Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak sadzicie

czy 280 funtow na tydzien to dobra wyplata?

Polecane posty

Gość jak sadzicie

Gość olaUk
zależy za jaką pracę, ale ze średniej półki

Gość jak sadzicie
ale w malym miescie w sumie rzadko kto z moich znajomych ma tyle na reke

Gość grgrgrgddddddddd
Calkiem niezla

Gość nnnnnnnnnnn
jestes facetem czy babka? to tez roznica, na kobiete to calkiem niezle, przynajmniej tak mi sie wydaje bo sama tyle zarabiam, ale na faceta to ja wiem..moj ma 2 razy tyle na reke i jakos malo nam sie wydaje..

Gość nnnnnnnn
dokladnie, zalezy jeszcze ile godzin, i czy masz w tym overtimy? ja dopiero zaczynam, mam 37.5 , 270 na reke i mysle ze to juz niezle na poczatek:) hmm kocham swoja prace:D

Gość ania z ...
dobra. Ja mam na tydzien gora 200 w hotelarstwie

Gość dziwi mnie to bo
zazwyczaj pracuje sie za minimum-nawet irlanczycy sa podjarani stawka 6 na h a tu wszyscy wielce tyle zarabiaja ze 280 to malo-srednia to 200 wiec 280-zajebiscie

Gość 6 na godzine
to zaden powod do radosci. Nie wiem w jakim towarzystwie sie obracasz ale dla mnie i wielu innych ludzi troszke ponad minimalna place to raczej powod to placzu. Nie bede mowic ile ja zarabiam bo nie o to tu chodzi ale uwierz ze sa ludzie, ktorzy maja jakies ambicje i nie zadowola sie marnymi 6/h

Gość 6 na godzine
aha i co oznacza, ze zazwyczaj pracuje sie za minimum? Mam naprawde niewielu znajomych, ktorzy pracuja w tej chwili za minimum. Mowie o Szkocji. A jesli juz maja 5.52 to tylko dlatego, ze nie znaja angielskiego i nie sa w stanie nic lepszego sobie znalezc.

Gość dziwi mnie to bo
jasne wiec to pewnie oznacza ze obracam sie wsrod samych nieudacznikow hehe tylko ciekawe dlaczego jak w mojej miejscowosci otworzyli zaklad pracy gdzie placa 6 na h to polowa miasta tam zaaplikowala...a w 80% ofert pracy podaja minimalne wynagrodzenie wiecej tylko w ofertach dla managerow gdzie polak raczej nie przebije swa aplikacje miejscowego i to tez nie super kasa jest oferowana.takie sa realia a na forum kazdy moze zarabiac krocie...

Gość 6 na godzine
sluchaj jak mi nie wierzysz to Twoja sprawa - ja tylko chcialam Ci otworzyc oczy ze nie kazdy jest podjarany z 6f/h. I zalezy jakiej pracy szukasz. Powiem Ci np. ze wlasnie dali ogloszenie tam gdzie pracuje ze poszukuja kelnerki za 7.66f/h i co tez w to nie uwierzysz?

Gość 6 na godzine
a juz nie wspomne o innych zawodach w jakich pracuja moi znajomi - wystarczy troszke poszukac i oczywiscie znac dobrze jezyk. Zapisac sie do collegu na jakis kurs i po jego skonczeniu masz juz dobrze platny zawod. A jak komus nie chce sie uczyc, nawet jesli to jest Irlandczyk czy Anglik to wtedy bedzie sie cieszyl ze ma prace za 6f/h. Oni sa z natury leniwi i nie chce im sie studiowac wiec wcale sie nie dziwie.

Gość dziwi mnie to bo
hej ja nie pisze tu po to zeby sie z toba wdawaac w przepychanki slowne ale zrozum ze byc moze tam gdzie ty mieszkasz panuja inne realia-tu gdzie zyje taka oferta pracy dla kelnerki to bylby wielki szok-moj znajomy zna jezyk perfekt nawet skonczyl tu szkole i jako kelner tez zarabia minimum...czy jest malo ambitny-nie powiedzialabym ale tak niestety tu wygladaja place wiec nie wrzucaj wszystkich do 1 wora bo fakt ze ktos musi pracowac za takie stawki nie oznacza zawsze ze jest malo ambitny

