Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffer

wierzycie w BOga ?

Polecane posty

Gość w Boga tak w kościół nie

Gość DDDDDDD
nie

Gość domina86
nie

Gość Nie nie nie nie

Tak wierze tyle razy mi pomogł choc nieraz jest mi ciezko i zastanawiam sie dlaczego mi to robi.

Tak wierze tyle razy mi pomogł choc nieraz jest mi ciezko i zastanawiam sie dlaczego mi to robi.

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość z tego wyrosłam
dawno, nie ma nie tylko Boga ale i św. Mikołaja

Gość wierze tylko w donka

Gość eeeee tam.
pytanie tylko, czy on wierzy w Nas :D:D

Gość są kobiety i bluszcze
tak wierzę :)) ale żyłam dobrze więc nie boję się ;)

Gość Wierzę...
w to,że stworzył świat,ale nie wierzę,że modlitwa coś daje...Przeciez często zdarza nam się cos dobrego kiedy się nie modlimy, lub cos złego kiedy się modliłyśmy xD

Kiedyś tak, ale wydoroślałem i wiele rzeczy zrozumiałem. Boga nie ma, cała religia to jedna wielka ściema ogłupiająca ludzi.

>> to,że stworzył świat tak, siadł sobie stary mędrzec i wspaniałomyslnie w 6 dni stworzył sobie świat, a 7 siadł odpocząc i wypić piwo.... :o

NIE NIE i NIE a jesli nawet by istanial to bog jest frajerem ktory pozwolil abym sie urodzila i wiodla zycie jakie wiode i niepozwolilby na jesce wiele rzeczy a pozwolil...wiec jaki wniosek? Boga nie bylo,nie ma i nie bedzie,to pic na wode fotomontarz ,ludzie wymyslili wiare zeby bylo im lepiej zyc przecie w cos trzeba wierzy ,prawda?

Tak wierze,bo Bóg to energia,materia,opatrznośc która czuwa nad nami. To nie dziadzius z starą brodą tylko wszystko to co nas otacza a co nam sprzyja albo nie.

Wszystko co nas otacza? Dziwki przy trasie? Pedofile? Mordercy? Powszechna niesprawiedliwość? Bieda? Wojny na świecie? To ja takiego boga mam gdzieś :o

ItsOnlyMexx_20 - nie prawda, takich bzdur to dawno nie słyszłam

El Mariachi - i za to niby odpowiedzialny jest Bóg (kimkolwiek jest)? to ludzie .. bo ludzie są wolni.. i nie można im nakazać by byli tacy czy inni .. mają wolną wolę mogą starać się być dobrymi bądź nie..

Gość Wojownik
nie wierze, od bardzo dawna, z wiekiem tylko utwierdzam sie w swojej niewierze ;) jesli ktos wierzy lub nie, nalezy to uszanowac, to jego prywatna sprawa, zadne nawracanie nie ma sensu, liczy sie tolerancja

najłatwiej jest zrzucić winę na Boga za całe zło świata.. i czuć sie usprawiedliwionym.

>> i za to niby odpowiedzialny jest Bóg (kimkolwiek jest)? to ludzie .. bo ludzie są wolni.. i nie można im nakazać by byli tacy czy inni .. mają wolną wolę mogą starać się być dobrymi bądź nie.. Skoro jest on wszechmogący, to dlaczego pozwala na tyle ludzkiej krzywdy?? Jest miłosierny? Gówno prawda, miłosierni nie patrzą obojętnie na krzywde innych. Nieomylny? A jednak podobno stworzył diabła, więc jak to jest?

Gość Agiie daj
chociaż jeden owód na istnienie takieg tworu jak bóg poza obszarem ludzkiego umysłu

idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to stworzył on również ludzi.. największe zło tego świata.. największa jego plaga. aniołowie których podobno wg. Biblii stworzył mają i mieli wolną wolę jak i człowiek.. i człwiek jak i aniołowie mogą się buntować - i aniołowie to zrobili stąd mamy diabła.. czyli kogoś kto jest nie przeciw Bogu, ale jest zazdrosny o miłość Boga do człowieka.. o to że Bóg 'stworzył' człowieka Bo Bóg dał człowiekowi wolną wolę i nie może zmieniać woli człwieka.. może jedynie starać się go nawrócić na dobrą drogę.. -- najłatwiej jest nażekać że całe zło jest winą Bogą. A wszelkie klęski, pożary, powodzie.. to tez jego wina.. Bóg jest drogą która pokazuje jak żyć .. nie jest katem który karze.. on ani nie karze ani nie nagradza.

agiie-->kazdy ma swoje zdanie ,ty w Boga wierzysz a ja nie ale ja nie pisze ze bzdury pleciesz choc tak mysle ale cie nie obrazam wiec badz tak dobra i szanuj zdanie innych ...