Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ann_

31.03 -- start z dietowaniem, zapraszam wszystkich na wspólne odchudzanie .

Polecane posty

Witam was w nowym dniu :-) Już dzisiaj mam zdecydowanie lepszy humor no i moj optymizm powrócił, kłótnia zakończona no i wszystko gra tylko mandat mi został do zapłacenia :-( no ale trudno. Odliczam czas kiedy zacznie się długi weekend jeszcze tylko dzis i jutro i wolne, slodkie lenistwo mniam :-) Życze wam miłego dnia Dziewczynki no i teraz to chyba powinnam napisac i \"Chlopaku\" :-)

A własnie jak tam wasze ćwiczonka co?? Ann----> Z tego co piszesz to ćwiczysz :-) brawo brawo :-) Edytko ---->ćwiczysz czy chcesz dalej za kare na gołą?? :-) Ja to wczoraj wieczorem chyba z tej zlości ćwiczyłam ponad godzine i sie w sumie odstresowałam fajnie.

Gość Edyta23
fit26------> dobra dobra już się tyle nie tłumacz bo jest to nie potrzebne :))) a jeszcze wracając do antykoncepcji hormonalnej to taką figurę mam od zawsze zanim zaczęłam brać tabletki tak więc myślę że dużą rolę odgrywają tutaj geny.Mimo wszystko dziękuję za fachowe porady.....

Gość Edyta23
No cześć babeczki:))) Lili-----> ale już wszystko w porządku ??? :))) Z moimi ćwiczonkami kiepsko teraz jak jest taka pogoda i jestem z małą większość dnia na polku to przychodzę dość zmęczona i ciężko mi się zmobilizować:O Ze mną to bywa tak że biorę się za siebie jak mam bata nad sobą więc parę na tą gołą to by mi się przydało.Wczoraj chciałam się chociaż porozciągać ale małej się śnił kotek i ktoś mu zrobił ała:))) obudziła się z płaczem i zasnęła dopiero po 21. A jak na dziś panienki??? Ja po białej herbatce i zaraz zrobię sobie zieloną.Na śniadanko jakaś sałatka ale kompletnie nie mam pomysłu na obiad:O Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)))

No tak teraz jest sliczna pogoda więc w sumie lepiej sobie pochodzić i dotlenić sie tym bardziej że Ty jestes szczęściara i masz gdzie spacerować :-) Tak u mnie juz wszystko ok tylko jestem lżejsza o pare złotych :-) no ale najwazniejsze ze sie w koncu dogadalismy wiedzialam ze jak wroci to przeprosi ze sie uniósł zreszta ja tez przeprosilam ze nawrzeszczałam i ok. Ale twardy był sporzątał wczoraj samochod do 22:30 zawzięty ;-). Powiedz mi Edytko a jaką pijesz białą herbatę?? Ja czasami kupuje sobie ta liptona bo w sumie nie znam zadnej innej smacznej białej może ty znasz jakąś? Ja dzisiaj na śniadanko surowka z kapusty białej, marchewki i jabłka no i wlasnie pije 2 zielona herbatke a na obiad mam zupe warzywna z brykselka, kalafiorem i innymi warzywami.

Gość Edyta23
Oooooo! Zupka jarzynowa....dobry pomysł bo dawno nie miałam:))) A ta biała herbatka to też ta z Liptona piję ją od niedawna ale smakuje mi bo jest taka delikatna ale z tego co wyczytałam na opakowaniu to jest to zielona herbata z dodatkiem srebrzystych pączków liści więc nie wiem czemu nazywa się biała:))) No jak wytrzymał do 22.30 to twardego masz tego faceta:D ale powiem Ci że mój ostatnio też się twardszy zrobił i wytrzymuje dłużej niż zwykle:)))

Gość Edyta23
A mnie coś jakież przeziębienie zbiera.........:O Dostałam katar i coś mnie w gardle drapie. Nie fajnie będzie jak mnie coś złapie na długi weekend:O A tak na marginesie to jaka ma być pogoda na majówkę?????

no Ci nasi mężczyźni :-) Wiesz co ja robie ta zupe jarzynowa z gotowych mrozonych mieszanek warzywnych i jak dla sa przeprzyszne. Osobiscie uwielbiam ta z brukselka i kalafiorem czasami dodaje jeszcze samej mrozonej brukselki bo ja ubustwiam no i ja nie dodaje smietany w sumie nie ze względu na kalorie tylko dlatego ze jej nie lubie wiec wychodzi naprawde fajna i lekka zupka. Teraz chce kupic zupe "prezydencką" mrozoną moi rodzice ja czesto robią tez polecam bardzo dobra

A moze masz alergie?? Teraz zaczyna cos pylic. ja to jestem uczuleniowcem i teraz mam caly czas zapchany nos i troche to dziwne ale jakby mnie gardło swędzialo ale biore alertec i jakos przechodzi najgorzej mam rano po nocy kiedy lek juz nie dziala. Kiedys robilam testy alergologiczne i tylko zmarnowalam czas i kase bo nic nie wyszlo a mam alergie na cos jak nic bo przez maj i czerwiec chodze non stop z katarem, swędzą mnie oczy no i to gradlo więc sama się lecze biorę te leki odczulające i wapno

