Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lonka12

Nie chce karmić piersią!

Polecane posty

Gość gość
a ja uważam, że każda niech decyduje za siebie Jestem zwolenniczką karmienia piersią, ale innych do tego nie będę przekonywać. Uważam, że jest to NAJLEPSZY pokarm dla dziecka i dlatego własne dziecko będę tak karmić.

Gość gość
to ja mleczna krowa, Gosiu, ależ w św. Zofii wszystko jest darmowe, na NFZ, nie płaciłam nawet za udział ojca dziecka w cc. Zawodowo zajmuję się m. in. obsługą klienta i wierz mi, że najlepsze SPA mogłbyby się uczyć kultury i zajmowania się pacjentami od lekarzy i położnych z tego szpitala. Pełna kultura i zaangażowanie o każdej porze doby, tylko jak mówię propagują karmienie naturalne.

Gość Gosia prawnik
Wszędzie mam prawo funkcjonować, jak chcecie karmic fajnie, ale ja nie chce z wielu przyczyn i nie jestem z tego powodu nikim. Jestem kobieta po 1 a nie mama. Bycie mama wynika z faktu bycia kobieta, cycki sa dla dziecka jak jedna z was mądrze napisała. To moze niech te cycki dzieciak w kołysce trzyma zamiast zabawek wiecu tnij sobie je jak skończysz karmic i oddaj dzieciakowi jak to natura dla dzieci tworzy. Chory świat stworzyli ludzie z własnej zawiści do siebie. Nienawiść grasuje wszędzie. Nie ma miłości, dzieci sie g w a l ca w szkołach bo rodzice ucz nienawidzić innych. Ty ktora piszesz zeby mi dzieci zabrać bo nie zasługuje, co ty sobą reprezentujesz? Nienawiścią pałasz i co dobrego z tego wynika? Ide miłe panie, Pani Lady dzięki za opinie jeszcze sie udzielę na pewno na tym forum, pisze bo chce zeby mnie nie szkalowano, zeby kobiety wiedziały ze nie musza wielu rzeczy robić jak nie chcą, pisze bo moze niektóre sie ocknął jak to przeczytają i pomyślcie sobie o tym co ważniejsze karmienie czy szacunek i wychowanie dziecka w ogole w szacunku a nie w nienawiści do innych ludzi, bez wzgl na ich wybory. Każdy ma taka sama godność nawet zbrodniarz nie moze być godności pozbawiony. Kim jesteśmy zwierzętami czy ludźmi, ?

Gość Gosia prawnik
Co znaczy propagują karmienie? Zmuszają napisz od razu. Święta krowa bo? Fajnie ze karmisz ale ja nie musze nie mam,, kanału rodnego ,, tylko zeby miec dziecka głupoliu, a przez co szczysz? Tamtędy szczysz całe życie debilu to nie tylko do dziecka należy.

Gość Gosia prawnik
A co ty Nobla masz ze wiesz ze mm gorze? Nawet specjaliści nie maja badań ze mm gorsze a mleko matki lepsze glupolu. Wszystkie rozumy zjadlas

Gość gość
I właśnie dzięki takiej nagonce i wyzywaniu śmiem stwierdzić, że te co karmią piersią - oczywiście wypowiadające się tutaj - to kobiety bez ambicji, które poświęciły się w 100% wychowaniu i opiece nad dzieckiem, bo nic innego - niekiedy lepszego - nie przyszło im do głowy. Bez ambicji i tyle :)

Gość gość
mocz oddaje się niekoniecznie poprzez kanał rodny :D 🖐️

Gość gość
Karminie to indywidualna sprawa, ja nie karmiłam bo nie chciałam, nie chciałam zastojów, pogryzionych brodawek, wkładek laktacyjnych, lecącego mleka podczas sexu.

Gość Lady Maverick
Gosc 13:44 AMEN Ja karmie piersia, ale jestem kobieta najpierw, a potem mama. Mam w zyciu wiecej do roboty niz opluwanie innej kobiety tylko dlatego ze piersia nei karmi. Jestem feministka i uwazam ze powinnysmy sie trzymac razem, a nie szkalowac i opluwac, razem walczyc o nasze prawa, a nie dawac sie traktowac jak szmaty.

Gość gość
Ja karmić zamierzam tylko przebywając w szpitalu. Chociaż i tak spakowałam i butelkę i swoje mleko do torby.

