Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina92

Mam 16 lat będę mamą i jestem z tego powodu SZCZĘSLIWA

Polecane posty

Gość Nataleer
A ja tam to mysle ze dziewczyna sobie da rade! Tak szczerze to zazdroszcze jej optymizmu bo ja pewnie bym sie zalamala i niewiem jak bym to powiedziele mamie....! Ale mysle ze jej sie uda wychowac to dziecko tylko najwazniejsze nie trac wiary bo jak juz raz sie poddasz ciezko ci bedzie wstac na nogi!!!! Powodzenia

witam! gratuluje karolina92:) wszyscy tylko tutaj przekreslaja takie osoby, jest to denerwujace ja zaszlam majac18,5 a urodzilam troszke po 19 urodzinach dzis moja corka ma 3 latka jestem wspaniala mama i zona....ucze sie i mieszkam z dala od rodzicow i tesciow... nie przekreslajcie takich dziewczyn jak karolina!!!!! kiedys sama myslalam ze nie dam rady a dzis jestem szczesliwa ze jestem mama i ze mam tak wspaniala rodzine!!! karolina92 jestem z Toba trzymam kciuki i wierze w Ciebie!!!:):):)

No na początku był jakiś niepokój, lęk, obawy.... ale nigdy nie pomyslałam sobie "O nie , jestem w ciązy to straszne " Mam wsparcie w chłopaku, w Jego rodzicach i w swoich rodzicach ! Ciesze się i jestem szczęsliwa ! :) W szkole ciągle gapią się na mnie, ale chyba juz powoli sie przyzwyczaili, kolezanki wypytuję , nie spotkałam sie z ich strony w obraxliwymi wyzwyiskami itp

moja dobra kolezanka urodzila w wieku lat 16. miala wsparcie w rodzicach i w chlopaku. ale ona miala bardzo bogata rodzinie, wiec mogla sobie pozwolic na dziecko, bo jak powrzechnie wiadomo wychowanie dziecka to spory wydatek i sprawa powazna. maly ma juz 5 lat, jest rozpieszczony ale fajny :) ona mowi ze juz wiecej dzieci nie chce, ze ma dosyc. ciezko miala. uwalila pierwsza klase lo, ale nadrobila to i teraz studiuje prawo. z ojcem dziecka juz nie jest, koles byl swirniety, chcial byc z nia a nie z dzieckiem i inne takie akcje-rewelacje.

Aniu Tobie równiez gratuluję i ciesze się, że jesteś szczęsliwa mama:) Pozdrowionka:)

Gość ona 88...
Zyczę Wam ( Bo teraz już nie jesteś sama ;-)) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !! Wierzę, że Ci się uda !! To jest jak najbardziej wykonalne :-)

już pisała przeciez który to miesiąc. i napisała kobiecie, która o to zapytała: nie umiesz czytać? ciekawe co Tobie odpisze? jeśli coś milutkiego ponieważ ją poparłaś. tzn. że nie potrafi przyjąć krytyki tylko oczekiwała raczej na słowa otuchy.

Gość matisss
bajka sie skonczy kiedy urodzisz, uwierz

dziobalko, wcale nie liczyłam na słowa otuchy :) Napisąłam przecież, że jestem przygototowana na różne komentarze :) I się tego nie boję :P

więc stwierdziłam jedynie fakt ;-) a to jest ogromna różnica... mimo wszystko życzę autorce szczęścia choć potraktowała moje wypowiedzi jak powietrze... zbytnio mi nie zależy...też mam się czym cieszyć...niekoniecznie jej szczęściem ;-) pozdrawiam i życzę dobrej nocki ;-)

Dziobalko, wcale nie :0 Czytałam twoje wypowiedzi i bardzo się cieszę, że jest ktoś kto zyczy mi dobrze:)