Gość Edyta23
Ja też używam mrożonek jest w nich dużo warzyw i są zdrowe a po za tym nie ma problemu z przygotowaniem bo wrzuca się tylko do garnka i już.....:))) A ja znów brukselki nie lubię:P zdecydowanie wolę tą mrożonkę z groszkiem mmmmmm pycha pych pycha:))) uwielbiam groszek:))) Wiesz jaka jest jeszcze dobra herbatka...... też Liptonka ale ta pomarańczowa świetnie pachnie a jest na bazie zielonej herbaty więc i zdrowa:))) A tej zupki prezydenckiej to nigdy nie jadłam może spróbuję.........Jaki ona ma skład??? Co tam ma dobrego???:)))

Wiesz co z tego po pamietam ta zupa ma między innymi marchewke, papryke (czerwona i zielona) kukurydze hmmm dalej nie pamietam ale jak lubisz to mozna wlasnie dodac groszku np z puszki tez dobre ja lubie takie zupy "smieciuchy" warzywne

Gość Edyta23
Wiesz też się nad tym zastanawiałam czy to przypadkiem nie alergia bo trwa to już kilka dni anie mam żadnych innych objawów przeziębienia i nie mogę powiedzieć że gardło mnie boli tylko tak śmiesznie drapie..... Najgorsze jest to że alergikiem nie trzeba się urodzić tylko może to przyjść w każdej chwili.... A ja nie mogę brać leków przeciw alergicznych właśnie tych wszystkich alerteków i innych nawet klemastyny bo chodzę po nich jak naćpana i non stop bym spała.....no niestety tak na mnie działają. A jak wyglądają takie testy?????

ja mialam robione te testy na reku co sie wkuwa i zaznacza alergeny mialam wlasnie na pylki a nie na pokarm, bo w sumie jezeli chodzi o jedzenie to mam alergie tylko na orzeszki fistaszki czyli na ta pleśń co mają w skorupce. Kiedys zjadlam ich naprawde bardzo duzo i wylądowałam w szpitalu kiedy wyglądalam juz jak świnka spuchnięta ze szok. No fakt ze po tych lekach sie chce spac wiec ja czasami biore wapno spora dawke ale w sumie to wapno od alergii ma kwercetyne pewnie wiesz co to bo ja nie mam pojecia :-). Ale po wapnie nie czuje sie taka otepiała jak np to alertecu

Gość Edyta23
Na razie muszę lecieć trzeba zrobić jakiś obiad i domek troszkę ogarnąć :))) odezwę się potem:))) Papa

Gość Edyta23
Aaaaa a kwercetyna to bioflawonoid wychwytuje wolne robniki i zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych:)))

Gość Edyta23
Kurcze tak palnęłam o tej kwercetynie a w sumie to nie jestem pewna jak mała zaśnie to obiecuję sprawdzić i w razie czego się poprawić

Gość Edyta23
No na szczęście się nie pomyliłam kwercetyna działa też ochronnie na wątrobę i przeciw alergicznie:))) Zupka się już gotuje i zjem ją z chęcią:))) mmmmmmmniam

Gość Edyta23
Dziewczyny a co myślicie o parowarach??? Uwielbiam zdrowe jedzenie i zastanawiam się nad kupnem jakiegoś.Może mogły byscie coś polecić?????

No ja niestety nie mam zadnego parowaru mam tylko garnek do gotowania na parze z takim sitkiem na górze i czasami go uzywam nie powiem, często odgrzewam w nim np warzywa mrozone. Z tego co sie orientuje to te prawdziwe i dobre parowawy sa dość drogie od 200 w gore ida. No ale to napewno dobra iwestycja szczegolnie jak masz malutkie dizecko to nepweno bedziesz z tego korzystala no i do tego zdrowe

Witajcie, dopiero wróciłam do domu :O Strasznie zmęczona jestem. Próbuje wrócić do normalnego żywienia, dziś zjadłam kanapkę z warzywami, 2 jabłka, między zajęciami bułkę z sałatą i pomidorem ... no i pewnie zjem coś na kolację, ale jak narazie nie jestem głodna :O Mam pytanie do Pana Fit ;) -> piszesz że znasz się na sportowcach itp, stąd moje pytanie, czy Pilates pozwoli mi wyszczuplić nogi? chodzi mi o stracenie cm, wysmuklenie ich ... jeżeli Pilates odpada, czy mógłbyś polecic mi jakieś cwiczenia na pozbycie się cm na nogach ;) Co do tych tabletek, to owszem, powodują one zaleganie wody w organizmie ale wątpie ze wplywają na naszą sylwetkę. Osoba o budowie \"Tuby\" nigdy nie stanie się gruszką :P Ale owszem, osoby zarzywające doustną antykoncepcję powinny uwazac na tycie ... wiele z moich znajomych strasznie przytyło ... stały się takimi \"pulpecikami\" ... niestety :O Ale one sie tym nie interesują a w wakacje będą narzekać ;)

