Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucinda

pieczarki-czy moge dawac półtoraroczniakowi?

Polecane posty

Gość lucinda

hej! jak to jest z wprowadzaniem grzybów do jadłospisu dzieci?zrobiłam na obiad zapiekanke,są w niej pieczarki i sos pieczarkowy,czy moge podac synkowi?czy raczej jest jeszcze za mały na takie jedzonko?

Gość lucinda
dziewczyny,poradzcie bo mój mały głodny i nie wiem czy zaryzykowac i mu dac:D

Gość lucinda
tak,zapiekałam ją z serem:) hmmm......ewentualnie dam mu troszeczke na spróbowanko,ale tylko troszeczke;) dzieki MaMani!:)

po troszeczce nic mu napewno nie bedzie ale na obiad to lepiej mu daj cos innego. takie moje zdanie :)

Gość hfdjhgkfjhg
wszystkie grzyby łacznie z pieczarkami sa po 7mym roku zycia

to powiedzcie mi co one robią w sloiczkach bobovity po 9 miesiącu??

Gość Moje anioły
po pieczarkach nic mu nie będzie tylko najprawdopodobniej jak zrobi kupkę to będą one tam w takie samej postaci jak je zjadł, przynajmniej moja córa zawsze tak ma.

wlasnie poszukalam w necie i widze ze bobovita to sie specjalizuje w daniach z pieczarkami po 9 miesiacu bo i risotto z kurczakiem i pieczarkami i danie meksykanskie z pieczarkami... no i jak to ma się do tego ze pieczarki sa po 7 roku życia?

Gość hfdjhgkfjhg
cytuje 18:28 rudamaxi Agucha ropucha ma racje do 7 roku zycia zadnych grzybow. Moje dziecko jak chodzilo do przedszkola to nieodpowiedzialne panie ugotowaly dzieciom zupe grzybowa,i na drugi dzien wyladowalismy w osrodku a ze nie bylismy odosobnionym przypadkiem wiec wyslano nas od razu do szpitala,tam lekarz zlapal sie za glowe jak uslyszal ze dzieciom w przedszkolu dano zupe grzybowa,on zaczol opowiadac ze jak sam kiedys zostal z dziecmi to tez ich uraczyl taka zupa mlodszy jego syn mial wtedy 9 lat i strasznie sie potem meczyl wiec on powiedzial ze sam jesli sie go ktos pyta to mowi nie wczesniej jak 10 lat ,i tak sie zdazy najesc grzybow.Suma sumarum moj syn ma 7 lat i do tej pory jak zje cos gdzie jest chodz troszke grzybow niestety wymiotuje.Wiec ja bym sie powstrzymala.Grzyby sa ciezko strawne nie ma co narazac watroby i zoladka naszych dzieci.A przy sensacjach jakie przechodzil moj syn wtedy po zupie najgorsze dla mnie bylo to ze nie moglam mu w zaden sposob pomoc

Gość hfdjhgkfjhg
18:42 kiedys leżałam z moim synkiem w szpitalu i na oddział przywiezli 8 letnią dziewczynkę własnie po zatruciu pieczarkami i to było już u tego dziecka 2 raz .... pytałam potem lekarza jak to jest ,usłyszałam : najlepiej jak do 6-8 lat dziecko nie bedzie jadło ich wcale !!! byłam zdziwiona ale swoja drogą nigdy nie wiadomo na czym teraz te pieczarki rosną

MaMani nie denerwuj sie, ja tak tylko czytalam w jakiejs gazecie ze lepiej grzyby po 6 r.z. pieczarki moze sa lepiej strawne niz opienki czy inne, nie wiem

julka ja sie na bobovite wkutrzam a nie na ciebie bo to samo czytalam i slyszalam a chamy dodaja pieczarki dla niemowlaków... jeszcze jak cos sie zwie risotto z pieczarkami to pol biedy bo w nazwie widac ze nie do zjedzenia ale jak cos malym druczkiem w skladnikach ma wpisane pieczarki to mnie to wkurza... a podobno zgodnie z tabelami zywienia sloiczki sa robione?

I komu wierzyć? Rzeczywiście w BoboVicie w daniach po 9 m-cu są pieczarki, moje dziecko jednak nie chciało wogole tego jeść. A w Mam Dziecko z marca tego roku napisane jest,że pieczarki wprowadzac można do diety dziecka miedzy 2 a 3 rokiem życia :O Hmm i bądz tu mądry :D

Gość lucinda
dopiero preczytałam wasze posty i jednak zrezygnuje z podania mojemu skarbowi tej zapiekanki............ nawet nie dam mu spróbowac!!!!całe szczescie ze sie powstrzymywałam bo moze jednak to prawda ze mogą mu zaszkodzic!dzieki wszystkim za rady🌻 MaMani,tez kiedys podalam małemu ten słoiczek Bobovity-risotto z pieczarkami ale nic mu wtedy cale szczescie nie było;)🖐️

Mój synek ma 2,5 roku i w życiu bym nie dała pieczarek czy też grzybów leśnych! Po co? na to będzie jeszcze czas :) Grzyby mają tylko walory smakowe i nic więcej.Bałabym się podawać grzyby bo są ciężkostrawne a po co dziecko ma przechodzić póxniej katusze w postacji bólu brzuszka czy też biegunki? :) Zdarza mi się gotowac dania gdzie są grzyby czy też wcześniej jak synek był mniejszy gdzie były inne ,,niedozwolone" składniki .W takiej sytuacji wyciągałam np grzyby i dawałam reszte :)

Moj syn ma 3,5r i do tej pory nigdy nie jadł pieczarek i innych grzybów, oraz przetworów z nich zrobionych typu zupa pieczarkowa, sos, pizza z pieczarkami. I z tego co ja również słyszałam małym dzieciom absolutnie nie wolno dawać grzybów.

Gość gość
chyba jednak nie

Gość gość
ja kupuje zawsze grzyby u znanego producenta www.lomania.pl/ - więc grzyby są pewne, ale mimo wszystko dałam dziecku po raz pierwszy jak miało 8 lat. Wcześniej ewentualnie dałam troszkę spróbować.

Gość gość
nie wiem czy takiemu maluchowi można . Mój syn miał chyba 4 lata jak mu zaczęłam dawać pieczarki do jedzenia. Zawsze kupuję od firmy www.pieczarki.net.pl