Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydzę się przyznać kim jeste

POBIŁAM DZIECKO.........

Polecane posty

Gość kicia śmieszka
dla tej dziewczynki to chyba wszystko jedno :-O

Gość Kathy78
do "do kathy" - Tak, ja tez mam nadzieje ze jesli nie wiem jakim cudem pobije moje kilku miesieczne dziecko, maz mi odruchowo zrobi tak samo zebym przestala.

do kathy ... wiesz co? dac klapsa w pupe dziecku to jeszcze rozumiem... i nawet bym przezyla jakby ktos mojej dal jakby byla niegrzeczna... ,bo wyobrazcie sobie ze ta dziewczyneczka nie ejst wredną suką nie jest bachorem itd tylko jest niegrzecznym dzieckiem..., ale uderzyc male dziecko w twarz...Jkaby ktos uderzyl moją córke w twarz - niezaleznie od tego co by zrobila!- ktos dorosly czyli zrównowazony psychicznie ( bo z osoba niezrównowazoną bym jej nie zostawila bojąc sie lasnie ze moze jej sie stac krzywda bo ta osoba nie zapanuje nad emocjami) to bym napewno powiedziala tej osobie kilka przykrych slow!

Gość kicia śmieszka
z tym, że Ty jesteś dorosła i dziwne by było gdybyś uderzyła własne dziecko. A tu chodzi o 6-letnią dziewczynkę, która nie rozumie jeszcze wszystkiego i małego bobasa traktuje poniekąd jak lalkę. Autorka powinna się z tym liczyć biorąc ją pod opiekę, szczególnie że perzejawy takiego stosunku do syna widziała u dziewczynki już wcześniej. Ona jest odpowiedzialna za to zdarzenie a nie 6letnie dziecko

Niech lepiej każda z Was która ma dziecko zastanowi się jak by zaragowała gdyby ktoś obcy dał w pysk WASZEM UDZIECKU .Też byście tak pisali że komuś mechanizm obronny się włączył? WĄTPIE :P nadal uważam że do picia jest dupa a nie buzia.Malo tego czemu w takiej sytuacji autorka topiku nie powiedziała wcześniej o zachowaniu dziecka swojemu mężowi czy też teściowej lecz wtedy kiedy zrobiła się z tego rodzina afera? (może i powiedziała ale w każdym razie tu o tym nie pisała) . Jedym słowem autorka topiku sama siebie poniżyła bijąc w taki sposób dziecko.Ja również jestem matką ale emocje emocjami.Jesteśmy dorosłymi osobami gdzie musimy panować nad wszystkim!

Gość do kathy
widac nic nie rozumiesz. twoje dziecko podrosnie i pojdzei do szkoly, ciekawe czy jak pani przedszkolanka uderzy twoje dziecko w twarz tez tak ochoczo przytakniesz. nie chodzi mi o to zeby udowodnic komus ze mam racje kathy ale raczej o to zebyscie dostrzegly ze to nie jest dobre co zrobila autorka ze powinna nad soba pracowac. i wy wg mnie tez skoro dopuszczacie takie rozwiazanie.

A tak z ciekawości, jak myślicie, czy dziecko, które nigdy nie zostało zbite wie w ogóle, jak to boli jak się kogoś uderzy? No bo w sumie skąd ma wiedzieć? Nam rodzice klapsy dawali to wiedzieliśmy jak to boli. A teraz dzieci może to jako jakąś abstrakcję traktują?

Gość kicia śmieszka
qwerty 123 bo są inne sposoby na wychowanie dziecka... bije właśnie wtedy kiedy dajemy mu taki przykład

Nie czytałam wszystkich postów. Zrobiła źle (sama o tym wie). Dziecko potrafi wyprowadzić z równowagi (każda matka o tym wie), ale ... 1. pokazała dziewczynce, że można kogoś ukarac bijąc go 2. uderzyła cudze dziecko (jako matka bym tego nie zdzierżyła) 3. broniła swojego dziecka (rozumiem to doskonale). Ktoś napisał, że powinna odmówić samodzielnej opieki nad siostrą męża i uważam, że to bardzo dobra podpowiedź. 🖐️

Ja przypominam że bicie bez względu na część ciała jest karalne i mam nadzieje że kiedyś wam sie dzieci sie odwdzięczą z abicie i pójdą z tym na policje. A tak wogóle to jest taka słabość bicie dzieci, że bym sie nawet nie przyznawała, że nie umiem inaczej zapanować nad dzieckiem i nie umiem inaczej jego wychowywać. Skoro wy możecie bić dzieci to one moga bić was...

