Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lonka12

Nie chce karmić piersią!

Polecane posty

Gość mamuusiaaa
[zgłoś do usunięcia] gość Moim zdaniem to nie powinno tak być zeby chłop mnie jakiś oglądał weź sie puknij. Ważniejszy twój maź czy ja X dla mnie mój maż rzecz jasna ;) I co to znaczy, ze będzie Cię oglądał? :D Śmieszna jesteś! Co Ty nago chcesz tam leżeć na serio? :D Jak taka bezwstydna jesteś to chyba Ci wsio ryba czy gapi się lekarz czy obcy chłop ;P Wstydliwe osoby mają z tym mniejszy problem ;) ja np ;) Karmiłam tylko w biustonoszu do karmienia i TYLKO odwrócona od wszystkich- nawet położna nie widziała jak karmię i tyle. A wietrzenie krocza? To się robi pod kołdrą/kocem. A nie wywalasz rozerwane cipsko i ludzi straszysz

Gość gość
Nie zamierzam podważać badań naukowych i składu mleka, bo niby kim ja jestem aby to robić? Jestem jednak zdania, że skoro mamy wybór to można z tego skorzystać i podjąć opcję dla nas najlepszą.

Gość Gosia prawnik
Co ja pierd.... Tylko w taki sposób umiesz mowić? Weź sie inaczej zachowuj, do dzieciaka swojego tez tak będziesz mowić i z nim relacje budować? Wstyd dla ciebie ! Poza tym pisz po polsku pełnym zdaniem bo nie wiadomo o co ci chodzi w wypowiedzi. Nie masz kultury i dlatego ze jestes sama wulgarna to nie przeszkadza ci ze cię inni oglądają, godność zostaw za drzwiami jak idziesz rodzic, niech wszyscy plują na ciebie. A a propos to jednak ciekawska jestes i bezczelna skoro gapillas sie i wiesz ze sąsiadka miała mielonke z krocza? Wiesz bo sie wlasnie gapillas i teraz jeszcze to chamsko komentujesz! Cham!

Gość Gosia prawnik
Jaka idiotka! Ile ty masz lat, ja sie nie wstydzę i leżę rozwalona! Nie leżę i nie mam zamiaru kogos wpędzać w zakłopotanie chamie! Ale niektóre szpitale traktują pacjentki jak szmaty. Jak koleżanka rodziła i ja bolało to przyszła położna i odkryła ja przy mężach zeby sie wierzyła. Tamta tak bolało ze nie była w stanie mowić nic wiec co ty chrzanisz. Wlasnie o to mi chodzi ze leżeć w tak osobistej sytuacji z takim chamem jak ty gdzie ty masz jakas nienawiść do innych to wiadomo ze byś d**ę wszystkim obrobila kto jak wyglada itd.

Gość Gosia prawnik
Ja uważam ze kobiety powinny same być na oddziale. Mozna iść do pokoju odwiedzin. Nie przesadzaj ze wiezienie po prostu jak leżysz taka wymęczona pod kołdra bez majtek to juz jest przykre. Weź ta agresję przeleje na cieciaka swojego najlepiej a nie na mnie. Ja sie nie potrzebuje usprawiedliwiać ze nie karmie.... Usprawiedliwiać? A co to grzech nie karmić. Pisze po to zeby inne które czytają wiedziały ze sa takie głosy jak mój ze nie musisz robić wcale tak jak ta cała nagonka na cyce i karmienie. To wy robicie z tego problem ze trzeba karmic nie ja. To wy mnie obrażacie nie ja was i pisze dlatego zeby uciąć te głosy krytyki na temat mojego ciała i dziecka bo to moje wybory rozumiesz ? Nikt sie nie potrzebuje usprawiedliwiać przed tobą. Za dużo osób matki niekarmiace traktuje jak szmaty i tyle mam ci do powiedzenia. Chodzi o wasze traktowanie a nie nasze usprawiedliwianie! Nie ma nakazu prawnego karmienia dziecka. Każdy rodzic wychowuje dziecko zgodnie ze swoimi przekonaniami dlatego nie ma mowy o usprawiedliwianiu czegokolwiek. Mam 27 lat jestem z Warszawy jestem prawnikiem po uniwersytecie warszawskim. Znam swoje prawa. Ty idziesz systemem, komuna. Godność zostawiasz za drzwiami szpitala. Na forum obrażasz bo tylko to umiesz.

