Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina92

Mam 16 lat będę mamą i jestem z tego powodu SZCZĘSLIWA

Polecane posty

Kuraiko- ja też rozpoczęłam współżycie w wieku 16 lat i bynajmniej tego nie żałuję, nadal jestem z moim pierwszym partnerem i myślę, że tak już zostanie na wieki wieków :) Więc proszę Cię, nie wyzywaj 16-17 latek uprawiających seks od jakiś młodocianych siks...

Gość bryyyyyyy
No własnie i w tej sytuacji możemy tylko życzyć powodzenia Karolinie, bo niewątpliwie wiele trudu przed nią ! A tak apropos ja jak miałam 16 lat zwyczajnie nie chciałam dziecka, nie wiem czy bym sobie psychicznie z tym poradziła....

Gość bryyyyyyy
No faktycznie z tym to masz racje ! Taka wpadka dla studiującej dziewczyny to często kilka lat "wyciętych z zycia", bo zazwyczaj wiąże się to z przerwaniem studiów, tak, jak piszesz. Często tez w takich przypadkach rodzina nalega na slub, a więc wyprowadzka od rodziców . To tez musi być trudne.

Gość bryyyyyyy
No bo najkorzystniejszą sytuacją jest urodzić dziecko, kiedy się ma ustabilizowaną sytuację życiową i kiedy się ma pewnośc, że jest się w stanie wszstko dziecku zapewnić bez pomocy rodziny :) Wtedy to dopiero musi być szczęście :)

Gość strasznie pieprzycie
glupoty, az mi sie nie chce was czytac. jezeli to nie jest prowokacja i ta dziewczyna jest naprawde w ciazy to skoro pisze ze jest szczesliwa to o co do h. wam chodzi?

Gość No bo ludziii
razi cudze szczęscie ! Jak to polacy : tak źle tak nie dobrze ! Jest szczęsliwa = nieodpowiedzialan debilka. Jakby usunęła = zimna nieczuła suka !

dokladnie masz racje. a ja zycze dziewczynie szczescia i zeby wam sie ulozylo jak njlepiej i zeby dzidzi bylo zdrowe i kochane (napewno tak bedzie bedzie oczkiem w glowie dziadków) pozdrawiam ze szczerego serca!

Gość no to.....
może i popełniła błąd: wpadka, ale zdała egzamin z dojrzałości, bo zamiast szukać tabletek poronnych, zamiast załatwiać skrobanki to zdecydowała się urodzić. Życzę Ci autorko, żeby wszystko Ci się poukładało jak najlepiej. Nie słuchaj zawistnych pseudoludzi.

jesli kots jest odpowiedzialny i wychowany w wierze i milosci to wiek nie gra roli urodzi w wieku 15 16 czy 20 lat i bedzie kochac dziecko i staarac sie zapewnic mu byt

dokladnie. nie słuchaj. Jestes bardzo dojrzala jak na swoj wiek. z reguły dziewczyny w twojej sytuacji iw twoim wieku zakladaja topik pt. "jak mam usunąc ciąze ja nie chce jestem załamana podpowiedzcie jakis domowy sposó na usuniecie bachora!!!" pff mamuska

Gość kukartka
ja pier..,ale k...wa16 lat sama bachor i dziecko bedzie miala,wez sie gowniaro do nauki,a nie do dawania dupy:)ciekawe kto was teraz utrzyma.biedni ci twoi rodzice,ze taka glupa corke maja.nie dosc,ze toba,to w dodatku twoim dzieciakiem sie beda zjamowali.pewnie skonczysz na podstawowce:)ic o swojemu dziecku dasz i zapewnisz?nic.

