Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołek ........

porozmawiajmy dziś o wybaczaniu ....

Polecane posty

Gość fiołek ........

?

Gość Anna Bella
Jesli ktos pragnie zemsty to znak ze nie wybaczył. Jesli tak nie jets wybaczyl Ale..dobrze jak sie jednak osoba zrehabilituje:) odworic co namieszała z panieną;)

Gość Anna Bella
Pamietajcie aby nie zachodizło slonce w wazych sercach..Bog o tym mowi..aby sie nie mscic... czylki wiem co jej sprawi przykrosc wiec uderzam.. tak nie powinno byc. Jelsi zrobił przykrosc powinien to odkrecic rzec to był fotomontaz, a ona tylko koleznka co chciala pomocy. :)

Gość fiołek ........
ja dzis pstanowiłam ze wszystkim bede wybaczać chce tego i czuje ze to jest słuszne nie mam w sobie checi zemsty a jesli ktos chce się mscić to trudno tez mu to wybacze

ja takze wybaczam jednak zapomniec nie zapomne i choc najwiekszej krzywdy od ludzi zaznalam wciaz mam do nich zal do faceta ktory mnie zostawil zaraz potem jak sie kochalismy chcial mnie przeleciec i mu sie udalo na co aj liczylam teraz kolezanka ktora zrobila mi wielkie swinstwo caly czas o tym mysle i etgo nie wybacze jej nigdy choc z nia gadam

Gość fiołek ........
mi sie wydaje ze jesli ktos pamieta to tak naprawde nie wybaczył do końca

Gość a jaka jest różnica
miedzy pogodzeniem sie a wybaczeniem ? chyba nie ma, wiec mozna wybaczyc ale pamietac. pamiec odbiera nam czas...

Dla mnie różnica miedzy pogodzeniem a wybaczeniem jest zasadnicza. Wybaczam ponieważ chce dokonuje tego świadomie i z własnej woli . Kiedy sie z czymś pogodziłam to znaczy , ze nie miałam wpływu do końca na to co sie stało wiec sie pogodziłam , niejako bezwolnie:O

Mogę wybaczyć, jeśli to zmieni moje życie na lepsze, ale tylko po to, by ktoś mógł mieć czyste sumienie - nie.

Gość no to ja zacznę
WYBACZAM: Jemu- bo go kocham i nie umiem długo mieć do niego żalu Jej- bo nie wiedziała ze zabrała mi coś co było i nadal jest moim światem, szczęściem, wszystkim co miałam w życiu najpiękniejszego Sobie- bo nie było we mnie wiary w niego w jego miłość

Gość krzywdę należy naprawić
Jeśli jest tak w Twoim życiu że zadałeś/aś komuś ból to należy to naprawić (wiem że to trudne i nie da się cofnąć czasu) ale trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy by zło wyrządzone postarać sie naprawić :( Bo niestety tak już jest że zło tak jak i dobro zawsze do nas wraca.. takie prawo karmy wszechświat jest niepojęty i wszystkie wysłane energie wracają do nas ze zdwojoną siłą

Gość wmawiam sobie że wybaczyłam
zyczę mu jak najlapiej, ale wciaż mnie boli i w gruncie rzeczy wiem, ze nie wybaczyłam do konca. Stosowałam różne techniki, żeby wybaczyć naprawde, bardzo się staram i chyba nie umiem. :(

Gość kakuulka
ja wybaczyłam ojcu, który o mnie zapomniał gdy miałam 9 lat i jest mi o wiele lżej niż było gdy jeszcze miałam do niego żal

Gość aaaaaaajaaaaaaaaaaaaa
Nie umiem okraślić czy wybaczyłam, kłamstwa prosto w oczy, słowa rzucane przeciwko mnie ( w obronie rodziców) . Teraz zaakceptowałam sytuację, jednak nie da się odbudować nigdy tego co było, być super dobraną parą. NIestety. Cokolwiek sie nie działo zawsze stałam po stronie mojej drugiej połówki, murem. On już niekoniecznie- przegrywałam z rodzicami:( Był do pewnego momentu moim najlepszym przyjacielem. Teraz partnerem i ojcem dziecka.

jesli nie ma roznicy miedzy godzeniem sie z tym, co nastapilo a wybaczaniem tego, to ja nie wybaczam, ale tez nie rozpamietuje. czasem tylko mi sie przypomni, a wtedy gniew i zlosc wzrasta. gdy mam okazje sie zemscic - mszcze sie z radoscia, ale nic na sile.

Gość Rypanna
Trudno jest wybaczyć komuś,kto już nie żyje i nie ma szans by naprawił swój błąd.

Gość wmawiam sobie że wybaczyłam
powinno się wybaczyć bez ogladania sie na naprawianie błędów :O

Gość Rypanna
wszystko?wiedząc,że ta osoba tego nie żałowała?

Gość upppppppppp
uppppppppppppppp