Gość niemożliwe
mam syna 8 letniego , opiekowałam sie również dziećmi mojego brata ( sporo młodszymi ) które nieźle dawały mi popalić , wyprowadzały mnie czasem z równowagi niegrzecznym zachowaniem ale nigdy nie uderzyłam ich. Mój syn nigdy nie dostał klapsa, nie sprawia kłopotów wychowawczych , jet dzieckiem grzecznym i nie mam z nim kłopotów. Nie dostawałam nigdy bicia w dzieciństwie i u nas w rodzinie uderzenie dziecka nie wchodzi w grę . Bicie jest poniżajace , nie wyobrażam sobie co ja zrobiłabym autorce gdyby to spotkało moje dziecko, jest tyle możliwości ukarania dziecka, jej obowiazkiem było powiadomić rodziców dziecka o karygodnym zachowaniu a nie dawanie w twarz. Nie dziwie sie ze autorka sie wstydzi, powinna to jakoś naprawić i na drugi raz nie godzic sie na opiekę.

Gość do kathy
wg mnie nikt juz ja o opieke nad ta dziewczynka nie poprosi

dziewczyny, ej, nie usprawiedliwiajmy chamskich odruchow ok? jest roznica miedzy BICIEM a BICIEM PO TWARZY! od dziecka bylam uczona ze uderzene w twarzy to szczyt chamstwa. Nikt mnie nigdy tak nie uderzyl. Moglas mierzyc gdzie indziej, ale nie po buzi!

Gość kitarka22
Ja sie autorce wcale nie dziwię. Tez bym tak zrobiła. Nie wiem,może nie w twarz,ale uderzyłabym na pewno.

Gość kicia śmieszka
bo jesteś złym człowiekem :-P

właśnie o to chodzi - autorkę przerosla sytuacja- na przyszłość myslę że nie popełni tego błędu i nie weźmie do pilnowania dziecka z którym nie daje sobie rady

Gość 1234kloiyfchi
no co za smarkula. nie znam dziecka 6 letniego ktore nie rozumie ze tak malutkiego dzicka nie wolno bic. powiedz o calym zajsciu najpierw spokojnie mezowi. a potem tesciowej. i nie bierz juz jej pod opieke. powiedz ze boisz sie o swojego synka!!

quwerty i rafinka ja sie zgadzam ze klaps w dupsko jeszcze nikogo nie zabil a czasem jak nic nie dociera.... ale na milosc Boską niech kazdy wychowuje SWOJE DZIECKO a nie cudze! i co innego klaps w tylek a co innego bicie po buzi...

Gość autorka zachowała się
to czego się potem dziwicie dzieciom uzywającym agresji np w szkole ,jesli same je tego uczycie ? autorko,źle postąpiłas,to karygodne by dorosła osoba,matka,biła po twarzy 6 tkę.Nie wiem czy sprawa jest do naprawienie,czy zwykłe "przepraszam"pozwoli zapomnieć tej dziewczynce i nie miec urazu.To,ze uderzylas w twarz nie było zwykłym odruchem,na miejscu rodzicow dziecka pozwałbym Cię do sądu ,a wczesniej oklepał po gębie .

Gość dlaczego nikt sie nie zastanow
co czuje tamta dziewczynka? dlaczego mogla sie tak zachowac? to tylko dziecko, 5 lat, moj Boze co to jest??? moze i jest rozpieszczona ale biciem sie jej nie pomoze.

