Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misheeela110

mam 17 lat jestem w ciazy

Polecane posty

Artigiana 🌼 ogółem czuję się dobrze:) poza tym, ze czasem ciężka jak słoń i senna:) i przybrałam na wadze :/ brzuszek się robi co raz okrąglejszy. W 12 tygodniu zaczęły się poranne mdłości, ale są do przeżycia. Niedługo znów do lekaarza na badania i zastanawiam sie nad tym usg w 4D :)

Słonko nogi ci będa puchły. ja jestem w 24 tygodniu i nie pamiętam jak moje kostki wyglądają. Ale przed toba coś cudownego; pierwszy porządny kopniak :D

Artigiana niedlugo zacznę w papuciach biegać po mieście bo sie w żade buty nie zmieszcze ! ;) czulam takie jakby mrowienie... lekarz powiedzial że to pierwsze delikatne ruchy dziecka, ale tak jak mowisz porzadnie mi jeszcze nie dokopał ;) ;D

misheeela to mam nadzieje że u Ciebie to nie będzie tak jak u mnie ja w 17 tyg to latałam jeszcze przytyłam może wtedy 5 kg więć i piersi nie były tak duże ani obciążenie dla nóg Teraz to już końcówka puchne Kręgosłup to już mi pada:/ Coraz częściej mam zgagę Wczoraj w nocy dopadł mnie ból żołądka było strasznie wymiotowałam do tego zgaga dobrze że P pomyślał i zaparzył mięte ja już chciałam do szpitala bo tak bolało ale po mięcie i masażu brzucha przeszło :) Miałam tylko wyrzuty sumienia bo P dziś wstawał na 6 do pracy czyli musiał wstać po 5:/Biedny:(

Oj czarnulka wiem coś o zgadze - masakra. Co do ruchów to zobaczysz jakie to bomba uczucie jak rzeczywiście tak kopnie. mnie czasami aż podrywa -zwłaszcza jak dostaje po kręgosłupie.

czarnulka1906 ale warto cierpieć ...pewnie mnie też to czeka. Słyszałam że taie wymioty to.. na dziewczynkę:) ! mój Adam mieszka już ze mną... mamy jeden większy pokoik dla siebie i mój stary pokoik ma być dla dziecka:) więc jak ja w nocy spać nie moge, bo mi nie dobrze to mąż też będzie 'cierpiał' szczególnie, że teraz wstaje o 5 żeby dojechać do pracy ;/ i jeszcze jedno! nie pozwolił mi iść do pracy! a miałam pracować w sklepie odzeżowym... żadna ciężka praca. nie chce sie o to kłócic :(

Gość rosa caninaaaaa
czarnulka ile przytylas ciazy?

Gość rosa caninaaaaa
mishella to dobrze dba o Ciebie i nie chce zebys sie przemeczala:)

No kopniaki są super:D Heheh no dba o Ciebie chłopak:D Ja do 31 czy 32tyg przytyłam 13 kg A tyję teraz 0,5 kg na tydzień:/

Gość rosa caninaaaaa
o matko jedyna heheh az sie boje pomyslec ile ja przytyje jak bede w ciazy:) znasz juz plec?

dziewczyny ja chce isc do tej pracy! czuje sie strasznie w takiej sytuacji :( mieszkanie u rodziców okej... i tak na mnie wykladali jakas kase zawsze... wiecej jak mieszkanie od nich nie chce:( chcialabym pracowac dopoki bede mogła ! co robić ? jak przekonać?

