Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina92

Mam 16 lat będę mamą i jestem z tego powodu SZCZĘSLIWA

Polecane posty

Gość LOL uwielbiam
takie topiki.:classic_cool:

Gość mama ci bedzie musiala pomoc
a szkola i matura? :o z jednej strony dziecko, a z drugiej ksiazki? :o

ukarany a to dobre :D Chłopak się nie ulotni, bo wiem, że mnie kocha, nie wszyscy sa tacy płytcy i powierzchowni :P A wiek akurat tu roli nie gra... nie raz słyszy się, że 30-letnie matki wyrzucają dzieci na śmietnik i co ?? To sie nazywa ta dojrzałośc.

Gość dz ia ra
ale będą jakieś wnioski czy wystarczy że cieszę się Twoim szczęściem

nick cudowny ;) pewnie że rozumiemy ironię ale nie dobijaj dziecka... litości... trochę wiary w ludzkie szczęście ;) jak jest szczęśliwa to chwała Bogu. niech będzie. chociaż jedna z niewielu na tym forum potrafi się cieszyć ;)

No za odpowiedzialna to Ty nie byłaś, ale cóż stało się i tyle-przecież życie nie kończy się na dziecku! Ważne żeby je dobrze wychowac-nie znasz jeszcze za dobrze życia (tak tak wiem jak miałem 16 lat też myślałem, że znam) ale jak dasz z siebie wszystko to będzie dobrze! I nie pisz, że na mamę nie chcesz zwalac bo zobaczysz jaka przydatna jest mama!! Mam nadzieję, że masz mądrych rodziców! pozdrawiam

Gość I tak to jest
dziecko rodzi dziecko. :o

Tak, zamierzam zdac maturę , mogę zaocznie zrobic liceum. Naprawdę jestem zdeterminowana i zrobię wszystko, aby mi się udało to pogodzić. Dla chcącego nic trudnego !

Gość Dobrze że sie cieszysz
i oby ci tej radości starczyło na dlugo po dopiero po urodzeniu zaczynaja sie schody. :o

Ogórku oczywiście, że mama będzie mi pomagać, ale nie chcę jej az tak drastycznie obciążać. Cóz stało się i naprawdę chcę ponieśc konsekwencje tego ! Chcę opiekowac się swoim dzieckiem i uważam, że opiekę nad dzieckiem można pogodzić z nauką.

Gość złośliwa samica 30
Nie wierze w to.Chyba ze jestes w 9msc i sie juz przyzwyczaiłaś.:O

Gość obys byla tak szczesliwa
o 30letnich matkach zostawiających dzieci na smietnku nie slyszalam ... co innego o 15-16letnich :D obyś Ty tego nie zrobiła (jak przestanie Cie się podobać zwisający brzuszek i rozstępy) :D

Gość A właśnie który to
miesiąc?

16 lat to już nie takie dziecko... no wybaczcie kobietki ale rozum to w tym wieku ma się już swój... choć nie popieram ale jeśli się już zdarzyło to niech się panienka cieszy...;) a czemu ma się smucić? skoro ma możliwości do urodzenia i wychowania dziecka to nie krtykujcie jej bo z całą pewnością nie zmieni to jej ze stanu brzemiennego w stan dziewiczy... pocieszmy się razem z nią... ja tam się autorko cieszę wraz z Tobą i mocno trzymam kciuki by było tak jak byś chciała.

Dziękuję ! Pewnie macie rację, ze schody się zaczną po urodzeniu.... ale naprawdę jestem zdeterminowana. W szkole idzie mi dobrze i jestem ambitna. Dlatego nie poddam się nawet po urodzeniu dziecka. Mam ambicje i zamierzam je realizować.

To jest 6-ty miesiąc ciązy :) Ale od samego poczatku cieszyłam się :0 Przecież to moje dziecko, które się poczęło nie z własnej woli, dlatego zasługuje na miłośc bez wzgledu na wszystko. Jak można się z tego nie cieszyć .

Jeżeli to nie prowokacja to gratuluje optymizmu autorce... Ja również mam 16 lat i nie wyobrażam sobie sytuacji, że miałabym być w ciąży :O Chyba bym się załamała :O

Gość hmm ....
ehh moja sąsiadka też była zakochana po uszy w swoim facecie i to w zajemnością - Ona 16 lat, On 20 lat -> dziecko w drodze -> ślub -> jej rodzice przez 24 h pomagali przy dziecku bo kumpela chciała skończyć LO ... normalnie pełna sielanka ale tylko trwająca 5 lat bo obecnie są po rozwodzie, a kumpela mając 22 lata ma nasrane w papierach więcej niż niejedna starsza kobieta :P .. ja Tobie życzę aby u Ciebie było inaczej

Gość złośliwa samica 30
Który to msc?Nie umiesz odp na pytania?

Przerażenie mnie bierze jak czytam te wypociny tych \"doroslych i dojrzalych\" kafeteriuszy :O Dziewczyna jest szczęśliwa, zamierza opiekować sie dzieckiem a wy tu z mordą na nią :O pfff jakby napisała ze chce usunąć, także mielibyście wiele do powiedzenia i zjechalibyście ją od góry do dołu :O ale tak już jest moi drodzy przegrańcy życiowi A ty młoda mamo --> gratuluje i życzę szczęścia ;) oby więcej takich dziewczyn jak ty :)

Gość złośliwa samica 30
No co mam 30 lat i nie jestem w ciązy wiec moge sie pomylić :P

Gość Jaaaaaaaaaasne
od samego początku sie cieszyłas? Już uwierzę. :o Żadna normalna osoba w tym wieku dowiedziawszy sie że jest w ciaży sie nie cieszy!!! Prowokacja jak dla mnie!

Gość dz ia ra
widzę że wniosków nie będzie więc bez żadnej ironii i cynizmu szczęścia życzę...bo może to i lepiej...

no to widocznie nie znacie takich osob ;) jeżeli dziewczyna jest dojrzala i wie ze ma oparcie w rodzicach (chodzi o zaufanie i poczucie bezpieczenstwa) to czemu ma się nie cieszyc? dziecko to wielki dar, cos wspanialego i uwierzcie ze istnieją osoby ktorym nie imprezy w glowie tylko istatkowanie

Gość Taaaaa oczywiście
:o