Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lovekrowe

Zajście w ciąże podczas brania pigułek anty.czy to możliwe??

Polecane posty

Cześć, jestem tu nowa i urtuje mnie pytanie czy biorąc pigułki(ja biorę Yasminelle) można i tak zajść w ciążę? Tzn.biorąc je regulanie, nie pomijając żadnych w blistrze. Jeżeli kocham się z moim chłopakiem \'do końca\' to czy tabletki wystarczą?? Czy może jeszcze stosować prezerwatywę? Ale jaki wtedy sens z tabletek? Panicznie boję się zajścia w ciążę i proszę was o pomoc :(

Gość dkdkdkdk
Tak, to się może zdarzyć, rzadko ale jednak, tym bardziej, że masz najsłabsze istniejący tabletki.

Gość dkdkdkdk
Wpisz w wyszukiwarkę zajęcia w ciąże na antykoncepcji czy coś takiego, a poczytasz sobie duuuużo topików. Czyli jednak - zdarza się.

Gość dkdkdkdk
Aczkolwiek oczywiście tabletki i tak są najbardziej bezpieczną formą antykoncepcji.

Dzięki, zaraz będę szukać w googlu. A czy podczas brania tabletek kiedy mam regiularny cykl mogę wyliczyć sobie dni płodne i niepłodne i wtedy kierować się też nimi? Bo jeśli cykl jest regularny to może ta metoda też by mi pomogła opanować stres

Gość aleś teraz zabłysnęła....

Gość Tusia 852
nie masz owuklacji i masz tylko dni niepłodne

Tak wiem naczytałam się już o tym, ale gdybym podczas tego regularnego cyklu wyliczyła sobie dni płodne i niepłodne(tak jakbym nie brała pigułek) i przyjęła że w niepłodne mogę się kochać do końca bez dodatkowych zabezpieczeń(no bo biorę pigułki) to czy byłoby to skuteczniejsze? Bo wydaje mi się że jeśli ktoś zachodzi w ciąże podczas stosowania pigułek to znaczy że zawiodły one własnie w dzień który normalnie byłby płodnym. Trochę to pogmatwane ale tak sobie wydedukowałam:D

Gość dziecko dni płodnych nie
wylicza się a OBSERWUJE natomiast podczas brania tabletek anty nie ma mowy o dniach płodnych, bo wszystkie są niepłodne i jeśli będziesz brała tabletki tak jak należy to nie ma takiej możliwości byś zaszła w ciążę

Gość Tusia 852
masz tylko i wyłącznie dni niepłodne nie możesz mieć płodnych bo nie ja jajeczka. Tabletki jeżeli już zawodzą to tylko dlatego że nie udało im się "zatrzymać" owulacji. Nie masz co wyliczać bo każdyt dzień jest taki sam dla Twojego organizmu:) Przesytzegaj tylko kilku zasad i będzie ok. Też biorę te tabletki od 7 miesięcy i mamą nie zapowiada się żebym została (narazie:) )

Gość dkdkdkdk
Jak chcesz mieć większy jeszcze stopień pewności, to używaj prezerwatyw. A tak naprawdę, wiesz - nie należy rozpoczynać współżycia, jeśli nie jesteś dość dojrzała, aby ponieść konsekwencje. Tak, owszem wszyscy współżyją. Tylko potem facet bierze nogi za pas, a dziewczyna zostaje z dzieckiem w drodze.

Gość takie przypadki na pewno są
ale wynika to prędzej z tego, że któraś tabletka się nie wchłonęła (biegunka, wymioty), lub z tego, że ktoś zapomniał w ogóle tabletki wziąć albo weszły w interakcje np z antybiotykami i ich skuteczność została przez to obniżona. Ale przecież to są jednak tak nieliczne przypadki w stosunku do liczby kobiet stosujących tę metodę...