Gość mamuusiaaa
gosia prawnik a ja jestem za odwiedzinami i mam do tego prawo. Każdy pacjent ma prawo do całodobowej opieki osoby trzeciej i z tego po cc skorzystałam, bo chciałam być z mężem cały czas. A takim kretynkom nic do tego. W życiu nie dałabym się odkryć przy pacjentkach a co dopiero przy gościach- to wina położnej była a nie odwiedzających! Poród to nie operacja kręgosłupa, że człowiek nie może się normalnie ubrać samodzielnie w majtki czy zakryć koszulą na Boga! Do karmienia jak ktoś się krępuje to też się odwraca :o

Gość mamuusiaaa
jakbyś była prawnikiem po uniwersytecie warszawskim to byś się tu nie pruła o odwiedziny, bo byś rodziła w prywatnej klinice z własną salą :o

Gość gość
gość tak w mm nie ma chemii, to jest sama chemia. Poza tym krowy dające to mleko pasą się koło dróg szybkiego ruchu. + + + bo rozumien , ze te karmiace piersia, ktore np. mieszkaja w centrum Warszawy to chyba zyja w bance sterylnego powietrza? Bo jesli nie, to one wdychaja wiecej spalin , olowiu i smieci ,niz te krowy, ktore jednak na wsiach sa , a nie w centrum miasta!

Gość Gosia prawnik
Nie wiem dlaczego na forach takie chamy sie odzywają. Mnie wyzywa a sama chce być supermama! Dzieciaka swojego wezwij idiotko ona pewno go będziesz jak śmiecia traktowała skoro innych tak traktujesz. Weź sie kultury naucz. Dopiero sie wypowiedz. Co do mam nie karmiących to pozdrawiam i cieszę sie ze dalyscie radę nie ulegac temu chamstwu. To nie średniowiecze! Macie prawo do godności ,intymności. Macie prawo porod i to co sie dzieje po porodzie przeżywać osobiście a nie ,, odwracać sie na łóżku i juz nikt nie widzi,, masz prawo prosić o parawan, masz prawo zadać opuszczenia sali przez chłopów i gości jak karmisz, masz prawo poprosić o wyjście to odosobnionego pokoju jak karmisz ! To sa twoje prawa ! Nie daj sie zaszczuć bo położnej sie nie chce tyłka ruszyć tylko pije kawę! Wszystko na spokojnie, nic nie musisz, jak czujesz sie zagrożona to mów otwarcie ze ci cos nie odpowiada wlasnie dlatego ze nie jestes w więzieniu tak jak to jedna z mądrych pan napisała. Jestes w szpitalu i masz szczególna opiekę to nie busz pustynia. A co do tej pani co napisała o mielonke z krocza to wlasnie dlatego ze nie jestem w więzieniu tak jak sama piszesz to mam pełne prawa nadal, moje prawa nie sa niczym ograniczone, nadal mogę zadać traktowania przyzwoitego wlasnie dlatego ze to nie wiezienie. Twój maź nie moze być ważniejszy niż ja i dziecko. To nie wiezienie i ja jestem pacjentka i mną sie opiekują a nie twoim mezusiem. Wiec ja mam pierwszeństwo a nie twój maź. To nie męża przyjęli na oddział, on jest tylko gość którego zawsze mozna wyprosić!

Gość Gosia prawnik
Po co zaczynamy sie kłócić jak idiotki! Po prostu nie gadaj mi nieprzyjemnie! Weź zrozumieć ze sie kobiety jak szmaty traktuje nie zawsze ale często! Czemu jestes przeciwko mnie?

Gość Gosia prawnik
Bym sie nie nie co? A co to znaczy? A co ty myślisz ze jak skończyłam prawo to juz musze płacić kasę za porod! A co mi sie nie należy ? Aktorki znane rodzą państwowo. Z prywatnego jak masz komplikacje to cię wiozą na państwowy