Z tym uderzeniem w twarz to przegięciee, ale rozumiem cię, bo za własne dziecko jestem zdolna obedrzeć kogoś ze skóry ;) Trzeba było jej tyłek przetrzepać, no ale jak to był jednorazowy incydent i to przez poprzednie sytuacje, to trudno. Spórbuj pogadać z meżem. Ja miałam taką sytuację: synek szwagierki \"w zabawie\" popychał małą na ścianę. Zwórciłam uwagę szawgierce na co ona mi powiedziała, że tak się bawią dzieci w żłobku :o Suppperrr opieka! Od tej pory trzymamy go na dystans i nie pozwalamy mu za bardzzo zbliżać się do małej. Szwagierka dziwnie się patrzy, ale ja na takie zabawy nie pozwolę. To ta twoja siostrzenica czy jak to się tam nazywa to chyba późne dziecko? Skoro mąż dorosły. Przerąbane swoją drogą :o

dziewczyny przypomnijcie sobie same siebie jak mialyscie 5 czy 6 lat. jak wieloma rzeczami mozna was bylo latwo zranic, doporwadzic do placzu, ile przykrych wydarzen z dziecinstwa do tej pory macie w pamieci ile z nich zawazylo w jakims stopniu na waszym zyciu, na tym ze czegos sie boicie, nie potraficie sie na cos zdobyc.

Gość kitarka22
łatwo mówić. To była chwila. Jakbyście widziały jak waszego maluszka bije po główce jakaś gówniara,to na pewno byście zapomniały o tych teoriach co tu wypisujecie. Sama mam córeczkę 4 letnią,i nie wyobrazam sobi ebyć opanowana kiedy ktoś by ja bił,chociaz jest juz duża. No i nie wspominając,że już doskonale wie,że małych dzieci nie wolno szarpać,i trzeba byc wyrozumiałym dla tego,co robią.

kitarka i co? idziesz do piaskownicy na osiedlu z mala mala dostaje lopatka od 3 latka z klatki obok a ty sie rzucasz na 3 latka i dajesz mu w twarz??

No najlepiej wychwalajmy autorke pod niebiosa za tak zacny czyn....

sprobuj pogadac z mezem- ot rada. tylko zadbac o swoj wlasny tylek. jesli autorka chcialaby to naprawci to pogadalaby z ta mala. powiedziala jej ze nikogo nie wolno bic i jest jej wstyd, ze przeprasza ze uderzyla ja w twarz. i dopiero pozniej mozna wytlumaczyc tej dziewczynce ze ona sama zle zrobila bijac inne dziecko. ze tak samo strasnzie jak ona czul sie maly chlopczyk. autorka moglaby zawrzec z mala jakis maly "pakt" - nigdy wiecej nikogo nie uderzymy. zaloze sie ze dziewczynka bylaby wpatrzona w autorke do konca zycia i moze nawet udaloby sie zminimalizowac skutki tego policzka, i zapobiec dalszemu biciu innych dzieci.

ja tam nie jestem za biciem dzieci, ale niektóre komentarze mnie rozwalaja np. podać do sądu a co ma powiedzieć ten mały biedaczek wytłuczony grzechotką po głowie hm? ma pozwac do sądu tą 6 latkę? czy jej agresja jest usankcjonowana prawnie? czy mali ludzie mogą bezkarnie bić innych? taka mała dygresja tylko :D

nie nie moga Rafinka, ale sami nie powinni byc tez bici zwlaszcza przez doroslych czlonkow rodziny

Gość kitarka22
MaMani - ---- Teraz córeczka jest duża,i jesli ktos ja popchnie,to sama sobie radzi. A jeśli młodsze dziecko ja pociągnie za włosy,czy coś takiego,to wie,że nie wolno oddać maluszkowi. Ale jak była mniejsza,i starsze dziecko by ja uderzyło,to ja bym mu oddała.

kitarka zartujesz ze bys pobila 4 latka w piaskownicy bo pociagnal za wlosy twoją córke?? :D:D dobrze ze mamy ogrodzony teren i wlasną piaskownice bo balabyms ie z malą isc do parku jak czytam niektore wypowiedzi :D:D:D:D:D:D