Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojka 20

czy mozna sobie jakos pomuc w wywolaniu porodu 38tyg

Polecane posty

Gość ojka 20

chcialabym juz urodzic

Gość nienormalna jesteś
chyba jesteś nienormalna!!!!! jak można wywoływać nienaturalnie poród idiotko! wiesz jakie to konsekwencje dla dziecka? niedotlenienie a za tym: porażenia w różnym stopniu mózgu i problemy z innymi układami wewnętrznymi u dziecka głupia jesteś i tyle

Gość Emaile8
prowokacja???Czy naprawde taka tepa istota????Dziecko urodzone w tym tyg. jest bardziej narazone na zarazenie sie zoltaczka,wieksze jest prawdopodobienstwo tez ze dalej bedzie mial problem z oddychaniem,bedzie rowniez mniejszy odruch ssania,czyli moze bedzie trzeba karmic przez nosek sada.Wystarczajaco informacji ???????

Gość nienormalna jesteś
emaile to chyba jest prowokacja, bo aż nie chce się wierzyć, że tak tępe istoty żyją na świecie

Gość jasne jak przeczytasz słownik
ortograficzny to napewno

Wytrzymałaś 38 tygodni to dasz rade jeszcze 2 :D A tak na serio pewnych etapów lepiej nie zmieniać.

Gość Emaile8
Dziecko mojej siostry nawet takich bledow nierobi:)

Gość wiesz mam wrazenie że w ciaży
nie byłas wcale u lekarza !!!!!!!!!!Bo gdybyś chodziła na wizyty to wiedziałabyś ,że straszne pierdoły opowiadasz !! Kazdy dzień w łonie matki jest dla dziecka bezcenny ...matko ile ty masz lat ?! ...a moze to faktycznie prowokacja ?

Gość lady D88
ojka,a ty co w Boga sie bawisz???Ze zmienic chcesz nature po swojemu????

Aj już tych błędów się nie czepiajcie :P Ja również robie ich mnustwo ale to nie znak że jestem ŚMIECIEM :P

Gość mam nadzieję że to hormony..
:O

Mam nadzieje,że to tylko prowokacja. Ciąze w tym okresie można wywoływac wtedy gdy istnieje zagrożenie dla dziecka albo matki.

Gość Sylwia____27
mój synek był z 38 tygodnia i miał długo żółtaczkę fizjologiczna, szczegółowe badania, więc coś w tym jest. ale ssał cudownie :)

Gość lady D88
princpolo-widac ze masz jakies kompleksy,kto mowi tu ze ktos jest smieciem?????? Mamo jezdem w ciarzy,i chcem urodzic w tszydziestym usmym tygodniu:):):)

Gość Sylwia____27
czytałam kiedyś artykuł o bogatych babkach z USA, co to mają cesarki na życzenie w 7. mieisącu, żeby nie mieć rozstępów na brzuchach :O

lady D88 ----Już tam odrazu kompleksy :D A bo trzeba odrazu kogoś mieszać z błotem tylko dlatego że zrobiła 100 byków???

Gość o kurczeeee
Sylwia rozwalilas mnie tym o tych bogatych babach.jak mozna byc tak okrutnie glupim.zreszta majac pieniazki rozstepy to przeszlosc.ale niektoresa ostro rabniete kobietki chociaz przynajmniej beda mialy kase na leczenie potem dzieci

Gość dokte
Poród w 38 tyg. uznawany jest za poród normalny, jakby kto nie wiedział. Nie zawsze jest też dobre czekanie na siły naturalne. Jeśli zaś wszystko jest w normie to poczekaj trochę, przyspieszyć można zaś sexem, chodzeniem po schodach, sprzątaniem, trzymaniem rąk w górze (tak ok 40 tyg). Ciąża przenoszona też bywa niekorzystna dla dzidziusia i wtedy trzeba pomóc naturze.

ja urodzilam w 37 tyg ale ZANIM urodzilam to robiono wszystko zebym jeszcze nie rodzila wiec nie mysl autorko ze to tak latwo, wywolasz sobie jakos skurcze, pojdziesz do szpitala a tam zaprosza cie na porodowke jestem pewna na 100% ze dostaniesz zastrzyki rozkurczowe i powiedza ze masz wracac do domu

Gość lady D88
princpolo-nie no wierz maz racje,co siem bedziem czepiali,fajnie pzeciez tak poczytac takie wajne tematy ,wajnie bybylo gdybysimy wszycy tak pisali i jerzcze takie tematy dawali

Gość yasimina2
A co tak autorka cichutko siedzi,pewnie siedzi i peka ze smiechu,ze sie dalyscie nabrac na ta prowokacje:):):):):):)

Gość bunia 1988
nie siedze cicho tylko leze bo mam problemy z kregoslupem a pozatym byl u mnie lekaz

lady D88-----zrozumiałam Ciebie więc pisz więcej tak do mnie :D:D:D A nawet jeśli to prowokacja to śmiech to zdrowie :D

ej spoko - co tak na nia jedziecie!!! Autorko i tak sama nie wywołasz porodu...możesz spróbować olejku rycynowego - działa jak lewatywa, to czasem wywołuje akcje skurczową, możesz też pobiegać po schodach lub poseksić się z mężem, ale to wszystko proponuję dopiero jak minie termin a Ty dalej będziesz dwa w jedym - po co wywoływać na siłę!

Gość ojka 20
ja poprostu sie zapytalam czy mozna jakos sobie pomuc a nie napisalam ze chce wywolac a to chyba roznica. a pozaty chce podziekowac osoba ktore co nieco na ten temat napisali

Gość babcia Frania pralka Frania
nawet jakby ci sie udalo sprowokowac porod,to w tym tygodniu ciazy,lekarze by robili wszystko by zatrzymac akcje porodowa,zastrzyki leki i inne,i nie bez powodu by prubowali to zrobic,i komu to potrzebne???Tylko stres dla dziecka

Gość maje
bunia1988 czy ojka20 ??