Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinguchna84

Okłady z domowej pólki na CELLULIT...peelingi, foliowanie

Polecane posty

Gość Kinguchna84

Witajcie:) Słyszałam duuużo dobrego o parzonej kawie, olejku cynamonowym bądź sproszkowanym cynamonie, soli morskiej...podobno REWELACYJNIE WALCZĄ Z CELLULITEM!! Jest kilka topików na ten temat, ale w każdym są różne przepisy, proporcje, porady.... Weźmy się baby za porządki i wrzućmy wszystko do jednego wora!! Jasno, przejrzyście, co, jak, ile, jak często....żeby było łatwiej;) A takich zdesperowanych kobitek z pomarańczką na pupci będzie chyba teraz dużo przed wiosną...i będą szukać, porównywać topiki, który lepszy..to strata czasu!!! :D Lepiej ten czas poświęcić na pielęgnację a może w porywach na jakieś ćwiczenia :D Piszcie dziewczynki jak to ma wyglądać, wklejajcie linki do innych topików na ten temat......pokonamy cellulita-paskudę!! :) Niech żyje gladkie, jędrne ciałko!!

Gość Kinguchna84
Ja znam taką wersję: Pół kubka kawy zalać wrzątkiem, ale tylko to wysokości proszku, po paru chwilach dodać 4-5 kropli olejku cynamonowego i wymieszać to wszystko z jakimś balsamem. Potem nałożyć takie ciepławe na wyszorowane wcześniej gąbką bądź peelingiem ciałko, zawinąć się folią i na godz. pod ciepły kocyk...:) powtarzać co 2-3 dni, i po 3 tyg. efekt powalający!!! Sama jeszcze nie praktykowałam bo nie mam na to czasu ale od kwietnie się zabieram za regularną walkę z cellulitem...mam nadzieję, że zdążę jeszcze przed majowym ciepełkiem, kiedy to się zakłada spódniczki....;)

Ja gdzieś czytałam na tym forum lub innym nie pamiętam bo dawno to było o peelingu kawowym..tzn masaż całego ciała fusami z zaparzonej wcześniej kawy.Po owym peelingu również polecam "maseczkę" na ciało dotknięte cellulitem --> proporcje - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki cynamonu,1 łyżka imbiru, 3 łyżki oliwy z oliwek, kilka kropel spirytusu. Kawa rozpuszczalna może być najtańsza, to nie mam znaczenia, imbir i cynamon oczywiście mielone, jeżeli nie mamy oliwy nie zastępować jej olejem!- jeżeli jej nie mamy to nic się nie stanie---chodzi tutaj o poźniejsża konsystencję "maski", natomiast sprawa ze spirytusem -->jeżeli mamy skórę wrażliwą, skłonną do podrażnień i z popękanymi naczynkami to nie polecam!!!! spirytus w połączeniu z cynamonem ma silne działanie rozgrzewające. Dalej--ową maskę nakładamy na ciało zawijamy w folię nakładamy na siebie stare rajstopy i wytrzymujemy w tym około 20-30 minut. Dużo pracy to wymaga ale w połączeniu z peelingiem kawowym daje powalające efekty.

...jeżeli chodzi o mieszanie z balsamem to nie wiem ponieważ ja zawsze nakładam balsam po peelingu i rozgrzewającej wyżej wymienionej maseczce...ciało gładkie, miękkie i suuper przyjemne..a cellulit znika :))

Gość kociapanna
A ja tam jestem za zdrowym jadlospisem, regularnym ćwiczeniem, używaniem 2 razy w tygodniu sklepowego peelingu (chocby najtańszego:P) i codziennego masowania skróry przy balsamowaniu -to tez pomaga a kasy nie pochlonie więcej niz domowe sposoby :D no i uczy dyscypliny ;)

Gość a wy peeling
ten robicie tylko tam gdzie macie cellulit?? czyli posladki, boczki, uda...? czy rece tez brzuch?

Gość Kinguchna84
Ja jak robie peeling z soli morskiej (+żel pod prysznic) to stosuję go na całe ciałko...:) Z kawy peeling też sobie zaserwuję na całe ciałko ale okład tylko na uda, pupę, brzuch...i ręce, jeśli dam sobie radę ;)

..peeling kawowy na całe ciałko, nawet czasem tez twarz ale bardzo rzadko i w formie delikatnego masażu....a \"maske\" nakładam na całe nogi, pośladki i brzuch...

Gość ryba.sz
...czy tylko tyle pomysłów na okłady z domowej półki?

Gość Kinguchna84
Właśnie?? Dziewczyny dzielcie się swoją wiedzą!!! Przecież każda z nas, która cierpi na ów przypadłość zachodzi w głowę jak to diabelstwo zlikwidować nie rujnując się przy tym finansowo... Fajnie żeby ktoś napisał o efektach takich kuracji, na pewno zainteresowanie topikiem by znacznie wzrosło....:D

Gość Kinguchna84
mmmniaaam!!!! fajna i pyszna sprawa z tym peelingiem czekoladowym, ale to chyba nie jest takie silne i skuteczne jak wersja z kawą i cynamonem... a podobno sam olejek cynamonowy też daje świetne rezultaty, przeciez przeważnie balsamy ujędrniające mają wlasnie cynamon w skladzie....

