Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lonka12

Nie chce karmić piersią!

Polecane posty

Gość Gosiaprawnik
Helozja dlatego piszesz oświadczenie i musza ci dać potwierdzenie przyjęcia z pieczątka szpitala.

Gość gość
heloiza, nie ekscytuj się tak ;) who nigdzie nikomu nie nakazuje karmić piersią, jedynie to zaleca. who nikomu nie zagląda w cycki, stwierdza jedynie fakt, że dla dziecka najlepszy jest pokarm matki, ale nigdzie nie ma sankcji za karmienie mm.. ;) każda kobieta powinna podjąc decyzję sama, mając do wyboru różne materiały do zapoznania się przed porodem, po porodzie oceniając swój stan fizyczny i psychiczny, to jak się czuje dziecko, czy mu to służy, no i przede wszystkim czy chce. sama karmię piersią córkę już 17 mcy, ale to tylko i wyłącznie moja decyzja, nikomu się z niej nie tłumaczę. robię co uważam za dobre i słuszne dla siebie, męza i mojego dziecka. ktoś może mieć inne zdanie, robić inaczej, karmić mm od pierwszych chwil po porodzie - nic nikomu do tego. niech każdy patrzy na siebie i nie ocenia innych.

Gość Gosiaprawnik
Akty prawne zob w Google i poczytaj. 1 konstytucja 97r 2 ustawa o prawach pacjenta 3 standardy opieki okoloporodowej

Gość Gosiaprawnik
Gościu to wy nie oceniajcie jak WHO pisze ze dziecko inteligentniejsze ! A co ja głupia jestem a byłam karmiona mm! WHO szkaluje i podaje dane i badania z d**y

Gość gość
a ja miałam w d***e jakies WHO.napisza to co im wygodne,albo kto ich zasponsoruje.dla dziecka mleko matki jest stworzone.piersi nie sa ozdoba,ale maja wykarmić potomstwo czy wam się to podoba czy nie.a co wy już z tym zrobicie wasza sprawa.ja karmiłam piersią,bo nie ma nic lepszego

gosia- a jak nie przyjmą? no dobra, ale WHO się podnieca wg mnie, a potem te niebiańskie reklamy ukazujące szczęśliwe, piekne karmiące kobiety i to się przedtsawia, że sie zmieniąją pory roku, to ma być sugestia, że nalezy cały rok karmić w poczuciu pełni szczęścia, nic nie boli, łeb nie leci, sama sielanka, oczywiście mężczyzny nie ma na tym obrazu, całującego kobietę w szyje, dziecko w głowkę, obejmujący żone i uczesniczący w tym cudzie nie musi być separacja kobiety od mężczyzny, ojca od dziecka nawiązuje się symbioza między matką a dzieckiem, a mąż w rezultacie coraz bardziej oddaje sie pracy, by zapomnieć o swych niezaspokojonych potrzebach rozmowy, uwagi, seksu, zwykłych gestów, które kiedyś były, a teraz dziecko. uwazam, że to co się kładzie do głów współczesnym matko jest zbrodnicze. to jak przedtswia się macierzytństwo, co sie z tego robi, to dramat, powtarzanie, że dziecko najważniejsze itd, do jak wielu nadużyć i patologii dochodzi z tego tytułu!!!!

Gość Alutka30000
u mnie w szpiatlu było tylko oświadczenie że zgłosze dziecko do ubezpieczenia, że zostałam poinformowana o pielęgnacji pepka.i obowiązku podawania witaminy K. o wyborze karmienia nie było mowy

Gość Gosiaprawnik
W oświadczeniu piszesz dalej. Np. ;: w związku z tym ze mam prawo dom oszacowania mojej prywatności, intymności i godności człowieka oświadczam ze nie zgadzam sie, aby podczas mojego porodu na sali porodowej , były obecne osoby nie z personelu medycznego. Nie zgadzam sie na wejście studentów do tej sali. Nie zgadzam sie rownież na to, ze w razie porodu na sali wieloosobowej, ze przy innej rodzącej bedzie obecna osoba towarzysząca. Zaznaczam ze wlasnie w takiej sytuacji konieczna jest moja zgoda. Proszę uszanować moje prawa do intymności i godności człowieka.

Gość Gosiaprawnik
Musza przyjąć musisz miec pieczątkę niech maz sie kłóci. ! Musza wydrzyj sie mów ze najpierw to prosisz i koniec!