Gość 6 na godzine
no to skoro skonczyl szkole to czemu nie stara sie o jakas lepsza prace tylko pracuje jako kelner? Ja nie mowie ze ta praca jest jakas malo ambitna ale skoro zadal juz sobie tyle trudu, aby ja skonczyc to czemu nie zmienia pracy? Albo jesli mieszkacie w jakiejs wiosce czy miasteczku to czemu sie poprostu nie wyprowadzicie do wiekszego miasta? Napewno byloby Wam latwiej znalezc lepsza prace

Gość ania z zielonego
DO 6 na godzine Jakie masz na mysli kursy ? Bo ja szukam lepszej pracy i nie mam pojecia co dalej. pozdro

Gość 6 na godzine
zalezy co chcesz pozniej robic. Jedna moja znajoma poszla do collegu na kurs child care - teraz pracuje w przedszkolu. Ktos inny poszedl na kurs komputerowy ( tzw. komputerowe prawo jazdy) teraz pracuje w biurze. Kolezanka poszla na roczne studia z doradztwa zawodowego i teraz zarabia duuuuuzo wiecej niz 6f/h :) takich przykladow moglabym napisac tu wiele. Samo musisz zadecydowac co chcesz robic - sa przeciez kursy na fryzjerke, kosmetyczke, kucharza, programiste komputerowego, managera...nic tylko sie uczyc i dostawac lepsze prace :)

Gość 7aew
ja mam 19.5 na godzine i uwazam ze to malo

Gość nnnnnnnnnnn
jakim cudem wam wyszlo 6 na godzine przy 280 funtaCH??? ja mam 8.20 i dostaje 270 na reke..po odliczeniu wszystkich bzdet oczywiscie i nie wliczajac dodatkowych godzin..

Gość jak sadzicie
moze wyjasnie ze sprawa dotyczy irlandii polnocnej bo widze ze niektorzy nie zdaja sobie sprawy z realiow tu panujacych-niewielkie miasto nie jakas wiocha

Wieksozsc moich znajomych pracujacych dla agencji marzylaby o takiej pensji,bo z\\azwyczaj dostaja 200 f.

Gość 6 na godzine
bo nie oplaca sie pracowac dla agencji. ona jest dobra na poczatek ale trzeba jak najszybciej szukac czegos nowego na stale, zeby miedzy innymi miec lepsza kase.

Gość do jak sadzicie
sama mam podobna i uwazam ze na NI to niezla pensja:)

Gość 6 na godzine
no to tylko Wam wspolczuc ze taka kwote uwazacie za szczyt marzen.

Gość nowa na foooor
czy ty jestes kompletna idiotka??czy one pisaly ze to szczyt marzen?a poza tym nie rznij takiej gwiazdy i wielce ambitnej panny lepszej od innych bo nie wiesz widac duzo o tym jakie place sa NI

Gość mnjg
a ja w wiekszosci przypadkow nie wierze ze ktos tyle zarabia ile mowi. Tu nie tylko chodzi o ambicje o umiejetnosci ale rowniez o region w ktorym sie mieszka. u nas teraz zwalnija dookola mnostwo ludzi, zamykaja zaklady i ludzie sa zadowoleni z minimalnej stawki, bi nie moga znalesc pracy, Co robicie ze dostajecie ponad 19 na godz, skoro z was tacy zdolni ludzie to sie chwalcie, no i jeszcze oczywiscie wazne w jakim miescie, podjrzewam, ze londyn. liczcie sie z tym ,ze tam wszystko jest duzo drozsze, np wynajecie mieszkania, wiec bardzo czesto wasze stawki w porownaniu do ceny zycia wychodza na bardzo zblizone do tych niskich w innych regionach.

Gość jak sadzicie
mnjg->dokladnie jak piszesz.obecnie jestem w trakcie poszukiwania pracy bo chce zmienic na lepiej platna a pracuje za minimum.szukam wszedzie i 90% ofert to minimum . podobnie moj chlopak-jako asystent managera zarabia 7 na h chce to polepszyc lecz ciezko znalezc lepsza oferte.

Gość 6 na godzine
my mieszkamy w Edynburgu w Szkocji. Oczywiscie, ze zalezy to od miejsca gdzie sie pracuje ale i u nas jest wiele prac za minimum - trzeba poprostu sie czyms wykazac zeby dostac ta lepiej platna ale nie mowie ze to jest latwe. A poza tym trzeba umiec szukac - tak jak juz pisalam - szukaja kelnerki za 7.66...