Młodą mamą póki co nie jestem i w najbliższej przyszłości nie planuję, ale jak widać w tym temacie nie wszystko da się zaplanować ;) Podziwiam optymizm autorki i życzę jak najlepiej. Myślę że gdybym znalazła się w podobnej sytuacji (mimo tego iż jestem o kilka lat starsza) to na początku na pewno miałabym pełno obaw i ogólne przerażenie. Najbardziej to chyba powiadomienie rodziców o \"zaistniałym fakcie\" by mnie przerażało. Ale później na pewno bym sie cieszyła jak autorka, bo mówiąc szczerze już teraz rozmawiamy z partnerem że fajnie by było mieć bobaska i założyć rodzinę ;) Ale jak narazie to tylko marzenia, najpierw chcemy zdobyć wykształcenie. Pozdrawiam serdecznie autorkę, jeszcze raz życzę powodzenia dla niej i dla maleństwa ;)

Ej, ej, kulturalniej! Tak jak ktoś wcześniej już napisał jakby dziewczyna napisała że jest w ciąży i chce usunąć to byście ją tu zlinczowali, a jak pisze że mimo wszystko jest szczęśliwa to również lincz. Ja nie pochwalam macierzyństwa w tak młodym wieku, ale cóż, każdemu może sie zdarzyć, nawet przy zabezpieczeniu. A seks w wieku 16 lat? Jeśli ma się stałego partnera, to czemu by nie? Co innego co dyskotekę z kim innym, co innego jakby autorka nie wiedziała kto jest ojcem dziecka..

Gość EzJa
Nie no gratuluje;-) Życzę Ci wszystkiego naj.. Ale moim zdaniem 16latka w ciąży? Hmm...w kalendarzyk wierzyłaś czy co? Ja mam 18 lat, korzystam z życia jak najlepiej potrafie...Nie wyobrażam sobie mieć 16 lat i urodzić dziecko...dziecko rodzi dziecko po prostu...

Dołączam się do dobrych życzeń i podziwiam:) ja mam 21 lat i jak myślę że miałabym mieć kiedyś dziecko ogarnia mnie panika jakbym miała lecieć na Marsa:) dobrze że są takie dziewczyny jak ty:)

Gość straznik moralnosci
uwazaj bo przyjedzie rzecznik praw dziecka pani Sowinska i kaze odebrac ci dziecko a ciebie do wiezienia wsadzi za seks ponizej 18 roku zycia

Gość
Gratulować, że się cieszysz. Współczuję za to twoim rodzicom. Nie dość że odchowali swoje dzieci to będą jeszcze chować dzieci dzieci. Osobiście miałbym dylemat będąc na miejscu ojca panny, ale może kobiety tutaj mi pomogą. Gówniarze w 3m tygodniu można złoić dupę kablem od żelazka, czy trzeba się ograniczyć do odebrania deseru? ^^

Apostole nie wiem o co Ci dokładnie chodzi w 2 częście Twojej wypowiedzi :p Co do wychowywania dziecka.. hmm oczywiście, że rodzice , mama beda mi pomagać, bez tego się nie obejdzie, ale nie zamierzam zwalać wszystkiego na nich. Wręcz przeciwnie, chce zajmować się swoim dzieckiem,nie przeraża mnie wizja opieki nad dzieckiem.Mam zresztą wsparcie w moim chłopaku, mamy plany itd. a ja jestem zdeterminowana ! A wychowywanie dziecka to pojcie bardzo szerokie... Będe sie starała moje dziecko wychować, jak najlepiej, wpoić Mu najwazniejsze wartości itd. Nie boję się odpowiedzialności, która na mnie spadła ! Nie powiem, że ta ciąża była planowana bo nie była i prawdą jest bezwzględnie, że była to nieodpowiedzialnośc .Jednak teraz jestem bardzo szczęsliwa, bo mam pod sercem malutką dzidzię, która ufa mi bezgranicznie, oczekuje miłości i która jest moim dzieckiem ! I wiem, że sobię poradzę !! Pozdrawiam :)

Gość uuuuuuuuuuups
masakra, współczuje zmarnowanego zycia. po co sie puszczałas? co z tego ze z 1? i tak to puszczalski charakter bo w tym wieku. nie wiedziałas ze dzieci sie z seksu biorą? Nie mogłas poczekac? pewnie nie mogłas bo chłopak chciał dowodu miłosci... pomysl.. jaki przykład dasz dziecku. twoje dziecko tez sie bedzie pieprzyc w wieku 15, 16 lat, bo skoro mamusia mogła to i ono bedzie mogło. :O