Gość Gosia prawnik
Ciepła szczysz przepraszam i tam dzidzi z natury wychodzi. Tam mi facet członka wkłada itd. Nie tylko dzieci sa ważne. Sa inne sfery życia nie tylko dzieci, nie musisz wyzywać mnie zeby pokazać racje. To ze uważasz ze masz ,, kanał rodny,, dla bebi to porażka! Cycki odetnij, niech twój men nie dotyka ciebie bo to do bobasy należy. A jak tak będziesz syczala na innych to wychowasz degenerata jakiegoś chama. Dziecko sie uczy od rodziny, ile ludzi teraz ujada jeden na drugiego, rzeczywiście naturalnie sie zachowujesz bo ujadasz jak pies,

Gość Gosia prawnik
Lady ja mowię od początku fajnie ze karmicie dla mnie ok tak jest fajnie ale ja bede sobie karmic mm i tez bedzie ok.

Gość gość
DZIEWCZYNY A KOGO to obchodzi ?? serio ??? mam dwoje dzieci, nie karmilam bo nie chcialam, psychiczna bariera nie do pokonania. Przy pierwszym dziecku zrobili mi pranie mózgu i poczułam sie wyrodna matka. Ale okazało sie, ze dziecko oprocz mleka z poersi potrzeba O WIELE WIELE wiecej. Przy drugim dziecku przeszlam na butelke po kilku dniach i mialam w D***E czy kogos to oburza czy nie. Moje dziecko, moje cycyki, moze zycie i moja sprawa. Dziecka nie głodzoe, zeby mi mozna bylo cokolwiek wypominac.

Gość gość
ja próbowałam karmić przez 10 dni i to było najgrosze 10 dni ever :/ zastój i nawał pokarmu jednocześnie, 3/4 doby z ryczącym laktatorem przy cycku, pogryzione sutki, no po prostu KOSZMAR. Poczułam ogromną ulgę, kiedy położna powiedziała, żebym przestała, bo i tak nic już z tego nie będzie. Nie chcesz - nie karm. Moje dziecko dostaje Enfamil, za chwilę kończy pół roku i jeszcze ani razu nie chorowało.

Gość gość
ja nie wytrzymalam psychicznie...

Gość gość
oczywiscie, ze dzieci na MM sa tak samo zdrowe jak te na piersi. Na odp***osc wplywa chyba z 10 czynnikow a karmienie to tylko 1 z nich. Moje dziecko , juz przedszkolak najzdrowszy ze wszytskich mi znanych dzieciaków. Nigdy nie brak antybiotyku, nigdy nic powaznego, zadnych wiekszych atrakcji niz katar.

Gość Gosia prawnik
Ja chce pięknie wyglądać spełniać sie w każdej roli społecznej mam prawo do szczęścia. Chce być wymalowana elegancka jak zawsze. To nie busz. Mogę miec diecko być mama i być puekna

Gość Gosia prawnik
Jestem kobieta mam narządy dla siebie a nie dziecka czy męża to jest moje i ja o tym decyduje. Zazdrościsz mi ze jestem niezależna, ze nie boje sie powiedzieć ze nie tylko dzidzi sie liczy. Zazdrościsz bo na pewno nie dbasz o siebie i masz na to usprawiedliwienie ze jestes taka cud mama wiec juz nie musisz myślec jak wyglądasz! Bo to w Polsce grzech jak jestes matka zadbana elegancka i nie karmisz . Barbie ! Zamiast dzieciaka karmic to wymalowana chodzi ale d****a z niej!

Gość gość od mlecznej krowy
Nie sądzę, aby tam zmuszali do karmienia piersią, bo na oddziale jest specjalna kuchnia, gdzie mamy mogą przygotować mleko dla dzieci włącznie z podgrzewaczem i wodą z dystrybutora. U jednej z moich koleżanek pokarm pojawiał się po obu porodach dopier w 2 dobie i normalnie karmiła mm na początku. U mnie pokarm się pojawił od razu, ale nie umiałam przystawiać, dziecko mi od razu zasypiało, to raz w środku nocy 3 położne nad nim stały i próbowały go obudzić i przystawić skutecznie. Jak zaczął spadać g***townie z wagi to od razu dostałam komunikat, że jak spadek przekroczy 20% masy urodzeniowej, to wprowadzamy dokarmianie. Propagują, tzn, że dają ci całą swoją wiedzę i wsparcie do skutecznego karmienia.

Gość Lady Maverick
Gosia Masz racje. Urodzenie dziecka to nie koniec Twojego zycia. Nadal jestes soba, chociaz niektore to juz staja sie tylko mama julki, ani, krzysia i traca swoja tozsamosc. Jedyna moja rada kolezenska rada jest taka, zebys sobie za wysoko poprzeczki, zebys nie mowila sobie ze musisz byc idealna, ze musisz wygladac idealnie, ze dom ma byc na blysk itd. Czasem nie musi :) Czasem wazniejsze jest zebys sie wyspala, czy poczytala ksiazke. Czasem po prostu sie nie da byc na 100% idealna wszedzie i wtedy trzeba wrzucic na luz :)

Gość gość od mlecznej krowy
Gosiu, masz jakieś wypaczony obraz macierzyństwa, w tym karmienia piersią, obawiam się. Ja sama dla siebie jestem przykładem, że można urodzić dziecko, karmić piersią, i zachować seksapil, figurę, skórę. Gdyby nie moja kreska po cc, nikt nie poznałby, że jestem matką. Wystarczą dobre geny i przede wszystkim dbanie o siebie, nie tylko w ciąży, ale na wiele lat przed nią. Karmienie piersią nie ogranicza Cię w byciu efektywnym pracownikiem, chyba że Twoja praca w dużej mierze opiera się o wyjazdy służbowe. Polecam rodzić na Żelaznej, jeśli zależy Ci na szacunku i delikatnym traktowaniu.

