Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabkaaa

Puls u ciężarnej

Polecane posty

Gość zabkaaa

Hej mam pytaie.... Jaki powinien być puls u ciężarnej?? Ja mierząc ciśnienie w domu mierze równiez puls i prawie zawsze mam powyżej 110, dziś jak miezyłam miałam 114. A ciśnienie 139/84 czy nejest za wysokie??? Jaka jest wogóle norma??

Gość moim skromnym zdaniemmmmmm
od tego są lekarze:o a nie forum

z tym to lepiej do lekarza się udaj, bo ciśnienie ok. 140/90 jest juz dość wysokie...

ja mam cisnienie okolo 140/100 i to jest podwyzszone cisnienie ale nie za wysokie. martwic sie trzeba kiedy przekracza 140 i zbliza się do 150... co do pulsu to się nie znam ale raczej lekarze nie zwracają na niego uwagi... slyszałam tez ze w ciazy może wzrosnąc o 10-20 ale nie wiem ile w tym prawdy. W kazdym razie jak ciśnienie nie przekracza ci 140 to jest wszystko ok i sie nie stresuj :)

Idealne ciśnienie to 120/80 więc Twje nie jest jakieś kosmicznie wysokie, norma jest do 140 bodajże. Nie ma co panikować. Co do pulsu, to niektórzy po prostu mają za wysoki i tyle, mój nigdy nie jest niższy od 110, nawet do 130-140 dochodzi, miałąm tak zawsze, i mam tak w ciąży, lekarz nie widzi powodu do paniki.

aaaa zpaomnialam dodac... jesli przed ciazą mialas niskie cisnienie jeśli ciśnienie ci skacze- raz masz wysokie a raz skrajnie niskie to w tych wypadkach nawet przy takim ciśnieniu nalezy udac sie do lekarza!

Hej MaMani, buziaki urodzinowe dla Twojej roczniaczki, jak tam co wylosowała? Znasz już płeć drugiego maleństwa?, z tego co pamiętam, że Mania będzie Dziewczynką to chyba czułaś na długo przed tym jak lekarz powiedział....

slonko mania nic nie losowala, mamy zamiar jej zrobic tą wrozbe w niedziele na "urodzinach nr 3- dla rodzinki" :D:D:D nie wiem czy to bedzie się jeszcze liczylo ale takie plany mamy :D:D a co do plci to ja twierdze ze corka :) No i lekarz mówi ze na 80% corka a reszty dowiem się 22 kwietnia :D:D:D Ale mam 100% pewnosci że bedzie Lilka ... i jak bedzie chlopczyk to naprawde mnie zaskoczy :D:D:D:D:D:D

Gość a oto streszczenia
ja miałam 140/90 i dali mi DOPEGYT na obniżenie; stwierdzili, że zbyt wysokie...

Gość a od czego robi się takie
wysokie ciśnienie w ciąży???

Gość w ogóle można zapobiec
jakos temu wysokiemu ciśnieniu?

Gość nikt nie wie
?

nie ejstem lekarzem wiec nie powiem ci doklądnie. Npisze tyle co wiem cisnienia nie mozna samemu regulowac. Mozna lezec i duzo odpoczywac, nie pic kawy i innych uzywek ktore wplywają na cisnienie... ale to nie oznacza ze bedzie ono w normie. Mozna je normowac za pomoca specjalnych leków, wydanych na polecenie lekarza. a dlaczego ciśnienie w ciazy rosnie? Do konca nie wiadomo. Składa się na to wiele czynników- stres, nerwy i przedewszystkim przyrost masy ciała. Wiadomo ze otyli ludzie sa narazenie na wysokie ciśnienie. W ciązy masa ciala kobiety się powieksza i pojawiają się skoki ciśnienia.

Gość o cholera to chyba
w takim razie przez to, że przytyłam:( bo przed ciążą byłam chuda (169cm/50kg) i zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie - 80/55, no maksymalnie 90/60, a teraz?:O 128/73 128/78 140/80 137/70 :O a nie piję kawy wcale:O przed ciążą piłam obowiązkowo jedną kawę rano, bo jeśli nie to już ok. 15.00 "spałam":( Czy te pomiary, które wypisałam są juz niepokojące?

nie :) sa jesczze w granicach normy, chyba ze przy ciśnieniu 140 źle sie czujesz masz zaroty glowy jest ci slabo, mdlejesz itd... to wtedy już sa bardzo niepokojące.

Gość o cholera to chyba
czuję się bardzo dobrze i raczej nic mi nie dolega, a jedynie szybciej się męczę, ale to raczej normalka u ciężarnych, nie?

raczej tak :) zawroty głowy po szybkiej zmianie pozycji np naglym wstaniu z lózka tez sa normlane u ciezarnych ( przynajmniej tak sie dowiedzialam ostatnio) :) Nie masz sie czym niepokoic jak czujesz sie dobrze i badania ci dobrze wychodza :)

Gość o cholera to chyba
dzięki MaMani:) tak, wyniki są ok i lekarz też nic nie mówi na to ciśnienie więc chyba wszystko na razie jest w porządku:) jeszcze raz dzięki i pozdrawiam:)

Gość ankaoh
a puls 97 jest za wysoki jaki powinien być?

Gość ankaoh
a puls 97 nie jest za wysoki, jaki powinien być ?

ja też mam wysoki puls jutro ide do gina to zapytam czy to noramalne w ciąże i czy nic nie grozi. Dzisiaj mam puls mam 99 ;(

Gość aneczka50
to jak z tym pulsem panikować czy nie bo ja tez mam podwyższony 110/min ???

Ja co prawda w ciąży nie jeste jeszcze (chyba), ale puls mam zawsze wysoki przy niskim ciśnieniu. Lekarz powiedział mi, że mam wysoki puls, bo ... za mało piję i miał rację :) jak zaczęłam więcej pić to się obniżył, zawsze miałam 100 lub powyżej, teraz 80 lub 90.

Gość nicole24p
jetem w ciazy i rowniez mam wysoki puls ok 110 moja pani doktor powiedziala ,że to nic takiego ,ale ostatnio wystapily u mnie kolatania serca i wyladowalam w szpitalu ,dostalam leki sotahexal i teraz boje sie o swoje dzieciatko.Takze nie lekcewazcie wysokiego pulsu-lepiej chuchac na zimne