Gość Alutka30000
Heloiza. ale przecież każdy domownik jest traktowany w domu na równi(w normalnym domu) bo przecież nie pójdę się kochac z mężem jak dziecko płacze i ma kolkę. Tak samo nie będę ciągnęła na plac zabaw męża z dziecmi jeśli ma goraczkę

Gość Alutka30000
taaa Gosia widać że nie rodziłaś nigdy :-D A jak nie zrobią mi tego co ja chcę to się wścieknę i nie urodzę! na złość :-D

Gość gość
Heloiza, to ja gość z 14:03. Pobyt w szpitalu to nie tylko sam poród, ale jeszcze pobyt prze kilka dni. I tak jak zgadzam się, że podczas porodu kobieta może być bezbronna i należy jej się wsparcie najlepiej ze strony męża czy partnera- i ja tutaj jestem bezkompromisowa, był facet przy poczęciu to niech będzie przy narodzinach. Głupie wymówki, że się nie nadaje, zemdleje, zbrzydnie mu itd. nie przemawia do mnie. Co w sytuacji gdybym ja była obłożnie chora i trzeba by było przy mnie wszystko robić łącznie z podmywaniem mnie? Też mu zbrzydnę? Ale ok, tu się zgadzamy że wsparcie przy porodzie musi być. No ale potem to kobiety już nie są takie bezbronne. Jak słyszę lub czytam co się dziej na niektórych oddziałach dla noworodków to włos mi się jeży na głowie. Możemy powalczyć o siebie. Chociaż o odrobinę intymności,prywatności, godności, o np. parawan przenośny do badań, o szacunek dla siebie, o to żeby pielęgniarki traktowały Cię z szacunkiem i liczyły się Twoim zdaniem czy stanem psychicznym, o to żeby chamsko nikt Cie nie traktował i tak samo chamsko odnosił się do Ciebie i nie komentował Twoich decyzji. Ktoś tu wczoraj pisał, że życzliwość nic nie kosztuje. Tylko tyle i aż tyle. Przyzwyczaiłyśmy się do pewnych standardów i przyjmujemy je jako oczywistość, ja się na to nie godzę.

Gość Gosiaprawnik
Nie bądźcie głupie jak im napiszesz taki formularz to gwarantuje ci ze cię potraktują inaczej bedą sie bali pozwu do sadu.

Gość Gosiaprawnik
Alutka i co ze nie rodziłam, to uważasz ze nie wiem jak sie należy zachować zeby sie bronić. Zreszta ja przed porodem jeżdzę po szpitalach i daje to oświadczenie nie musisz na sam koniec ! Nie musisz wejść w gowno zeby wiedzieć ze smierdzi

Gość Alutka30000
szpital ma w d***e pozwy, oni niczego się nie boją bo jak przyjdzie co do czego to wszyscy pracownicy się wyprą a jak trzeba dokumentacja zaginie. I co skakać i walczyć drzeć jape o swoje prawa między jednym skurczem a drugim? Mądra jesteś?

Gość Alutka30000
Gosia sorrryyy pogadamy jak urodzisz :-D już tak skakać nie b edziesz, bo co innego mówią jak idziesz oglądać przed porodem salę porodowąa co innego jak się zesraz z bólu :-D

ona jest prawnikiem, możliwe, że wie co mówi no nikt nie mówi o kochaniu sie jak dziecko ma kolkę ale były i takie, co twierdzą, że ładniej ukrojony kawałek ciasta musi dostać zawsze dziecko nie wiem co to za jedność i rodzina, potem płacz skąd w ludziach taki konsumpcjonizm i egoizm a kto wychowuje tak tych ludzi? zasada nr 1- dziecko nie jest ważniejsze od ojca i matki, ojciec więcej pracuej, matka i ojciec bardziej zmęczeni i maja mniej zycia przed sobą niż dziekco, więc mają pierwszeństwo, proste

Gość Alutka30000
Heloiza generalizujesz, i to ostro. Nie miałaś nigdy normalnej rodziny i nie wiesz jak to jest?

Gość gość
Gosiaaaaa, ty tak sobie możesz teoretycznie pisać skoro nie rodziłaś. Mamy prawa pacenta, mamy poczucie wstytu i potrzebę intymności - fakt. le jak już zaczynasz rodzić to wszystko masz w głębokim poważaniu i chcesz mieć to jak najszybciej za sobą i jest ci obojętne czy cię ogląda sam lekarz, cały rok studentów czy postronni ludzie :P Chciałabym zobaczyć jak awanturujesz się o jakieś pierdoły jak masz skurcze parte. Ja myślałam tylko o tym, żeby urodzić, resztę miałam gdzieś. Jak urodzisz wróc na forum.

