Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Simba1

Jak bylyscie ubrane w szpitalu przez pierwsza faze porodu?????

Polecane posty

Ja myslalam ze odrazu w jakas koszule sie ubiera??Przeciez musza caly czas sprawdzac rozwarcie,a mi cos tu maz mowi ,a tak wogole mieszkamy w niemczech,ze mam normalne spodnie zalozyc,ze tak polozna mowila,a jak ja bede sie poruszac w niewygodnych spodniach,dlamnie zadne spodnie sa juz niewygodne,przeciez na pilce chcialam cos robic,pod prysznic isc.I jak czesto sprawdzaja rozwarcie????

caly czas nie sprawdzaja rozwarcia:) ja mialam swoja koszule. Dopiero jak akcja sie rozwinela dostalam koszule szpitalna,.ale nie byla tragiczna;) zakrywala co trzeba:)

przeciez nigdzie nie jest napisane ze musisz miec spodnie! zaluz to w czym Tobie bedzie wygodnie :-) ja przez caly czas mialam koszule i bylo naprawde wygodnie

ja od godz 13.30 (wtedy sie zaczelo) do ok 18.00 (wtedy zaczelo sie na dobre) mialam rozwarcie sprawdzone 2-3 x. W miedzyczasie odeszly mi wody i zaczelam krwawic wiec spodni raczej nie polecam..

Simba caly czas rozwarcia nie sprawdzaja- a powazaja bardzies sfere intymna w Niemczech. Zalóz, co chcesz ;-) polozna zaprzyjazni sie z kazda szatka na tobie, a jesli bedzie jej przeszkadzac w jakichs tam czynnosciach, powie ci to milym tonem :-)

Przede wszystkim te skarpety; po porodzie stopy cierpna z zimna. I tak najczesciej przez pare lat; ma to zwiazek z uciskiem porodowym na duze naczynia krwionosne w brzuchu i niedokrwieniem dolnych partii ciala. Na serio, nie zapomniej o grubasnych skarpetach do porodu. Pozatym- dluzsza koszulka, spodnie jakies radlerki?! Zawsze mozna szybko sciagnac, a mimo tego tylek nie na wierzchu ;-)

Gość ja mialam
ubrane futro z norek i beret moherowy z antenka:)

mysle ze im tez wygodniej by bylo,gdybym byla od poczatku w koszuli,przeciez niezawsze wiadomo kiedy bedzie pelne rozwarcie,a do tego czasu w bolach chce sie choc troche wygodniej czuc i poruszac.

mnie wlasnie zrobilo sie zimno podczas porodu ale jak wylądowalam na lozku porodowym to mi je zdjęto:O ale wtedy juz mi nie bylo zimno....;)

ale napisalam..masło maslane:) mialo byc tak: podczas porodu zrobilo mi sie zimno choc byl upal na dworze, ubralam wiec skarpetki,lecz na lozku porodowym mi zdjeli. ;)

Gość oj wy niedbaluchy
Ja miałam pończochy, pas do pończoch i koronkowy stanik. Poród z mężem, a przecież nie pokażę mu się w jakiejś babciowej koszuli i skarpetach! :O

Dla "dbaluchy" polecam rajtuzy stylonki. Juz niejeden bobas w nich sie zatrzymal, jak poród nieco gwaltowny na klatce schodowej szpitala :-P Nieco dziwnie taki maluch w rajtuzach wyglada, ale przynajmniej lebek nie potluczony o posadzke :-D Pracowalo sie na (niemieckiej) porodówce, ech czasy byly....

o matko ale sie usmialam :-D heh ja na porodowke \"przyszlam\" z patologii wiec juz bylam odpowiednio ubrana :-P czyli koszula nocna i skarpetki, bo chyba ze strachu bylo mi ciagle zimno w sumie jak rodzilam - poczatek kwietnia to jeszcze snieg byl wiec wcale tak cieplo nie bylo...

