Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

erogenna

Pomyślałam że można by pogadac o uczuciach...

Polecane posty

frk, prosze, tylko nie mów mi teraz że szukasz ideału, bo sie załamię...

erogenna to ty niewiedziałaś?:) frk sprawdza, analizuje i smakuje..bo tak naprawdę sam nie wie czego w kimś i kogo szuka:)

D...mam gdzieś ten film, muszę go poszukać. I nie musisz oddawać swego królestwa za niego. Mogę Ci go dać za darmo :) Malutka, jeśli jakiś facet po zażyciu niebieskiej tabletki spędza ową szaloną noc w towarzystwie innym niż kobiety, jeśli w najdalszych zakamarkach krainy Erosa kobiet nie ma, no to rzeczywiście ta niabieska tabletka nic kobietom nie daje. :) Pozostaje zatem opcja zmiany obiektu.

Wiem dość dokładnie czego szukam. Wiem to od kilku lat, nie od 20, 25latka. I od chwili gdy stosuję bardzo jasne i ostre kryteria, dokonuję wyborów co raz bardziej trafnych. Nie szukam ideału ale możliwie najlepszego, jego przybliżenia. Lepiej powiedzieć, kobiety która zespala w odpowiednich proporcjach, cechy które mnie pociągają i którą ja będę pociągał z równą (to nieodzowny warunek!!!) lub większą siłą.

..."dokonuję wyborów co raz bardziej trafnych...." ??????????????????????????????????????????????? wytłumacz się z tego szybciutko:))

Po prostu każda następna kobieta jest bliższa mojemu ideałowi :)

Hej maalutka. No widzisz, więc coś nas łączy, choćby mial to być tylko nick. :) BZF - super, szczegóły ustalimy na mailu, coby nie zaśmiecać topiku. Resztę też witam. Dziś sobie tylko poczytam.

Tu się nie ma z czego śmiać! Gdy analizuję minione związki, WIDZĘ WYRAŹNIE, że żaden z nich nie sprawdziłby się. I wiem dlaczego. Uniknąłem wielu fatalnych konsekwencji błędnych wyborów partnerki.

frk, ale nie sądzisz że takie kalkulacje w sferze uczuć i związków nie są mimo wszystko do końca.. hm.. naturalne..? Wg moich doświadczeń to się nia sprawdza.... To ile jeszcze kandydatek musisz przetestować...??? mam mętne wrażenie że pewnegop dnia po prostu walnie w ciebie grom, i zakochasz się wkimś kto jest tak daleki od twego ideału że z trudnością będziesz mogł dojść co się z tobą dzieje i dlaczego... Nie życzę, ale takim wykalkulowanym osobom los często płata figla. :)

Mój ideał jest w pełni "kompatybilny" z moją naturą. Nie jest to wydumane wyobrażenie ale wynik analizy siebie i moich relacji z kobietami. Wiem komu się podbam i z jakiego powodu i wiem kto mi się podoba i dlaczego. Zatem ja moge sie niespodobać fizycznie ale nie emocjonalnie i psychicznie, bo tacy mężczyźni jak ja i kobiety o pewnym typie osobowości podobają sie sobie wzajemnie. Jeśli chcecie to nazwijcie to połówkami pasującymi do siebie, mniej wiecej. Jeśli się nie spodobam to oczywiście zrezygnuję. Muszę być upragnionym a nie tolerowanym.

więc cała teoria nt. przyciągania się przeciwieństw daje w łeb?:)Frk stań przed lustrem i poznaj osobe z która bez wątpienia spędzisz zycie:) Tylko za bardzo jej nie analizuj bo jeszcze dojdziesz do wniosku, mże wcale nie masz na to ochoty:)

Doprawdy : bo teoria o przyciąganiu sie przeciwieństw jest bzdurna.Wyobraź sobie chociażby związek rozrzutnika i kobiety skąpej (lub na odwrót)..."taka piękna tragedia" ;)

Wybieram mężczyzn na pierwszy rzut oka podobnych do siebie.Ale potem okazuje sie ze jesteśmy różni (inne poglądy).O co w tym chodzi,ze na początku ślepne,a potem odzyskuje wzrok?

mi tez się teoria i przyciąganiu przeciwieństw nie sprawdziła:( Choć poczatek był ognisty, potem była tylko kupa żracego dymu...