kukardka a ty ponoc mialas bachora i doastawalas na niego tysiac dolarów hm? cierpisz na schizoofrenie czy tak? ja pierdole typowe dla sporej częsci zaściankowego polskiego społeczeństwa...wy i te wasze mądrosci...cholera zamiast wesprzec dziewczyne to obrzucasz...kto pierwszy bez grzechu niechaj pierwszy rzuci kamien...cikawe ile mialas lat jak daas pierwszy raz dupy a moze jestes dziewica stąd ta frustracja hmm? a moze bezpłodna jestes? Dziecko to skarb i dar od Boga ktory nalezy kochac i uszanowac decyzje o podjeciu roli macierzynstwa mlodej dziewczyny. bylabym negatywnie nastawiona gdyby chciala usunac płod ale ona chce wychowac dziecko a to ze rodzice jej pomoga to naturalna kolej rzeczy gdyby miala 27 lat tez by jej pomogli i napewno nie beda ubolewali bo to sie miłosc nazywa wiesz co to jest kukardko?

Dzięki za wszystkie słowa otuchy :0 Aboslutnie się nie przejmuje obraźliwymi wpisami, byłam przygotowana na takie :0 Karina czy w stopce to twoja dzidzia:)?

Gość pierdolenie o szopenie2
Seks w wieku 16 lat to dla mnie puszczanie sie, a ciąza to totalna patologia !! Zwłaszcza jak wywoluje szczescie u 16latki :|

Do autorki trzeba było lepiej nie wchodzić na te forum. Tu można sobie nerwy z szargać i tyle ludzie są naprawdę podli zamiast pogratulować wesprzeć to tylko wrzucają.Aż mi smutno sie zrobiło Ludzi co się zwami dzieje. Przecież nie będzie całe życie obwiniała się za ciąże a tak ma więcej optymizmu i mi to się bardzo podoba gratuluje Ci i oby tak dalej nie przejmuj się tym ludzie na widok czyjegoś szczęścia lub optymizmu zaraz dupę każdemu obrabiają.Chociaż dziwią mnie dziewczyny, które są starsze od ciebie a zamiast Ci doradzić to sie srają. I kto tu jest dojrzały... Trzymam kciuki i następną razą załóż temat na odpowiednim dziale buziaki pozdrawiam.:))

A tak w ogóle moja koleżanka jak miała 16 lat urodziła dziecko i jakoś dała sobie radę przynajmniej nie stchórzyła i nie usunęła ciąży. I wcale chłopak jej nie zostawił.

Wy tylko prowokacja i prowokacja. Moja koleżanka ma 15 lat. A pisze mówi jak bardzo elokwentny człowiek. Zazdrościcie jej dojrzałości he he .

Gość Beaaauty
lepiej w wieku 16 lat niż 30 ! Jeżeli to prawda trzymam za Ciebie kciuki! Mam teraz niecałe 20, a mój Synek ma 3 latka i jestem szczęśliwa :) Mój, teraz już Mąż ma 35 lat i jesteśmy bardzo szczęsliwi, planujemy powolutku drugie dzieciątko :) Ale powolutku : )

Gość do Beaaauty
następna puszczalska

Gość SKARPETTI
KAROLINO JAK CZYTAM JAK CIE WYZYWAJA TO MNIE NERWY BIORA.JAK BYS NAPISALA MAM 16 LAT I JESTEM W CIAZY RATUJCIE BO USUNE LUB SKONCZE ZE SOBA I DORADZCIE CO MAM ROBIC.TO BY PISALI ZE WSZYSTKO SIE ULOZY NIC SIE NIE MARTW I TAKIE TAM.JAK PISZESZ ZE DASZ SOBIE RADE TO IM ZAL LUB ZAZDROSC TYLKI SCISKA.WYDAJE MI SIE ZE JAK NA TWOJ WIEK PISZESZ BARDZO MADRZE I DOJRZALA JESLI Z NAUKA NIE MASZ PROBLEMU I JESTES ZAWZIETA TO SOBI PORADZISZ,NIKT NIE MOWI ZE BEDZIE LATWO TO OCZYWISTE NIE PRZESPANE NOCE GDY DZIECIATKO BEDZIE CHORE A BEDZIESZ MUSIALA SIE UCZYC ALE DASZ RADE.MOJA KOLEZANKA TEZ URODZILA MLODO MIALA 17 LAT I TERAZ GDY NASZE ZNAJOME LATAJA ZA RACZKUJACYMI BĄBLAMI W DOMU I SA ZMECZONE LAT MOWIA JEJ JA TO CI ZAZDROSZCZE TY TO JUZ MASZ ODCHOWANA CORE I CHODZICIE SOBIE JAK DWIE SIOSTRY A JA W TYM WIEKU JUZ NIE MAM CIERPLIWOSCI.POZDROWIENIA.

