Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka7776

zimne dlonie i stopy

Polecane posty

Gość Aneczka7776

mam ciagle zimne dlonie i stopy i nosek, rece to mam az sine, znacie moze jakies sposoby na to?

Gość Kompleks
Ja to samo.Łykałam wiitaminy ale to nic nie daje. jAk mam jakiś egzamin ktorego sie boję to jestam cała gorąca i czerwona a ręce jak lody. Taka natura.

Gość Magda.Mała.Mi
Miałam podobnie. Niskie ciśnienie krwi było przyczyną zimnych końcówek ciała, tzn. dłoni, stóp, nosa. Najgorsze były noce, kiedy wchodziłam pod pierzynę. Aż pewnego dnia, w prezencie dostałam pościel wełnianą, która reguluje rytm bicia serca, przez co i krążenie się poprawiło. Teraz nos mam zimny tylko podczas spacery w mroźne dni. :)

Magda.Mała.Mi, a jaką masz tą pościel? bo takie z pokazów jakoś mnie nie przekonują... mam wrażenie, że z wełną mają niewiele wspólnego:(

Jezeli masz caly czas zimne dlonie i stopy moze to byc oznaka zlego krazenia. A jezeli tylko w zimie to ja tez mam;D

Ja też mam ten problem, a nie lubię strasznie spać w długich spodniach i skarpetkach. Jakoś wtedy nie potrafię wypocząć. Też czytałam o tych pościelach, dużo tego na rynku, normalnie do wyboru do koloru. Ale zanim zdecyduję się kupić lepiej byłoby usłyszeć jakieś opinie. Naprawdę trzymają ciepło? jak ktoś mi zagwarantuje, że nareszcie będę miała ciepłe stópki to biorę:P

Też nie znoszę grubych piżam. Właśnie jestem na etapie poszukiwania pościeli wełnianej, bo dużo osób potwierdza, że daje przyjemne ciepełko, ale jednocześnie nie zatrzymuje powietrza. Ja co prawda nie mam jakichś strasznych problemów z zimnymi stopami itp. ale za to często w dłoniach i stopach mam mrowienie. Chciałabym poprawić krążenie, a pościel wełniana podobno zdecydowanie temu sprzyja. Nipsu - też nie ufam pokazom. Moim zdaniem lepiej kupić przez internet, bo przynajmniej wiadomo, co to jest, wszystko można sprawdzić. A ceny też są o wiele korzystniejsze!

znalazłam taki sklep: coconti.com co powiecie? mi się bardzo podoba:)

tez tak mam. wiecznie zimne rece , stopy i nos;/ juz w jesieni spie w dlugich pizamach, a jak juz jest zima to idac spac ubieram sie jakbym na syberie jechala. pizamy flanelowe albo dres cieply, skarpety do kolan grubei czasem na te pizamy jeszcze bluze zakladam a raz spalam w rekawiczkach;d serio. no zimno mi i juz. no i sama kołdra nie wystarczy.w zimie musze miec kołdre i koc. czasem dwa. skrajny przypadek;d

Gość hegdn
Też tak mam. Jest to objaw zespołu Barlowa (u mnie). To wada serca, nie jest niebezpieczna, można z nią żyć i nie ma się czym martwić :) U Ciebie mogą to być nerwy... albo coś innego, krążenie może?? Nie mam pojęcia.

Gość Magda.Mała.Mi
Nipsu, ja używam pościeli kupionej przez Internet. Jest lepsza i znacznie tańsza niż te kupowane na pokazach. Rozumiesz - odchodzą koszty związane z opłatą za wynajem lokalu i pensjami konsultantów. Tutaj masz linka do tego zestawu, który dostałam: http://www.coconti.com/produkty/60-zestaw-bianca-pojedynczy. Później dokupiłam jeszcze kocyk, żeby się nim owijać podczas czytania książek i 4 małe poduszki. Pięknie zdobią naszą małą sypialnie.

dzięki, Magda! zaraz wejdę i obejrzę (póki moderator nie wyciął adresu;) )

Gość miażdżyca.......
zimne i sine kończyny są objawem miażdżycy( oblepione blaszką miażdżycową naczynia krwioniśne zmniejszają światło przepływu krwi, zatem niedokrwiony narząd cierpi). Nieleczona może być przyczyną martwicy i amputacji kończyny. Jedyne , oprócz leków antymiażdżycowych, wyjście to: 1.prawidłowe odżywianie 2. wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu + sauna 3.higiena 4.pozytywne nastawienie psychiczne Szczegóły w t. "Prostacyklina", "Zasady dietetyczne", "Hartowanie" i wiele innych, co znajdziesz w internecie na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Oczyść organizm z toksyn terapią Gersona, skoro ludzie pozbywali się raka, to Ty być może i usuniesz miażdżycę, oto link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość do Magdy
Magda.Mała.Mi Nipsu, ja używam pościeli kupionej przez Internet. Jest lepsza i znacznie tańsza niż te kupowane na pokazach. ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Mam nadzieję, że kupiłaś pościel wełnianą z merynosów australijskich, jeśli tak to trafiłaś w dychę, gratuluję 👄🌼