Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa346

czy zakladacie stanik pod gorset?

Polecane posty

sluchajcie jestem zdesperowana bardzo podobaja mi sie suknie slubne z tak zwanym goretem(bez ramiczek) przymierzalam wszystkie bez stanika ,a moje male piersi 70B splaczyly sie do niewidocznosci ,poprostu gorset je splaszczyl ,slyszalam ze sa staniki ktore mozna nosic pod gorsetem ,powiekszajace biut tzn,z wkladkami czy ktos z was mi doradzi gdzie takich stanikow szukac,ile kosztuja? i czy wogole takie cos sie zaklada pod gorset?

Gość silikonowe miseczki kup

Gość sa na allegro
w dziale z suniami slubnymi widzialam cos takiegop powiekszajacego

Gość skoro sie opamietal
dobrze dobranu gorset nie moze splaszczyc biustu!!! szukaj dalej

Podłaczam się do pytania. Mój gorset nie spłaszcza biustu (mam 75B), ale bez stanika pod spodem będę się czuła dziwnie. A co jak mi się gorset obsunie (teoretycznie nie powinien, ale różnie może być;) )? Już mi się nawet dziś śniło że ukradłam z jakiegoś sklepu stanik bez ramiączek atlantica, ale nie było białych więc ukradłam czarny i chciałam go założyć pod suknię:-D

ja taz mam push up z odpinanymi ramiaczkami i wyglada superr uwydatnia to co trzeba;)

Gość kup bardotkę
ale nie jakiś zwykły stanik z odpinanymi ramiączkami, tylko typową bardotkę balconette. ważne żeby miała silikonowy pasek, który będzie podtrzymywał go w nalezytym miejscu. brak biustu uzupełnij silikonowymi wkładkami. druga możliwość to silikonowe miseczki-stanik: http://www.allegro.pl/item338081127_amerykanski_biustonosz_unbra_roz_d_silikonowy.html

ja mam dośc wydatny biust (70E)więc bez stanika się nie obędzie ja kupiłam cielistą bardotkę huit invisible podszytą silikonem i trzyma wszystko tak jak trzeba:) oczywiście bez ramiączek

Nowa346, najpierw się wymierz porządnie (pod biustem ma maksymalny ścisk i na wYdechu, a w biuście luźno), żeby sprawdzić, czy aby na pewno 70B to jest dobry pomysł. Bo może zamiast wypchanego 70B lepiej np. 60E, miękkie i na fiszbinach? Efekt takiej zmiany możesz zobaczyć tutaj: http://tiny.pl/p4x1 Przesiadka z puszapa na przezroczystą koronkę (60E to ten stanik: http://tiny.pl/46wj), a biustu o dziwo więcej ;)

Gość eufemika
oczywiście, ze ze stanikiem, powinni ci to doradzic w salonie slubnym. Ja tez mam sukienke z gorsetem i mam biustonosz bez ramiaczek, z Triumpha, lezy pieknie i naprawde biust wyglada idealnie. A gorset jak jest dobrze uszyty to nie może być mowy o tym, zeby cos sie wysliznelo czy spadlo :) pozdrawiam serdecznie.

Wiecie co, ja to po prostu będę miała wszyte miseczki od razu w gorset. A koleżanka, która brała ślub w zeszłym roku i też miała taką odsłoniętą górę, po prostu wszyła sobie w sukienkę dobrany do niej stanik - tzn. tak lekko nitką złapała, żeby się trzymał w miejscu. Silikonowych miseczek nie polecam osobiście. Dobre są na imprezę od 3 do 5 godzin, ale i wtedy piersi wyglądają okropnie, w dodatku ten cały klej się nie chce zmyć. A tutaj trzeba wytrzymać z kilkanaście godzin. Poza tym - jak będziecie brały ślub w lecie i będzie ciepło - to niestety, skóra wydziela pot, i może się taki staniczek zacząć zsuwać. A wtedy to się człowiek zbyt komfortowo nie czuje. Lepiej dobrać sobie ładny staniczek. A kierując się poradą od pani ze sklepu, w którym byłam - pod gorset trzeba mieć stanik, który \"ładnie zbiera piersi\", tzn. typu push-up, z małym rozstawem.

Pomierzyłam wczoraj w sklepach troche tych bardotek bez ramiaczek na silikonie, i beznadziejnie się w tym czuję. Albo tak luźne w obwodzie że ze mnie lecą, a jak obwód dobry, to mi się wpijają w ciało tak że mi dzielą plecy na dwie części:-O Jak podniosę ręce do góry to jest jeszcze gorzej. Nie chcę się męczyć całe wesele. Zastanawiam się nad wszyciem do gorsetu miseczek, takich ze sklepu pasmanteryjnego. Miała tak któraś z was? W sumie biust mam nieduży i nawet bez stanika mi nie lata, więc może nie jest to głupi pomysł???

Laura! To zajebisty pomysł. Jak już wyżej pisałam, zresztą. Też sobie wszywam. Nie mam zamiaru przez cały ślub/wesele wkurzać się stanikiem pałętającym się w okolicach mojego pasa. (już to przerabiałam - na studniówce).

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dziewczyny nie zakładajcie biustonoszy pod gorset!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jest poprostu masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gorzej zrobic nie mozna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zadnych silikonowych ramiaczek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA MIAłAM TEN SAM PROBLEM POSZłAM Z TYM DO KRAWCOWEJ KUPIłAM NA ALLEGRO SILIKONOWE WKłADKI I SILIKONOWY STANIK KRAWCOWA PRZYSZYłA MI TE WKłADKI DO GORSETU I ZAłAZYłAM DO TEGO STANIK SILIKONOWY NIC NIE BYłO WIDAC A ZA TO JAK WYGLADAłAM :-) tAKIE WKLADKI MOZNA SOBIE NAET SAMEMU PRZYSZYC

Gość eufemika
tez mam niewielki biust. 75B i w Triumphie kupilam sobie naprawde rewelacyjny stanik. tez bardrotka, ale jak sciagne ramiaczka to dalej wyglada jak szyty na miare. i jakiekichkolwiek ruchow bym nie wykonywala, to dalej lezy na miejscu. A pod gorsetem wyglada naprawde super, znacznie lepiej niz te silikone, niehigieniczne paskudztwa, tez je przymierzalam, ale normalny stanik wyglada lepiej. Wszyscie to tez jest dobry pomysl, tyle ze szkoda mi wydac tyle kasy na ladny stanik a potem go pociac... pozdrawiam

Gość podajcie linki jak
te wasze staniki wygladaja...

ja mam mały biust i sukienkę z gorsetem bez ramiączek i wyglądam super . Poprostu musisz mieć dobrany dobrze gorset. Mój optycznie powiększa biust jest idelanie dopasowany. Owszem przymierzałam gorsety w których biust znikł. Ale ten jest super

Gość nawarra
Ja nie wyobrażam sobie mieć gorset bez stanika, niestety je piersi nie pozwalają na to. Dlatego w tym momencie sprawdzają się te staniki bez ramiączek, które mają wszyte pod spodem dookoła taką silikonową tasiemkę, która pozwala lepiej podtrzymywać biust na swoim miejscu. Ja teraz szukam takiego stanika który pozwoliłby mi odsłonić plecy. Jaki będzie najlepszy?