Gość fit26
NIestety nigdy nie zajmowalem sie profesjonalnie treningiem w przypadku kobiet.Zajmowalem sie kwestia zywienia i doboru odpowiednich suplementow, oraz ich dawkowania. Nie bede zabieral glosu w tej sprawie - bo dysponuje tutaj tylo obiegową wiedzą. Dodam, ze miejscowe palenie tluszczu jest procesem ktory raczej nie zachodzi. Wzmacniajac miesnie w danej partii ciala poprawiamy jej estetykę. Co do pigułek - to nie jest to tylko kwestia zatrzymania plynow. Jest to kwestia faktu, iz poziom hormonow decyduje w duzej mierze o tym, gdzie wiekszosc tk tluszczoqwej sie odklada. Zrzucanie wszystkiego na genty, to rowniez zrzucanie - na hormony, bo ich poziom w duzej mierze jest genetycznie uwarunkowany. Pigulki w gospodarke hormonalna ingerują, stad ich wspomniany przeze mnie wplyw.

Gość Edyta23
Witam:))) Ja dziś na prawdę zmęczona :))) ale uwielbiam takie zmęczenie:))) Byliśmy na dłuuuuuugim spacerze poszaleliśmy trochę na huśtawkach i zjeżdżalniach :))) miałam bardzo fajny dzień. Przyznaję się też że podczas tego udanego dnia zjadłam lody i chrupki:O ale stwierdziłam że od takiego wybryku nie powinnam przytyć;))) tym bardziej że na śniadanko miałam warzywną sałatkę no a na obiad zupkę jarzynową czystą:)))ale czuję się nabita od tych słodkości..... Usłyszałam dzisiaj coś co zmotywował mnie do dalszej pracy a konkretnie ćwiczeń:))) Mój kochany mąż powiedział że wyraźnie schudły mi nogi:))) Fajnie było to usłyszeć i postanowiłam że mimo tego że jestem padnięta jak mucha to przynajmniej się porozciągam:))) Więc zaraz znikam.......... Jak będę jeszcze miała siłę to wpadnę potem:))) Całuję Was kobietki i pozdrawiam:)))

Jestem własnie po Pilatesie :p Ćwiczyłam troszkę ponad pół godziny, bo ćwiczenia zaczęły się powtarzać niestety ;) Muszę poszukać jeszcze filmików żeby nie było monotonii ;) Myślę że będe te cwiczenia robić codziennie bo są naprawdę świetne, myślę ze to prawda co o nich mówią :) Jeżeli zregeneruje szybko siły to zajmę się jeszcze ćwiczeniami na brzuch i na ciało z serii \"ja chce mieć taki ...\" podobno skuteczne ;)

Gość Edyta23
A ja też się troszkę poruszałam:))) Ann a co mówią o pilatesie???

O Pilatesie mowi się ze ksztaltuje slicznie sylwetkę, wyszczupla i ujędrnia ;) jednak są to bardzo spokojne cwiczenia i niektorym mogą nie odpowiadać ;)

Gość Edyta23
Witam Was dziewczynki:))) Jak tam nowy dzionek??? Ja nie najlepiej........wczoraj wieczorem wzięłam sobie allertec żeby sprawdzić czy to o to chodzi i faktycznie przeszło mi a na tym wczorajszym spacerze myślałam że oczy sobie wydrapię bo tak mnie swędziały.Ale dzisiejszy skutek uboczny jest taki że chodzę dzisiaj nieprzytomna. A odnośnie jedzonka........no cóż wczoraj sobie pofolgowałam to dzisiaj muszę się przyoszczędzić:))) na razie tylko biała herbatka potem zielona i jakieś owoce a czerwona dalej zobaczymy:))) A jak humorki u Was??? I jaka pogoda??? Bo u mnie nie za bardzo troszkę pochmurno i podobno ma padać :O no ale zobaczymy Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)))

Gość Edyta23
Hej hej!!!!!!! Gdzie są wszyscy???????????

Ja już jestem :-) Witam witam Po wiem szczerze ze jakoś nie jestem w formie, nie wiem co sie dzieje, jestem śpiąca, mdli mnie i ogolnie chodze rozkojarzona i tylko bym spała. Dobrze ze dzis ostatni dzien pracy i 4 urlopu, i jeszcze troche i dlugi urlop juz wakacyjny jejku nie moge sie doczekac. Cholerka tylko pogoda sie jakoś skiepściła, pochmurno i chlodno :-( noo ale nic trudno na to nie ma sie wpływu wiec nie ma sie co przejmować

Gość Edyta23
Lili------> a może jesteś w ciąży??? Ja na początku miałam takie same objawy i tylko spałam

o matko boska no to mnie dobiłaś Edytko nawet mi to do glowy nie przyszło ale jak tak sie zastanowić to nie jest to wykluczone