Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojka 20

czy mozna sobie jakos pomuc w wywolaniu porodu 38tyg

Polecane posty

wychodzi na to samo autorka ma 20 lat jak widac i nie wielka wiedze ale nie mozna winic przeciez czlowieka za to

Gość maje
no w sumie nie ale moze zastanowi sie w koncu w ktorymjest naprawde tygdniu bo niektorzy chca pomoc dziewczynie

Gość 38 tydzien ciązy
moim zdaniem trzeba czekac, mam tylko obiekcje co do wypowiedzi na temat porodu w 38 tyg, ktos chyba nie ma pojecia o tym co pisze a mianowicie ze mogą byc komplikacje, to jest kompletna bzdura, 38 tydzien to normalny czas do porodu, pamietajmy ze jest tolerancja 2 tygodni od 40 tygodnia, czylo moze byc 38 tydzien a moze byc 42, nie namawiam tu jednak do wywolywania porodu, ja urodzilam dziecko w 38 i nic mu nie jest, bylo zdrowiusienkie i 10 punktow w 1 minucie zycia, autorko idz do lekarza on najlepiej ci doradzi

Gość maje
no wlasnie ja osobiscie chcialabym urodzic byle do terminu , bo najgozej to przenosic ciaze bo wtedy to juz niewiadaomo naprawde co robic. 38 tydz to juz powinno sie byc czujnym ze porod nastapi samoistnie wiec pozostaje autorce tylko czujnie czekac i skupic sie na zdrowiu dziecka

Gość gość
Jezusie, jakie wy jestescie doslownie tepe ! nie napisala powodu dla ktorego chce wywolac, a wy zamiast dopytac i ogolnie powiedziec dlaczego tak nie wolno to mieszacie ja z blotem i zachowujecie sie jak kompletne idiotki.. nie ma to jak nie miec zadnej inteligencji , a i istnieją choroby zwane dyskortografią itp, wiec warto sie zastanowic nad tym co sie pisze do innych ! i to jeszcze kobiety w ciazy ! patologia.