczny przypadek zazdrosnego posiadacza. W końcu założy Ci smycz i będzie Ci coraz trudniej oddychać. Będzie zazdrosny nawet o kawę z koleżanką i normalne spojrzenie faceta na ulicy. Nawet mu nie wspominaj o tym, jak miło potraktował Cię przyjazny ekspedient w sklepie parę dni temu! Tego rodzaju sytuacje, wyzwalające w nim wybuchy zazdrości, zawsze będą Twoją winą, mimo, że kompletnie dopasujesz się do jego upodobań i zrezygnujesz ze swojej wolności. Twój cały wysiłek jest pozbawiony sensu. Problem nie leży w Tobie, ale w nim. Radzimy Ci: uciekaj od niego tak daleko jak tylko się da! 4. Kobieciarz Zawsze jest modnie ubrany, uprzejmy i zabiera Cię na romantyczne obiady. Prawi takie wspaniałe komplementy, że aż Cię zatyka z wrażenia. Ale jednocześnie: Prawie nigdy nie odbiera telefonów; Gdy wychodzi gdzieś bez Ciebie, nigdy nie mówi, dokąd; Ukrywa przed Tobą swoje życie prywatne tak jak jakąś tajemnicę państwową; Nawet gdy jesteście razem, nie widzi problemu, by oglądać się za innymi kobietami, a nawet flirtować z nimi w Twojej obecności. Gdy dajesz mu do zrozumienia, że tego nie aprobujesz, uzna to za brak zaufania, paranoję lub przesadę. Tego typu mężczyzna ma koszmarny wpływ na Twoją pewność siebie. Mimo Twoich najlepszych wysiłków, by spełnić jego wszelkie wymagania i powstrzymać go od takich zachowań, strach zacznie źle wpływać na Twoje samopoczucie. Prawda jest taka, że prawdziwie kochający mężczyzna powinien dać Ci odczuć, że jesteś tą jedyną, wyjątkową osobą dla niego. Pamiętaj więc, ile jesteś warta i nie daj się oszukać.

Gość czyli wszyscy dziela
sie na kilka typow? co za bzdura :)

Gość sandra z paryza
czyli wedlug opisu wynika, ze wszyscy faceci sa zli

kiedy odrzuci sie typ, których wybierac nie nalezy, zostaje jedne - sztywniak :P a co z konbietami, ktore lubią - kobieciarzy, wiecznych chłopców i niestabilnych emocjonalnie? czyli jakies pewnie 50% albo i wiecej populacji żeńskiej?

Gość pamietaj ze gumki maja
no nie. Sa jeszcze`Ci ktorych nie trzeba unikac czyli normalni

Gość to sa najgorsze typy
aczkolwiek trojka nie jest jeszcze taka zla.

Gość to sa najgorsze typy
ale 1, 2 i 4 to po porstu koszmar ;o