Gość gość
Co do polskich szpitali to prawda, ze traktuja kobiety jak smiecie, ale polskie kobiety nic nie mowia, a wrecz sa z tego dumne, ze sa traktowane jak szmaty, ze nikt nie dba o ich godnosc. to sie takze tyczy ginekologa. W UK lekarze ktorzy kaza kobiecie paradowac nago lekarzami bardzo szybko by nie byli, bo kobiety znaja swoje prawa i nie godza sie na molestowanie, a Polki mowia ze lekarz to nie facet, ze takie z nich bohaterki, bo sie nikogo nie wstydza. Godnosc to podstawowe prawo, ktore czlowiek ma, a o ktorym Polki zapomnialy. . co do karmienia piersia, to kazdy ma wybor i w ogole tej debaty nie rozumiem. Nie ma co demonizowac ani jednej, ani drugiej metody. Sama piersia karmie bo mi wygodniej i jestem leniwa. Karmienie piersia nie boli, nawet sie nie czuje jak dziecko ssie, ale tylko wtedy jak jest dobrze przystawione. W UK polozna pomaga przystawic dziecko od razu po porodzie i uczy jak to zrobic. W PL kobieta jest zostawiona sama sobie i terroryzowana, ze ma karmic piersia. Pozniej jak juz zacznie to musi karmic przy innych - ten polski naturalizm jest chory! W UK kazda kobieta ma na sali swoj 'pokoik' - sa zaslony tak zbudowane ze odgradzasz sie ze wszystkich stron i nawet jak pielegniarka przychodzi to najpierw pyta, czy moze wejsc, zeby cie nie odslonic kiedy sie na przyklad przebierasz. W centrach handlowych sa pokoje do karmienia dzieci, wiec karmienie piersia nie stanowi problemu. Ja nigdy nie wywalilabym piersi przy wszystkich, bo moze dla mnie karmienie to naturalnaczynnosc, ale dla innych ogladanie mojej piersi juz naturalnym nie jest.

Gość Gosia prawnik
Szacunek szacunek szacunek.! Dlaczego klocuszek sie ze mną o szacunek do samej siebie bo tobie nie przeszkadza! ? Dlatego ze sa tacy ludzie jak ty to w Polsce nic nie ma dla ludzi. Bo sobie na to poZwalamy zeby nas nie szanować. Weź sie ocknij. To ze tobie sie udało rodzic bez poniżen to gratuluje. Ale rożnych ludzi mozna sie spodziewać . Gdybys ty była położna to z takim podejściem nikogo byś nie szanowała. Jeszcze raz pisze ze ukonczylam prawo, pracuje.

Gość gość
Gosiu, prawniczko po UW. jak chcesz rodzić w kulturalnych i zachodnioeuropejskich warunkach, to tylko na Żelaznej. Tylko no cóż, tam propagują karmienie piersią i dzieckiem trzeba się od początku zajmować samemu, więc to chyba nie na Twoje kruche prawnicze zdrowie. pozdrawiam Mleczna krowa, ekonomistka po esgiehu.

Gość gość
mamussia ty masz takie pojecie o prawnikach jak w afryce, ze jak prawnik to juz gosc. Od razu wydalo sie jaka jestes wiochmenka i prostaczka. Prawniczka ma racje i mowi o poczuciu godnosci, takze Twojej godnoisci, a Wy jak te baby z Chlopow, rodzilybyscie miedzy grzedami burakow i nic by wam to nie przeszkadzalo.

Gość Gosia prawnik
Tak w polskich szpitalach to norma. Zgadzam sie mam koleżankę w UK. Jest inne traktowanie, dzięki ze to napisałaś ! Dlaczego kobiety chcą być na sile poniżane i jeszcze bronią takiego schematu ze im nie przeszkadza? Dlaczego w Polsce nic nie ma dla ludzi nawet nie masz prawa zadać być traktowana z godnością przy najważniejszej chwili w życiu? Czy to tak wiele kosztuje? Jak idziesz do ginekologa to nie ma mowy zeby ktoś wszedł. Na porodowkach bydło. Juz nie masz tych praw co poza szpitalem ! Jak ci każą pokazać krocze na obchodziie to musisz sie rozłożyć przed koleżankami które niby nie gapią sie a pózniej na forum i do ludzi innych mówią o ,, mielonke,, i ze to ochydne!

Gość gość
"Nie chce karmić piersią! Uważam, że jest to okropne, wręcz obrzydliwe..." Żałosne są kobiety które tak piszą. Karmienie jest dla nich obrzydliwe ale seks z facetem już nie !!!!!!!!!! (???????????) Totalny brak logiki. Jaką trzeba być absurdalną przewrotną głupią pipą. Takie idiotki nie powinny w ogóle zachodzić w ciąże, bo i po co ??

