Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oranje

Spodobali mi się Świadkowie Jehowy...

Polecane posty

Gość Majka 57
Do Ulki! Nie chce mi znowu wracać do tego co już pisałam. Argumenty ktore Ci podałam i tak do Ciebie nie docieraja.Tobie po prostu sprawia przyjemnosć obrzucaniem błotem Sw.J. ale nie tylko Tobie. Ale nie czuje nienawisci do Ciebie. Ap .Paweł powiedział ; Błogosławcie tym, którzy was przesladują ; Błogosławcie a nie przeklinajcie '. Nie oddawajcie nikomu złem za złe" Nie mścijcie się sami; ;Nie dawaj się zwycięzac złu, lecz zlo dobrem zwyciężaj. Rzym.12:14,17-19. W ten sposob apostoł jednoznacznie pokazal ,jak mamy traktowac osoby, o innych przekonaniach, nawet naszych przeciwnikow. Miłej nocy.

Majka, ja też ci cały czas podaję argumenty i one tez do ciebie nie docierają. Idziesz w zaparte. To co ty piszesz to nie sa argumenty. To sa niedorzeczności wymyslone przez rzekomego \"Niewolnika\". Jesteś absolutnie zaslepiona i nie myslisz tylko powtarzasz to co ci literatura Strażnicy dostarcza. Waszym koronnym argumentem jest zarzucanie innym uczucia nienawiści tylko dlatego, ze ktos się z wami nie zgadza. To jest żalosne. Olałabym ciebie i twoja religie gdyby nie fakt, ze chodzicie po domach, narzucacie się ze swoja chora religią, mamicie ludzi, oszukujecie. Nie zastanawiasz sie nad tym ile krzywdy robicie ludziom, ktorzy w pewnym momencie zaczynaja widziec te klamstwa niewolnika? Czy wiesz co oni przezywają?Bierzesz odpowiedzialnośc za smierć ludzi, ktorzy zmarli choc mogli zyc, ale nie zgodzili sie na transfuzje wskutek błednej i niebezpiecznej nauki jakiegos niewolnika? Bierzesz odpowiedzialnośc za rozpad rodzin wskutek waszego prania mozgu? Weź do ręki Biblie, zacznij czytac i zacznij mysleć. Tego ci zyczę z calego serca.

.Tobie po prostu sprawia przyjemnosć obrzucaniem błotem Sw.J. ale nie tylko Tobie Majka, zrozum wreszcie, że waszym najwiekszym wrogiem jest wasza literatura. Swoje wypowiedzi opieram wyłącznie na tym co postanowil niewolnik i co zostalo udokumentowane w waszych wydawnictwach. A ty sie mnie czepiasz. Nie ja to wymysliłam tylko ten twoj niewolnik. Ale masz racje - to co on \"stworzył\" i czym was karmi to jest błoto.

Gość Nil0
"W ten sposob apostoł jednoznacznie pokazal ,jak mamy traktowac osoby, o innych przekonaniach, nawet naszych przeciwnikow." Ciekawy jestem jak rozumiesz tą wypowiedź Jezusa ? : Mar 9:40 bt Kto bowiem nie jest przeciwko nam, ten jest z nami. Pozatym chciałbym wiedzieć dlaczego uważasz że aktualne CK jest "kanałem łącznści" z Bogiem i skąd wiesz że Jezus sbie wogule taki kanał ustanowił ??

Gość Nil0
Majka tylko ja chciałbym usłyszeć Twoje wyjaśnienie takie od siebie, nie wycinki artykułów z Strażnicy i innej literatury CK. :)

Gość hungarrka
No i co tu taka cisza?Argunety wyczerpaly sie?

Tak samo obecnie Bóg odsłania Swe świte tajemnice swym niewolnikom żyjącym na ziemi.- cyt. Majka J 15:15 Bw \"Już was nie nazywam sługami, bo sługa nie wie, co czyni pan jego; lecz nazwałem was przyjaciółmi, bo wszystko, co słyszałem od Ojca mojego, oznajmiłem wam.\" we wszystkich przekładach jest słowo: sługami. A nawet w przekładzie Nowego Świata brzmi ten werset tak: 15) Już nie nazywam was niewolnikami, ponieważ niewolnik nie wie, co czyni jego pan. Ale ja nazwałem was przyjaciółmi, ponieważ oznajmiłem wam wszystko, co usłyszałem od mego Ojca. cóż to za określenie, \"niewolnik\". Bóg chce byśmy byli Jego przyjaciółmi..nie sługami, nie niewolnikami.... Można być niewolnikiem grzechu, ale Ci co znają Jezua są Jego przyjaciółmi....