No niewiem ja nie dałam nawet rady chodzić gdzie kolwiek bo się uczyłam Wiem że P też nie byłby za jak sprzątam w domu i coś próbuję przesunąć co nawet nie jest ciężkie to patrzy na mnie jakby miał mnie żywcem zjeśc i to w negatywnym znaczeniu Misheeela a może faktycznie sobie odpuść przecież sama pisałaś że puchniesz teraz są upały w takim sklepie dużo czasu się na nogach pracuje Do tego będziesz musiała rano wstawać a jeśli mdłości się pogorszą to jak wstaniesz przecież nie pójdziesz tam aby im za przeproszeniem obrzygać towar Przecież jesteś młoda rodzicom zdążysz sie odwdzięczyć a w życiu dość jeszcze przepracujesz

rosa ja podobno mam mieć kawalera A też miałam mdłości straszne dla tego musiałam sobie w szkole indywidualne załatwić Bo potrafiło mnie wymiotować przez kilka godzin Dramat Hahaa najgorsze to jest to że jak widzę snycle lub mięso mielone to do tej pory lecę do wc A do 4 miesiąca gdy widziałam ser żółty to wymiotowało mnie dalej niż widziałam

Gość rosa caninaaaaa
zgadzam sie z czarnulka powinnas poki co zapomniec o pracy.tak jak juz napisala kolezanka jest lato goraco upaly a ty puchniesz wiec takie stanie nie zrobie anio tobie ani dziecku dobrze.po co masz sie dodatkowo stresowac

Gość ewulenka22222
misheeela110 chcialam napisac do ciebie kilka słów...czytam ten twoj topik i jestem pelna podziwu dla ciebie :) ja mając 17 lat równiez zaszlam w ciąże ,ale moja nie byla wpadką byla przemyslana (wiem moze ktos pomysli ze jestem głupia) ale ja chcialam wyrwac sie z domu miec swoją rodzine ,męża ,dziecko, bylismy wtedy juz 2 lata razem i bylismy swiadomi tego ze bedziemy rodzicami :) wspominam ten okres bardzo fajnie :) i było by wszystko OK ...były urodziny synka gdzie szalelismy z radosci ,pozniej slub, a na koniec zdrada mojego meza zakonczyla nasz zwiazek....ale dzisiaj mam 28 lat i niczego nie zaluje mam juz syna 11 letniego i jest on moją podporą...wiec wierze w ciebie ze dasz rade bo jestes mądrą mamusią i kobietką :) powodzenia

dziewczyny pewnie macie racje.... jak sie poczuje gorzej to tyle po mojej pracy.... mój pracuje od 6 ;/ 10 h, bo uparcie nie chce kasy od swoich rodziców.. m.in dlatego, że jego rodzice są jacy są.... ;/ a ja nie moge nic...

Gość ewulenka22222
Amant Wszech Czasów k.odwetowa do ciebie to pisze...jaki ty musisz byc głupi ....zal mi takich ludzi jak ty

Misheeela nie przejmuj się w wieku 24 lat dziecko już będzie duże Ty pewnie skończysz studia i będziesz pracować Wszystko będzie dobrze:D

Gość rosa caninaaaaa
jakos sobie poradzicie.dziekujcie Bogu ze ma prace i zarobi troche grosza a rodzice na pewno na poczatku wam pomoga:)

ewulenka22222 współczuje... :( mam nadzieje ze wszystko Ci sie jakos poukladało...poukłada... i gratuluje synka i przede wszystkim odwagi :) Amant Wszech Czasów k.odwetowa nie po to mój facet haruje jak wół żebyś mi wytykał że licze na kase podatnikow;/ sama jakbym mogla poszlby do pracy wiec sobie daruj okej? moji rodzice tez maja kase...niczego nam nie zaluja, tyle ze nie chcemy tylko od nich brać... siedziec nic nie robic i brac od rodzicow;/ w życiu ;/

Gość ewulenka22222
misheeela110 teraz jest wszystko Ok :) porównując dawne czasy kiedy sie rozchodzilismy bylam z 2 dzieckiem w ciąży...bylo mi bardzo ciezko,ale dałam rade:) teraz mieszkamy zagranicą ,ja prowadze malutki swoj biznes :) i jakos nam sie powodzi, wiara czyni cuda :) i ja w to wierze