Gość gość
Tez tego nie rozumiem, przeciez zainstalowanie takich kotarek jak w UK to niebylby jakis ekstremalny wydatek. Wydaje mi sie ze w PL tak ciezko o zmiany, bo kobiety same tych zmian nie chca, to taki 'martyr' syndrom, ze musza cierpiec za narody, ze dopiero sa polskimi prawdziwymi matkami jak urodza bez znieczulenia, dadza sie zeszmacic, odczlowieczyc, a z piersi poplynie im krew. Inaczej to nie jest prawdziwa matka :/

Gość Gosia prawnik
Jak chce rodzic w zachodnioeur... Co? To dajesz mi ultimatum ze albo rodzę jak szmata za darmo albo płace i rodzę jak gość, skąd ty dziewczyno jestes? Dlaczego włączysz z własnymi prawami. ? Słuchaj, nie chrzan bo szacunek mi sie należy wszędzie, ja nie pisze o standardzie porodu w sensie materialnym, ze nie ma sal 5 gwiazdkowych. Dla mnie moze być stary szpital stare łóżko nawet moze nie być papieru toaletowego, mogę kupic swoj ale na Boga żądam szacunku! Nie komfortu i wakacji w spa. Weź czytaj ze zrozumieniem kobieto matko! Chce zeby mnie nie oglądano w tak intymnej chwili. Lekarz moze tez zachowywać sie jak buc albo kultura. Lekarz moze ci powiedzieć zdejmij majtki, albo moze powiedzieć pani malgorzato trzeba teraz sie rozebrać bardzo proszę, jest różnica? Widzisz problem? Położna moze ci powiedzieć przy wszystkich na sali o twojej jakiejsc tam dolegliwości czy wynikach badań a moze cię wziąć na stronę czy to cos kosztuje,? Czy to pieniądze kosztuje bycie miłym a nie chamem dla bezbronnej kobiety gołej obrazonej i tak do granic możliwości?

Gość Gosia prawnik
Dzięki za wypowiedz tej pani co pisze o UK. Jaki przed chwila wpadł wpis ze nie mamy miec dzieci wcale jak nie chcemy karmic! Kurczę! Wlasnie dlatego pisze na tym forum , nie zeby sie tłumaczyć głupie baby niektóre tylko bo ciemnogrud mnie szkaluje ! Ty nie powinnaś być matka jak masz w sobie taka nienawiść pózniej na dzieciaku sie będziesz wyzywać bo masz taka naturę wściekła i nie szanujesz prawa do intymności innych. Jak tak sie martwisz naszymi dziećmi to moze pomóż finansowo matkom które nie maja zeby dzieciaczkowi cos lepiej kupic hak taka dobra rada jestes. Bo w polskich realiach to nikt po porodzie sie nie zapyta czy masz kasę czy nie. Opieka moze ci najwyżej zabrać dziecko. A pracy nie ma za bardzo wiec wyjmij kasę i daj matkom na życie bo moze potrzebują a nie szkalujesz

Gość gość
a zachodzi się w ciążę, żeby karmić piersią??!! Nie rozumiem. Zachodzi się w ciążę, żeby mieć dziecko i je wychować, tak mi się do tej pory wydawało. A co do traktowania kobiet na porodówkach, no to cóż, mamy to na co się zgadzamy. Nie potrafimy walczyć o swoje prawa, jesteśmy mało asertywne, jak któraś próbuje coś zmienić, to zawsze znajdzie się inna która wyzwie od księżniczek itd. Mnie też odwiedziny na sali denerwują, w niektórych szpitalach na szczęście jest pokój odwiedzin i goście nie mają wstępu na salę. Dużo brakuje naszym porodówkom, a przede wszystkim położne nie są mentalnie przygotowane do swojej pracy. Ja nie mam siły żeby się wykłócać, dlatego rodzę w prywatnej klinice przez cc, gdzie nikt mi nie będzie wydzierał piersi z koszuli żeby sprawdzić czy mam pokarm i szantażował, że nie da butelki...

Gość Lady Maverick
To ja, gosc z UK :) to naprawde wkurzajace, ze zeby rodzic po ludzku trzeba za to placic, ale moze wlasnie o to chodzi, ze cale to szmacenie kobiet ma na celu zwiekszenie ilosci kobiet rodzacych prywatnie. W sumie w iekszosci sa to ci sami lekarze. Patrzac na to szerzej poprawianie opieki nie jest w interesie lekarzy. Tak czy siak gdyby kobiety byly w stanie podawac lekarzy do sadu, albo sadu lekarskiego o molestowanie, naruszanie godnosci i gdyby lekarz mogl stracic licencje i musial placic kobiecie odszkodowanie, to by sie wszystko bardzo szybko zmienilo. No ale, tak jak mowie, zmiany nei sa w interesie lekarzy, a kobiety sa zbyt slabie i glupie by cokolwiek zrobic, bo takich jak Pani Prawnik tutaj to jest pewnie tylko kilka %. Cala reszta wmawia sobie ze jest 'super woman'