Gość no ja
ja miałam swoja koszule

Dzieki za odpisy:) Musze koniecznie jeszcze dopkupic jakies cieplejsze skarpetki:)

Gość gość
to jest calkiem ciekawy topik:) powiem szczerze, ze kompletnie sie nie zastanawialam nad tym co zalozyc do porodu dopoki nie zobaczylam tego tematu;) a teraz juz wiem:)tylko ze ja rodze w lipcu, czy wtedy cieple skarpety tez sa niezbedne?????;););)

Gość ziuta.. z bydgoszczy
ja leżałam w swoim nowym futrze z norek w pelnym makijażu a mój mąż chodził dookoła z kamerą i filmował wszystko :) Potem powoli rozbierałam się do sukni balowej.. do sexi bileizny aż w ostatniej fazie zrzuciłam pończochy :) Fajny film mamy.

Gość gość
ziutatos Ty gwiazda jakich malo;););)

ainom-z tego co wiem to zawsze trzeba lepiej miec skarpety,mysle ze tu niechodzi o czas w jakim rodzimy.Ale dzis bylam zapytac dla pewnosci w moim szpitalu o to jak mam byc przygotowana na pierwsza faze,i smieszne bo pierwsza napotkana pani w szpitalu mowila ze na poczatku mozemy chodzic w spodniach normalnie,a gdy juz prawie wychodzilismy powiedziala zeby poczekac ,ze ona zawola polozna bo ona tu tylko pomaga przystawiac do piersi,przyszla polozna i zaczela mowic calkiem co inne,mowila ze o spodniach absolutnie zapomniec trzeba,ze najwygodniej w koszuli.

Szpitalna koszule miałam na sobie - bardzo wygodna sie okazała, choć budziła średnio przyjemne skojarzenia. Jak trzeba było się rozebrać pod prysznic to szło łatwo i szybko. Skurcze bolą tak, że człowieka na łopatki rozkłada i taka koszula z dekoltem do pępka jest zbawieniem, bo nie trzeba się z nią użerać ;) Tak samo z badaniem rozwarcia - może i odbywa się to 3 razy w czasie porodu, ale po co choćby te 3 razy walczyć ze spodniami. No i krwawienie. Jak ścieka po nodze, to się wytrze i już. Koszula zawsze się trochę uświni, ale nie ma co porównywać z plamiskiem na tyłku z którym trzeba by było chodzić przez kilka-kilkanaście godzin porodu. Polecam koszule, nawet (a może szczególnie) te szpitalne :)

ja od razu miałam drugą faze :D jak przyjechałam, to przebrali mnie w koszulkę szpitalną, połaziłam pół godziny po korytarzu czekając na porodówkę, potem na porodówce pół godzinki i urodziłam Wszystkim radzę pierwszą fazę przeżyć w domu, dużo milej do szpitala tylko na sam poród

aha, żadnych skarpet nie potrzebowałam, bo było chyba 30 stopni, spociłam się jak mysz kościelna...

e-mama-dokladnie,poco chocby te 3 razy wyskakiwac ze spodni i na nowo zakladac,a szczegolnie przy bolach by mnie to chyba nieziemsko denerwowalo rafinka-ja prawdopodobnie bede sie decydowala na ZZO,wiec musze byc w szpitalu,niewiem jak zniose bol,a do szpitala w ktorym chce rodzic mam ok.35km.A jak to bylo u ciebie dokladnie?Mialas polozna w domu na pierwsza faze porodu?Czym dojechalas do szpitala,bo chyba juz w takim stanie niemozna swoim srodkiem transportu jechac ,czy mozna??...

simba... a po co mi w domu położna... :D po prostu pojechałam do szpitala, jak miałam skurcze tak gdzieś co 2 minuty, z mężem samochodem zanim wypełnisz te wszystkie formularze, znaczy położna wypełnia, ale to trwa, zanim cię zbada, potem prysznic, itp, to będzie akurat z pierwszym dzieckiem pojechałam trochę za wcześnie, jak miałam gdzieś co 4 minuty i potem musiałam w tym szpitalu ze 3 godziny tkwić :O no ale wtedy byłam młoda i niedoświadczona dziecko nie wylatuje jak z armaty w większości przypadków, po cholere tam siedzieć? no chyba, że coś jest nie w porządku, albo wody odeszły jeżeli chcesz zzo, to musisz być chyba wcześniej w szpitalu, bo jak poród jest już zbyt zaawansowany, to nie wiem czy dają, popytaj dziewczyn, tym bardziej, że jednak kawałek masz do tego szpitala. Moja kumpela przyjechała do porodu autobusem z rozwarciem 8 cm lekarz się z niej śmiał, że dobrze, że dziecka po drodze nie zgubiła... :D