frk, ale nie sądzisz że takie kalkulacje w sferze uczuć i związków nie są mimo wszystko do końca.. hm.. naturalne..? Są jak najbardziej naturalne, tylko wzorce kulturowe każą traktować uczucia i emocje jako sferę nie podlegającą refleksji. Po prostu grom pada :D i nie ma na to rady :D i nie wiadomo dlaczego :D Kobiety, które mi się podobaja mają pewne wspólne cechy. Tak było zawsze, ja tylko to sobie uświadomiłem. To nie jest wyrachowanie, to jest samoświadomość. Proszę zwrócić uwagę jak wiele (także tutaj na kafe) osób (obojga płci) użala się, że wciąż trafia na takich samych, te same typy charakterologiczne i wciąż obrywa w związkach z nimi. Dlaczego? Bo wciąż popełniają te same błędy. Staram się ich unikać. Jasne, ze także moge się pomylić. Wiem o tym.

frk ile czasu zajęło ci dojście do tych wielce odkrywczych wniosków?:)

teoria przyciągania się przeciwieństw daje w łeb To nie jest żadna teoria, tylko obiegowe wyobrażenia. Radykalne przeciwieństwa fascynują tak jak egzotyczne kraje. Potem pozostaje tylko wielki obszr konflliktów. Chcecie ze sfery uczuciowej robić niezgłębioną tajemnicę, to sobie tak czyńcie. Życzę szczęścia bo rozumu w tym nie ma :D

rozpisaliście się, że nie nadążam Doprawdy z wykluczaniem absolutnie się nie zgadzam:)

Nalezy zacząć od zrozumienia tego co sami myślimy i mówimy. Oto przykład: "Wybieram mężczyzn na pierwszy rzut oka podobnych do siebie.Ale potem okazuje sie ze jesteśmy różni (inne poglądy).O co w tym chodzi,ze na początku ślepne,a potem odzyskuje wzrok?" Sama napisałaś "na pierwszy rzut oka" czyli po prostu tak naprawdę nie wiesz z kim masz do czynienia. Sugerujesz się pozorami. "Potem się okazuje..." przecież nie może okazać się od razu, tym bardziej, ze oceniasz powierzchownie "na pierwszy rzut oka".

cześć takie topiki są super :) problem ślepniecia i odzyskiwania wzroku został już przeze mnie niesmiało poruszony. Przytoczę tylko fragment z ksiazki de Mello, bo bardzo lubię go i w ogóle...:)) " Dalczego więc tak naprawde zakochuje się w jakiejś osobie? Ponieważ jestem uwarunkowany. Mam w umyśle pewne nieuświadomione wyobrażenie powodujące że określony typ osób pociąga mnie bardziej. Kiedy więc spotkam taką osobę zakochuję się w niej. Ale czy tak naprawde ujrzałem tę osobę? Nie. Zobacze ją dopiero wtedy gdy się z nią ożenię. Dopiero wówczas przyjdzie przebudzenie. A wtedy dopiero.. powinna się zaczać miłośc. Ale zakochanie nie ma nic wspólnego z miłością. To nie jest miłość, ale pożadnie. Całym sercem pragniesz aby ukochana istota powiedziała ci ż e jesteś dla niej atrakcyjny. jest to dla ciebie doznanie niezywkłe. A w międzyzczasie wszyscy dookoła zaastanawiają się: Co on u diabła w niej widzi?? Ale to jest jego uwarunkowanie : on po prostu nie widzi Mówi się ze miłosc jest ślepa. Wierzcie mi to kłamstwo.Ni e ma niczego bardziej widzącego niż prawdziwa miłośc"

ja na pierwszy rzut oka oceniam, czy facet jest przystojny...jak pachnie, kwestia podobieństw i przeciwieństw oraz czy jesteśmy w stanie i na ile te przeciwieństwa tolerować to długo długo po pierwszym rzucie okiem:)

Frk po tym prowokacyjnym topiku podejrzewałm Cię o cynizm, a Ty fajny facet jesteś. Może przesada z tym uwarunkowaniem, ale idealizujemy osobę i fantazjujemy;) a nie ma większej pułapki niż iluzja.

Głupota i rozum wykluczają się :D Cytat właściwie dobrany. Jest tak w istocie.