Gość Gosia prawnik
Wychowanie i czułość do dziecka to nie tylko cyc i poświęcanie matki Polki! Nie musze rodzic jak bydło zeby mnie uznano ze jestem dobra matka. Nie musze karmic ze aż mi krew spływa zeby powiedziano ze jestem wartościowa społecznie. Mnie matka nie karmiła. W ogole. Skończyłam jedne z najlepszych studiów w Polsce. Mam dobra prace. Co nie znaczy ze mam karmic cyckiem jak nie chce. Co nie znaczy ze jak mam pieniążki to mam płacić 7 tys co najmniej za porod. Zostałam karmione od początku mlekiem z peweksu bo wtedy tam rodzice kupowali, nie chorowalam, głupia tez nie jestem studia mam. Prace mam. Jestem okaz zdrowia. Wysoka szczupła. Nie mam do matki żalu, kocham ja nad życie ! Dobrze mnie wychowała bez mleka. Dała mi wszystko co mogła! Nauczyła mnie szacunku do innych i siebie samej dlatego to ważniejsze niż wściekła mama karmiąca obrażający innych! Mnie matka dobrze wychowała zeby nie krzywdzić ludzi i to bez mleka! A ty z mlekiem mnie szkalujesz twój dzieciak tez bedzie szkalowal i nie bedzie miał do innych szacunku bo ty go tego nauczysz, teraz jak sie dzieci zachowują ze młodzież sie g****i? Matki uczą nienawiści, i tyle!

Gość Gosia prawnik
Lady co do kwestii sadu. Ludzie nie znają swoich praw to po 1 . Ludzie nie wiedza nawet gdzie maja napisać skargę, chociaż wszystkim mowię od razu ze skarga nic nie da ale moze miec i bedzie miała na pewno znaczenie w procesie, chodzi o to zeby zawsze miec roszczenie. Roszczenie to znaczy ze mamy do drugiej strony jakiś zarzut np zarzut znęcania, zarzut pogwałcenia praw pacjenta. Najlepiej jak idziesz na porodówki miec w 2 egzemplarzach takie oświadczenie napisane, ze np zadasz zeby studenci nie wchodzili na sale, no masz do tego prawo, ze chcesz ochrony krocza, ze chcesz rodzic koniecznie w koszuli a nie nago i inne rzeczy które chcesz i ci sie należą. Trzeba zeby dali ci pieczątkę szpitala z adnotacja daty. Mozesz zawsze iść do sadu jesli masz taki dokument, bo np napiszesz ze nie chcesz ciecia krocza a oni cię płótna bez zgody bo to sie zdarza . Czy nie wiecie ze zgoda pacjentki przy porodzie jest konieczna przy każdym zabiegu?

Gość Lady Maverick
Ja to podobno piersi nie chcialam, wiec jak to w latach 80tych szybko przeszlam na krowie, ktorego tez nie chcialam i dosc szybko zostalam nauczona pokarmow stalych.... hehehe Jakos jestem zdrowa, a co do inteligencji to, odwaze sie powiedziec, ze jestem bardziej inteligentna niz szara masa, bo potrafie dokonywac wlasnych wyborow, bo widze rzeczy w szerszej perspektywie i wymagam szacunku, tak samo jak ten szacunek okazuje. Nie czuje sie mniejsza, ani gorsza od nikogo, dlatego nikogo nie oceniam i nie mowie nikomu jak ma zyc. Jestem wolnym czlowiekiem, wolnym umyslowo.

Gość Lady Maverick
Wiesz Gosia, ze UK wlasnie tak jest tzn. masz plan porodu, w ktorym piszesz, ze np nie chcesz studentow, ze nei chcesz naciecia, jakie chcesz znieczulenie itd, mozesz nawet napisac ze nie chcesz faceta lekarza i bedzie to w miare mozliwosci zapewnione. Przez caly porod masz jedna polozna i swoj pokoj. Polozna zna Twoj plan i dba o to by wszystko bylo tak jak chcesz i zawsze pyta o Twoje zdanie, tlumaczy jezeli cos idzie nie tak.