Gość Gosiaprawnik
Alutka to ze ty nie znasz swoich praw to twój problem . Gadasz o msw Bydgoszcz. Zadzwoniłam i co? Jak widza ze dziewczyna nie ogarnia tematu to ci weszli na łeb sama pozwalasz sobie. Jest prawo gowno ci moze lekarz kazać . W sadach jest wiele spraw i kobiety dostają odszkodowania wiem lepiej bo pracuje w tym, tylko ty nawet nie wiesz o tym ze mozesz spital pozwać bo myślisz ze nie ma czegoś takiego. Komunistyczne podejście masz. Boisz sie żyć. Dlatego nigdy nic nie będziesz miała idziesz jak ci zagrają nie masz własnego zdania.

Gość Gosiaprawnik
Na pewno napisze. Ale przeszkadza wam wiem co. Ze ty alutka nie umiałas sie obronić i cię to w*****a ze nie postąpiłas tak i dałaś sobą pomiatać. To cię w*****a i wmawiasz mi ze tak sie nie da. Jestem z Warszawy i moje koleżanki rodziły i wystarczyło ze porozmawiasz grzecznie oni widza z kim gadają. Jak sie nie odzywasz to rodzisz jak suka.

Gość Gosiaprawnik
Gościu jak masz resztę gdzieś to wywal cipe na ulicy. Jestes przykładem matki Polki głupollki ktora godność za drzwiami zostawiła ...ehhhh

hej no nie, u mnie była faworyzacja dzieci ponad żonę. rodzina dysfunkcyjna, brak alkoholu i przemocy, ale fatalne relacje małżeńskie i dziwne relacj ena linii ojciec- córki więc mówię z doświadzenia, ale kafe potwierdza moje obawy wszystlko co piszą tu kobiety sprowadza się do ogólnego stwierdzenia: dzieci kochaja bardziej od meżów możesz mnie wyprowadzić z błedu, nawet byłabym wdzięczna;-)

Gość Alutka30000
Gosia wróc jak urodzisz, masz takie pojecie o porodzie jak świnia o gwiazdach :-D

Gość Alutka30000
Heloiza kurczę, moim zdaniem miłość do dzieci i do męża jest po prostu inna. Nie wiem która jest silniejsza, i za męża i za dzieci oddałabym życia.. a gdybym miała wybierać..... to chyba wolałabym sama umrzeć

Gość Gosiaprawnik
Ja wam pisze to bo chce żebyście były szczesliwymi kobietami a nie szmatami a wy sie bronicie i na sile probujecie mi udowodnić ze sie nie da i ze tak jest lepiej. Wy kazecie innym i mnie być szmata i mi wmawiasz ze tak ma być.

Gość gość
miłość miłością; kocha się i męża i dzieci; ale zawsze mnie rozwalał tekst niektórych mamusiek- dzieci są dla mnie najważniejsze!! jakoś nigdy nie słyszałam tego od facetów. Ale gdyby mój mąż cos takiego chlapnął to bym się z nim rozwiodła.

Gość Gosiaprawnik
Alutka a ty wszystkie rozumy pozjadalas głupia dla mnie jestes i tyle skoro piaszczysta ze jak masz zapis w książeczce to tak ma być. Nie pieprz i sama sie ogarnij bo twoje myślenie jest chore

Gość gość
Gosiu, jakoś kompletnie nie widze Ciebie jako prawnika. To słownictwo, pogarda dla innego człowieka, nawet mniej wyksztalconego i świadomego... Okropnośc. Jestem od kilku lat w środowisku prawniczym i nie spotkalam jeszcze kogoś tak prymitywnego, wyrazajacego się w ten sposob o ludziach.. Swoich klientów też tak traktujesz? Jak niewyksztalcony, z innym.zdaniem niż Twoje, to co, czujesz się lepsza? Lepiej się dobrze przyjrzyj komu słoma z butów wystaje... "Wywal cipe" masakra.... Obstawiam za duzo Prawa Agaty, ew. Suits ;)

Gość Alutka30000
gosia argumenty ci się skończyły i zaczynasz obrażać? hahaha w d byłaś i g widziałaś.. ot co. wypowiadasz się o rzeczach o których nie masz pojęcia