Gość Kinguchna84
Nikt nic więcej nie napisze ??:>

lub olejek grejpfrutowy - działa podobnie no i w maseczce ta oliwa jest naprawdę ważna, a nie tyko dla konsystencji jak ktoś hoduje algi to też są świetne i maseczki z ziemi wulkanicznej lub glinki

Gość Kinguchna84
moze cos więcej o tych cudach natury ??

A gdzie można zakupić owy olejek cynamonowy?? ja ten peeling kawowy stosuje w wersji z kawa wymieszana z cukrem i dziecięcą oliwką -> skóra po tym gładziusieńka w dotyku ale cellulit bez zmian niestety :/

Gość Kinguchna84
Ja dziś byłam w zielarskim po czarnuszkę( to na inną dolegliwość:P ) i zapytałam o olejek cynamonowy.....i nie ma...:O także nie wiem gdzie go szukać, może w India Shop??

Gość Kinguchna84
Leżę sobie własnie w kokonie z folii spożywczej a pod nią mam mixturę antycellulitisową:D ciekawe co z tego wyniknie....wczoraj na wieczór zrobiłam peeling solą, i po nim miałam robić okład, ale było już pózno a podobno ten okład z kawą pobudza, także odłożyłam to na dziś ;)

Gość Kinguchna84
ale mam jędrniusie ciałko!!!!! Normalnie szok!! to dopiero pierwszy zabieg, ciekawe co bedzie po serii, jeszcze nie wiem jak długiej Ale gorrrrąco polecam

jstem po 3 zabiegach foliowania papki z kawy!! jest genialnie..zaden balsam czy krem nie dal takiego efektu..po tej papce po zmyciu nakladam jeszcze serum z eveline ten zielony i jestem w szoku!!! dziewczynki nawet sie nie zastanawiajcie!! skora jest taka gladziutka!!! szok!!! :)

aha i ten peeling co ja robie to 3 lyzki kawa mielona + .najzwyklejsza!! daje troche cynamonu i do rozmieszania spirytus kosmetyczny na to folia rajstopki dres i ciepelko uwalnia celulitis :P haha

Gość Kinguchna84
łaaaał!!! jest nadzieja że mi też pomoże, chociaż ja mam bardzo zaawansowany cellulit:( ale jestem dobrej myśli! Ja natomiast jak już smyłam papkę z siebie, wymasowałam się gumową rękawicą z wypustkami(rossman) i nałożyłam serum wyszczuplające (bielenda) Już się nie mogę doczekać kolejnego zabiegu, jeszcze przed nim pojdę pobiegać żeby mieć rozgrzane ciałko(zakładam dres foliowy zakupiony w Go Sporcie i podczas biegania robi się pod nim efekt sauny, aż leje się do butów:P )

Hej. Wlasnie zrobilam pilling kawowo-cynamonowy. Co do rezultatow, jestem realistka. Daje sobie kilka tygodni. Natomiast skora jest cudowna!!! Kilkanascie minut w cynamonie wygladzilo ja, pachnie bosko i wiecie co? Delikatnie zmienila odcien. Wyglada jak ozlocona sloncem! Polecam!

Gość jędrniusie ciałko
masz takie jędrniusie ciałko po jednym zabiegu i to jeszcze kosmetykami? dziewczyno ale ty naiwna. jak nie ruszysz sie z kompa i zamiast wymyslac nowe maski na celulit nie pobiegasz to jędrusiego mieć nie bedziesz. może delikatnie nawilzone i gładkie ale nie jędrne , prosze was...

Gość jędrniusie ciałko
o matko i jeszcze mają ozłocone... ee to ja też sie ide wysmarowac , może sie wzbogace ;D:D:D:D

Przepraszam, czy ja napisalam, ze celulit zniknal i stracilam 3 cm w obwodzie? Nie, napisalam, ze skora pachnie, jest delikatna bo takie jest zamierzenie pilingu. Jak ruszysz glowa i skojarzysz kolor cynamonu, to moze uwierzysz, ze potrafi nadac skorze inne zabarwienie. Ale jakie to polskie! Zje%%bać kogoś bo coś zrobił!!!

To ja, autorka topicu.....Wiesz co Ci powiem droga \"jedrniusie ciałko\"...Wyobraź sobie, że stosowałam swego czasu te okłady, i efekty były zaskakujące, miałam super gładkie ciało!!!! ostatnio się trochę zapuściłam i teraz postanowiłam chodzić na fitness (step, magic bar) i wyobraź sobie że po ponad miesiącu intensywnych ćwiczeń callulit ANI TROCHĘ mi sie nie zmniejszył, wręcz przeciwnie stał sie jeszcze bardziej widoczny, fakt, skóra się zrobiła gładka w dotyku.....Także uważam że mimo wszystko na najszybsze efekty w pozbyciu się cellulitu sa okłady!!!! (ale mi się nie chce teraz paprać, na szczęscie jest listopad:P na wiosnę bankowo sobie zrobię serię domowych koładów!!!!!! )