Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

echadora

Pytanie stare jak świat, tym razem na poważnie czy bóg istnieje?

Polecane posty

Pytam jaki macie do tego stosunek, czy wierzycie w boga, jesli tak to w jakiego. w jaki sposob przejawia się wasza wiara? co skłoniło was do czczenia takiego a nie innego boga. Czy bóg istenieje, kto z was przezył coś , co pozwala mu w to wierzyć/wątpić. Chce kiedyś być matką, chcę więc wiedzieć jakie prawdy mam przekazać mojemu dziecku.

Gość poziomkowy-sorbet
ja wierze.kazdy powinien wierzyc, bo zycie bez wiary jest puste. pomijam temat biblii i naukowe mrzonki. czasem watpie, jak kazdy. ale chwilami moja wiara jest silniejsza, wczoraj ogladalam " egzorcyzmy a.michel" napewno istnieja sily zle, bardzo zle, katolicy nazywaja je - szatanem.

no nie wiem.. no nie wiem... teraz trendy jest myslec , ze wszystko stworzyla Unia europejska. czy te drzewa , logika , ktorej jeszcze wielu Ludzi nie jest w stanie odkryc , Natura to wszystko chyba Marks , Engels i Lenin.....albo malpa...

Gość poziomkowy-sorbet
mauka to jedno- wielki wybuch, czlowiek od malpy a wiara to drugie- i jest to piekna sprawa, pozwala latwiej przejsc mysl o smierci, ze jednak do czegos sie darzy.

Gość ..ja..
To, jakie prawdy przekazesz dziecku to tylko i wylacznie sprawa Twoja i Twojego partnera - czemu pytasz nas? A odpowiadajac na pytanie - nie wierze i dobrze mi z tym :)

Gość poziomkowy-sorbet
a umierajac co bedziecie myslec? ja bede miec wiare.

Bóg istnieje - bo jak inaczej wytłumaczyć fenomen życia? Istnieje , bo inaczej życie nie miałoby najmniejszego sensu.... A tak dla poprawy nastroju: Jeden ateista mówi do drugiego: -Jeśli Boga nie ma ,to dzięki Bogu ,ale jeśli Bóg jest... ,to niech nas ręka Boska broni....

Gość poziomkowy-sorbet
coz, a ja jeszcze mysle, ze jakkolwiek nazywamy "boga" - tak jak w innych jezykach czy religiach to nasz "Pan" Poza tym, wazne jest, by w zyciu byc dobrym i prawym:)

Gość nawet teoria darwina
wcale boga nie obala, jezeli komus chcialoby sie pomyslec. wiara zawsze zalezy od wiary nie od dowodow wiec albo wierzysz w boga albo nie, jezeli chcesz dowodow to zajmij sie nauka ale z wiara nie ma to wtedy NIC wspolnego

Gość poziomkowy-sorbet
zgadzam sie!

coś mi sie jeszcze przypomniało odnośnie Darwina: Bóg mówi do Adama i Ewy w raju : - nie chcieliście żyć według Boga to żyjcie według Darwina! :-D

Gość ..ja..
savior on the univers - mysle, ze w duzej mierze to zalezy od czlowieka, a nie tego w co wierzy (badz nie wierzy). Co do smierci - potem nie ma nic, myslec mozna o czym sie chce. Niektorzy umieraja w ulamku sekundy i nie maja nawet czasu na myslenie...

Gość pomaranczowsza
bog istnieje dla tych, ktorzy w boga wierza. w zaden inny sposob nie istnieje, stad pytania vide tytul topiku. a ze lepiej wierzyc niz nie to wiadomo, latwiej jest pogodzic sie ze strasznymi rzeczami w zyciu, mozna np. wyltumaczyc sobie, ze kochajacy bog po to zabral od nas ukochana osobe, zeby pokazac jeszcze naoczniej, jak bardzo ja kochalismy :o itp itd ....

Gość Lenkaaa20
jesli istnieje to o mnie zapomnial albo mnie nie kocha:-/

Gość orzeszty
za to nie istnieje zajaczek wielkanocny :( bo mi dzis nic nie przyniosl ...

Gość helinkasenka
dlaczego autorka tematu juz nie wróży?

Gość azakloj
ludzie - kurwa ile można szarpać ten temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kw2109
"azakloj ludzie - k**wa ile można szarpać ten temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" BO TAK MI SIE PODOBA

Ja w Boga wierzę, czasami powątpiewam, ale generalnie wierzę. Jakby Boga nie było(lub jakbym w Niego i Jemu nie wierzyła) to to całe nasze życie nie miałoby dla mnie żadnego sensu:)