1Tm 2:5 Bw \"Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus,\" Tylko Jezus jest drogą do Boga. Ludzie przychodzą bezpośrednio do Jezusa i tego On oczekuje od każdego człowieka. W Bibli wszyscy przychodzili do Jezusa a On odmieniał ich los i dawał zbawienie i tak jest też w dniu dzisiejszym. On mówi: Mt 11:28 Bw \"Pójdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście spracowani i obciążeni, a Ja wam dam ukojenie.\" PRZYJDZIE DO MNIE A JA DAM WAM UKOJENIE. On JEZUS Nie żaden człowiek inny, nie żadna organizacja, nie żadan denominacja kościelna, ale ON JEZUS CHRYSTUS>

kamelia a ja mysle sobie,ze pomyliłas trzy tematy w jednej wypowiedzi a mało tego to nie doczytałas uwaznie ,lub brakło cierpliwosci lub zrozumienia a moze zmeczenie zbyt nagle i niespodziewanie nadeszło,moze niechciane ,a moze ktos przeszkodził? a moze jasniej sie określisz? chciałbym poznać twoją wypowiedz blizej moze dla rozwazenia a moze dla sprostowania!!! przeciez''jasnosc ciemnoscia byc przeciez nie moze'' cos podobnego do''drzewo dobre złych owoców wydawac nie moze....

Gość gość
co z tego, że odmawiają dzieciom krwi, skoro spotkają się z nim w raju już niedługo? lepiej żyć wiecznie czy pożyć jeszcze trochę, do Armagedonu i do piekła za to iść? odpowiedzcie sobie szczerze na to pytanie

Gość gościnny
SCORP1ON 2008.04.12 Chłopie to żeś sobie nastrzelał w kolana. -W miarę zdobywania wiedzy może się zmienić pogląd z uwagi na odkrycie nowych informacji za co ogromny szacunek im się należy bo nie każdy potrafi przyznać się do winy o czym wspomnę dalej. -Nikt z ciała kierowniczego nie jest prorokiem i majac wiedzę jaką posiadają o biblii nie mogą nim być. -Wykluczenie za w większości za niemoralność tj. zdrady ,narkotyki, cudzołóstwo itd. jest bardzo mądrym rozwiązaniem które pochodzi z pierwszych zborów chrześcijan bo inaczej byłoby jak w KK czy Prawosławnym (jedno bagno) każdy z każdym bez konsekwencji -Katolicyzm nie uczy o jednym Bogu tylko o trzech bożkach w jednej postaci połączony w czystej formie z okultyzmem, a nazywając Jezusa bogiem (czemu wielokrotnie zaprzeczał), boga (bez imienia) bogiem, ducha świętego też bogiem, zrozumienie tego wielką tajemnicą wiary, a swoich wiernych ciemnotą. Mało tego krk wymazuje z Biblii imię Boże żeby się o nie nie potykać przy parafianach. Jezus dokładnie wyjaśnia relacje Jego z Bogiem i hierarchie jaka między nimi obowiązuje a trzymanie się słów wyrwanych z kontekstu "Ja z moim Ojcem jesteśmy jedno" jako argument do przepchnięcia bzdur o Trójcy pokazuje poziom znajomości biblii przez katolików -Jak sam wspomniałeś Bóg kazał stworzyć arkę przymierza z precyzyjnymi informacjami jak ma wyglądać jaka ma mieć wielkość, a nawet w którą stronę mają być skierowani herubi, a każde samowolne tworzenie z "własnej inicjatywy" przedmiotów związanych z kultem było przez Boga z całą stanowczością tępione jako bałwochwalstwo więc tłumaczenie że to tylko pomoce dydaktyczne jest zbędne o tej sytuacji mówi wasz dekalog z którego krk wymazał pierwsze przykazanie. -To czy ktoś się zgadza na transfuzję czy nie to jego decyzja nie organizacji, analogicznie sprawa miała się do szczepień więc z tym "mordem" troszkę fantazja poniosła koleżkę. Niestety nie jest fantazją mordowanie przez oba kościoły z czego więcej krwi na rękach ma kościół rzymskokatolicki którego ofiary szacuje się na liczbę przewyższająca liczbę ofiar wszystkich frontów obu wojen światowych i nie mówię tu o mordach pośrednich tylko bezpośrednich z ręki kościoła rządzonego przez nieomylnego człowieka na stanowisku papieża z logotypem kościoła w ręku dzięki takim wydarzeniom jak drogi krzyżowe czy polowanie na czarownice ( ostatnia ofiara XIXw więc nie takie odległe dzieje) pomijam ofiary gwałtu na dzieciach, kobietach, mężczyznach, morderstw czy zwykłych dewiacjiach panów w czarnych mundurach. Więc nazywanie decyzji o nie przetaczaniu krwi która notabene jest zgodna z biblia jest albo zwykła ignorancja spowodowaną dezinformacją na temat ŚWIADKÓW JEHOWY albo czystą formą hipokryzji. Mało tego w religii Ś.J. zasady są nadawane przez biblie nie ciało kierownicze i każdy nawet dziecko wychowane w tej religii za pomocą biblii może Ci to udowodnić bez używania żadnej literatury tylko za pomocą biblii nie udowodnisz niczego dotyczącego twojej religii ponieważ od tego są katechezy napisane przez ludzi i to złych ludzi którzy Ciebie nazywają ciemnotą i motłochem więc następnym razem pomyśl zanim kogoś będziesz próbował obrazić bo narażasz się na kompletne ośmieszenie z taką wiedzą.