Gość Lady Maverick
No i cesarke tez mozna sobie w mire mozliwosci wybrac. W moim przypadku akurat pierwsza corka byla odwrocona posladkowo, wiec zdecydowalam sie na cc, chociaz planowalam naturalny porod. Z drugim to juz wybralam cesarke, bo pierwsza poszla bez problemu, a ze mam problemy z biodrami to uznalam ze nie bede sie meczyc. To byla moja decyzja. Nikt mi nie powiedzial co mam zrobic, przedstawiono mi tylko 'za i przeciw' obu metod, a decyzja nalezala do mnie.

Gość Gosia prawnik
Dlaczego nie rozumiecie ludzie ze zdrowie psychiczne mamy to podstawa? Dlaczego musze na sile karmic dziecko skoro nie chce. Nie chce to jedno a drugie ze nie uważam ze to dobre. Jeszcze raz to nie średniowiecze. Jemy sama chemię, na polanie sie zielonej wychowalas? Co jesz? Bo ja lubię kole , lubisz coca colę? A kebab lubisz? A mięsko z chemia i warzywka modyfikowane wcinasz? I mleko jest, jest! Nie uważam ze to zdrowe, ja widzę tu kwestie tylko oszczędności szpitali nic wiecej, a cesarkę czemu nie robią? Tylko ostatecznie jak juz zagrożenie jest jakies? Bo tam masz operacje za ktora trzeba wiecej zapłacić, za znieczulenia itd. A porod naturalny bomba! Nic ich nie kosztuje, nawet parawan cieżko dać bo po co, po co dać ci nowa pościel i prac i płacić za pranie. Po co dziecku dawać mm skoro ona w cycach ma za darmo ale to ze cię boli i nie jestes w stanie to i tak jest zdrowe bo taniej! Taniej aby było taniej! Dzieci sie zdrowe rodzą a chore wychodzą bo lekarze z cesarkę zwlekają bo szpital ma długi. Dlatego ta nagonka, żebyś karmiła cyckiem za free a nie za kasę. Wiesz ile mm kosztuje, co jak byś miała dostać mm ja ty i ty i ty w szpitalu? Matko byłby drugi dług publiczny. Dlaczego zabierają dzieci matkom które nie maja pieniążków na życie i dają rodzinom zastępczym? Słyszałas o tym? Ja tak, bo mam prace taka ze wiem co sie w sadach dzieje i w Polsce. Rodzinie zastępczej sie daje wynagrodzenie i kasę na dziecko to wychodzi po kilka tys zależy ile masz dzieci. Poczytaj w necie jak bardzo panstwo martwi sie o ciebie i twoje dziecko! Otwórz oczy i spójrz kto dzisiaj ci bezinteresownie pomaga, myślisz ze z dobrego serca chcą żebyś karmiła? Z dobrego serca do rodzin zastępczych odbierają na sile. Matce dawali 500 zł na dzieci a rodzinie zast dadzą 5 tys. Poczytaj w necie jak nie wierzysz mi

Gość Lady Maverick
W UK jest GMC, czyli rejestr lekarzy, bo kazdy lekarz musi miec aktualna rejestracje-pozwolenie do wykonywania zawodu. Ta organizacja rozpatruje rowniez wnioski pacjentow i przeprowadza dochodzenie. Jezeli jakis lekarz jest poddany dochodzeniu to jest to bardzo powazna sprawa i wbrew pozorom dosc latwo mozna wpasc w takie tarapaty, bo pacjenci znaja swoje prawa, czasem nawet za bardzo :) Jezeli GMC uzna ze lekarz popelnil blad to bardzo czesto ciazy to na jego karierze, musi pracowac pod nadzorem itd. W najciezszych przypadkach lekarz moze stracic prawo wykonywania zawodu. szczegoly spraw sa ogolnie dostepne na stronie GMC, wiec mozna sobie kazdego lekarza psrawdzic. System jest w miare przejrzysty. Odszkodowania sa rozpatrywane juz przez 'normalny' sad z mocy prawa cywilnego, co normalnie jest drogie, ale jest wiele firm prawniczych ktore dzialaja na zasadzie 'no win - no fee'. Dosc jatwo jest podac kogos do sadu i ten system jest naduzywany, ale to inna historia.

Gość gość
Oj głupie baby po to macie kanał rodny i cycki zeby dziecko urodzic i wykarmić . Tak samo jak masz macice zeby przez 9 miesięcy w niej rozwijało się dziecko a nie np w płucach ktore służą do czegoś innego . CO do pokarmu to nawet jak kobieta zje hamburgera i popije cola to jej pokarm tak będzie 100000 razy lepszy dla dziecka niż mm.