Gość gość
A co ma brak ambicji do karmienia piersia? No i na litosc boska, przeciez jak bede przez pol roku karmic moje dziecko, to nie oznacza ze od razu przestalam byc kobieta. Po prostu karmienie mm jest duzo wygodniejsze niz pierdia i nie ma co do tego dorabiac jakis ideologii. Kazdy robi wg swojego sumienia i rozumurozumu.

Gość gość
po co odgrzebujecie stare tematy z 2008 roku?!wiadomo,ze napisała to jakas idiotka wiec co jeszcze można dodac?nie chcesz nie karm.kogo obchodzi co pakujesz w żołądek swojego dzieciaka?

Gość Gosiaprawnik
Nie stawiam poprzeczki wysoko ale masz racje. Chodzi o to zeby nie chcieć wszystko idealnie załatwić. Tak sie nie da. Dlatego ja nie idealnie nie karmie bo nie chce. Przykry ten świat. Każdy każdego ustawia jak żyć, a pomocy zero. Jest wiek 21 mamy do dyspozycji postęp techniki i nikt mi nie powie ze wynaleziono tampony nie potrzebnie jak mam okres. Jaka wojna była o tampony jak weszły. Zawsze zmiany kojarzą sie złe niektórym. Nie ważne czy sa dobre ważne zeby sie miec o co pokłóciic. Niektóre panie piszące tutaj jakie konserwatystki z was! Skoro zdanie ktoś wypowiada ze matka jest dla dziecka tylko to znaczy ze jestem kobieta tylko żebym dziecko urodziła i taka moja rola w społeczeństwie tak? Dlaczego światem rządzą faceci dowiedziałam sie teraz, jak was czytam, dlatego ze same robicie z siebie cierpietnice i przeciwko sobie jesteście. Same do swojej bramki strzelajcie

Gość gość
Gosiu czytam tylko twoje posty bo mnie rozczuliłaś do łez. Jaki z ciebie prawnik, ty jeszcze do gimnazjum chodzisz, bo nie możliwe żebyś pisała takie idiotyzmy i wulgaryzmy będąc dorosłą osobą. Sio do szkoły.

Gość Gosiaprawnik
Mleczna krowo pewnie ze mozesz zachować Figure i wszystko inne. To ze karmisz nie znaczy ze juz świat sie kończy. Mnie chodzi w druga stronę, ze oskarżają mnie choćby na tym forum ze nie karmie i nie chce, bo nie chce. Wywołuje sie agresja. Nie wiem czemu kobiety tak sie martwią ze nie bede karmic piersia, moze któraś z was ktora mnie wyrywała napisze dlaczego sie tak o mnie martwi i mnie aż wyzywa? Tak sie martwisz o mnie ze mówisz ze nie powinnam być matka i mnie wyzywasz? A jakie intencje ci przyświecają , nie przypadkiem kwestia ze jest ci obojętne kto jak karmi tylko po prostu macie pretekst zeby kogos obrazić i wyzywać ,, dla sprawy,, Polska chory kraj, położne wysyłają do domu do ,, dziecka,, i chcą robić wywiad środowiskowy. Żal jak w komunie. U was tez była juz położna w domu? A ktoras z was wie po co one przychodzą tak naprawdę bo ja wiem. Kolejna ściema pod pozorem pomocy

Gość Gosiaprawnik
Pisze takim poziomem jak do mnie piszą. Bo nie rozumie grzecznie

Gość Gosiaprawnik
To nie ja obrażam ja sie bronię przed wami bo nie potraficie rozmawiać . Ja do szkoły? Moze do szkoły rodzenia mam iść nauczyć sie karmic o to Ci chodzi tak? Nie dzieki.

Gość Gosiaprawnik
Pisałam wczesniej ze pisze na tablecie i wyrazy mi słownik podpowiada dlatego wyrazy sa poprzekrecane. Juz za to przepraszalam na początku.

Gość Gosiaprawnik
Ważne jest zeby sie nie obrażać na wzajem a kolejna mądra pani co mi każe do szkoły iść. Nic madrzejszego nie potrafisz napisać tylko kasasz jadliwie?