Gość criticandddo
SKARPETTI : tak, ale twoje 30 letnie koleżanki wychowują dzieci za swoją kasę, a tamta była na utrzymaniu rodziców, a to spora różnica

Gość Pani sędziwa
skończcie z tym utrzymaniem ... niejedne 30stki ciągną od matki kasy ile mogą. A jak chłopak będzie zarbaił to dołoży ile może, a jeszcze Jego rodzice pomoga to nie będzie ąz takie ogormne obciązenie dla JEJ rodziców. pozatym to dziadkowie i pokochają swojego wnuczka to jak mieliby Mu nie pomagać ?? Logiczne chyba co. Tylko pieniądze i pieniądze

Do kuraiko masz rację 16 latka mam wieki problem aby się utrzymać i jest to dziwne aby już rodziła w tym wieku, ale jak już taka jest sytuacja nic innego nie pozostaje jej walczyć aby się jej udało.

Gość Marcysia1991
Tak wiec Karolino chcialabym Ci pogratulowac!! Ja mam obecnie 17lat i ostatnio zastanawialam sie co by bylo gdybym zaszla w ciaze, a tak naprawde 9miesiecy temu bylo juz blisko, ale powiedzialam NIE, bo chce poczekac z dziewictwem, az bede pewna ze to ten jeden i teraz uswiadomilam sobie, ze gdyby wtedy cos wyszlo, teraz mialabym potomka. Tak naprawde jezeli to co piszesz jest prawda i jestes na tyle odpowiedzialna, ze dasz sobie rade z wychowaniem dziecka to gratuluje, ja jestem bardziej dojzala na swoj wiek nawet niz moi rodzice. Oni czasem zachowuja sie jak dzieci. JA chyba nie za bardzo moglabym na nich liczyc gdyby urodzilo mi sie dziecko, poniewaz juz w tym wieku, zeby miec jakies pieniadze, zeby np. kupic sobie mundurek do szkoly(mieszkam w UK), czy zeby sie ubrac musialam isc do pracy. Pracuje 12godzin tygodniowo i wiem, ze jezeli bym miala potomka to musialabym zrezygnowac z nauki, a tego bardzo bym nie chciala bo od 6roku zycia marze o medycynie... Tak wiec kochanie naprawde trzymaj sie tam i jak chcesz to napisz na GG moj nr to 3221992. Chetnie z toba poklikam!!

Gość BigCyccc
Ja mam 18 lat, moja dziewczyna 16 i ostatnio mielismy obawy, czy nie zaszla w ciaze. pekla migumka...Dzis dziewczyna zrobila sobie test i wyszedl pzytywny, czy to pewne ze jest w ciazy ??

Gość autorko mogę
tylko zyczyc duzo szczęścia i gratuluje dojrzałości emocjonalnej której większości kobiet nawet po 30 brakuje , co was żałosne baby obchodzi że rodzice będą łożyc na utrzymanie dziecka ? Czy wam ktoś z waszego porfela zabiera ? Czy to wy bedziecie autorce płacic ? Bo nie rozumiem , moja siostra urodziła dziecko majac 28 lat i zarówno rodzice jak i teściowie im pomagają - ale nie dlatego że muszą tylko dlatego że chcą , czy to jest jakaś zbrodnia ? Jeśli dziewczyna ma w swoich rodzicach oparcie to tylko sie cieszyc a nie pluc jadem na prawo i lewo

Gość ani...ani
Ja zostam matką w wieku 17 lat.Nie było lekko,tym bardziej ,że byliśmy zdani tylko na siebie.A w tym roku obchodziliśmy 20 rocznicę ślubu!!!!!!!