Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katia33

jak radzicie sobie z okropną cerą??

Polecane posty

Gość katia33

wiem ze mozna znaleść tu dużo porad jak dbać o cere ale mi bardziej chodzi jak radzić sobie z tym psychicznie??? bo to jest równie trudne ja sobie z tym nie radze nie potrafie sie zaakceptować ani z tym pogodzić bo to rujnuje mi życie

Gość laika
a co jest z Twoja cera?

Ja przede wszystkim staram się ukryć to, co było do ukrycia. Inwestowałam w dobre korektory, podkłady i to pozwoliło mi przetrwać. Jeszcze 3 lata temu nie pokazałabym się ludziom bez podkładu.

Gość katia33
mam strasznie zniszczoną cere przez solarium przedewszystkim sama jestem sobie winna wiem żałuje tego bardzo ale czasu nie cofne niestety mam naczynka plamy po trądziku i całą czerwoną twarz a szczególnie policzki i nos podkład tego nie da rady wszystkiego ukryć ani korektor niewiem czy ta czerwona twarz to przez naczynka tylko a może jeszcze coś więcej niewiem drematolog też mi nic nie pomógł wiec jestem załamana:(

Gość laika
a ja mam cala twarz w piegach ;[ wygladam strasznie ;[[

Gość katia33
wiem dla każdego co innego jest tragedia każdy ma swoje kompleksy ale jak sobie z tym wszystkim radzić?

Gość kanapkaa
to po co tyle chodzilas do solarium nie wiedziala sze to nie zdrowe a facet jak bedzie mial byc z toba to bedzie czy bedziesz opalon aczy nie jesli kocha naprawde a jak dran to chocbys nieiwem jak sie malowala ubierala opalal to i tak cie zostawi niem co psuc sobie urody dla kogos

Gość kanapkaa
a rada jaka jest to nieiwem ja mam jasna cere i mam duzo piegow ale moj maz mowi ze sa slodkie i je lubi wiec chyba niema po co sie wpedzac w kompleksy

Gość kanapkaa
moze idz do innego dermatologa lepszego prywatnie moze on ci pomoze napewno skoncz juz z solarium i rozna chemia nakladana na buzie bo narobisz sobie jeszce wiecej szkud na noc sprobuj sie smarowac dziecinnym kremem np Bambino albo Ziajka moze to cos da niz uzywac silnych kremow ja wlasnie takich dziecinnych uzywam bo mam wrazliwa cere i po innych kremach zarza i cos wyskakuje mam 26lat i uzywam produktow dla dzieci najlagodniejsze sa

Gość laika
ja tez takich uzywalam, dla dzieci. Ale chcialabym pozbyc sie choc troche tych piegow bo mi sie podoba jak ktos je ma, ale nie do przesady, ja mam cala twarz! ;[ wydaje mi sie, ze przez nie nikt mnie nie chce i jestem sama i tak juz zostanie ;/ wykancza mnie to psychicznie, bo kazdy z mojej rodziny mi dokucza kiedy znajde sobie wreszcie chlopaka a co ja na to poradze, ze nikt mnie nie chce ;[[

Gość anika333
tak jasne używać kremów dla dzieci daj spokój jeśli masz naczynka to trzeba używać kremów do tego przeznaczonych żeby sie nie pogarszało

Gość kasika22
laika nie martw sie mnie też nikt nie chce i też słysze ciągle głupie pytania "a ty co ciągle sama" koszmar normalnie. skoro jest tyle pięknych dziewczyn z piękną cerą itd... to kto zwróci uwage na take brzydactwo jak ja???:(

Gość kanapka z serem
laika, Ty wez sie tak nie przejmuj, ja mam tez piegi na calej twarzy, troche tez na rekach i dekoldzie i niedlugo biore slub..na powodzenie tez nie narzekalam wczesniej, ale nie chodzilam ze spuszczona glowa, zawsze ladny makijaz, wlosy..nie staraj sie zatuszowac piegow podkladem, bo to jeszcze gorzej wyglada. No i wiadomo - wielu sie to moze nie podobac, ale wiesz mi - jest tez duzo amatorow tudziez adoratorow :)

JA TEZ MAM CERE TAKA JAK AUTORKA TOPIKU NIESTETY ZACZEłO SIE OD OPALANIA NA SłONCU GDY BYLAM MłODSZA TERAZ WIEM ZE TO BYł OGROMNY BłAD ,PYTASZ JAK SOBIE Z TYM RADZIC PSYCHICZNIE -NO COZ CIEZKO JEST COS PORADZIC TRZEBA TO ZAAKCEPTOWAC JAKO PIERWSZY KROK POZNIEJ NABRAC PEWNOSCI SIEBIE WYJSC WIECEJ DO LUDZI WTEDY łATWIEJ BEDZIE TO ZAAKCEPTOWAC ,WMAWIAC SOBIE ZE TO NIC TAKIEGO TYLKO SKORA A NAJLEPIEJ TO POPROSTU O TYM ZAPOMNIEC JAK SIE WYCHODZI DO LUDZI JA TAK ROBIE I NIE JEST ZLE CHOC CZASAMI MAM DOLA Z TEGO POWODU NO ALE RAZ JEST LEPIEJ RAZ GORZEJ-TO TAKIE CZASEM CHWILOWE ZAłAMANIE

Gość laika
dzieki dziewczyny za te mile slowa, ale rzeczywistosc mnie przeraza ;[ bo ta cera stala sie moim najwiekszym problemem ;[[ i duzo osob mi mowilo, ze bez tych piegow bylabym ladna ;/// to tym wieksza zalamka ;[[ ja tez tak uwazam z reszta ale coz ;//

Gość katia33
kanapkaa ja doskonale wiedziałam że opalanie zdrowe nie jest ale jakoś nigdy nie bralam tego do siebie a teraz dopiero na własnej skórze przekonałam sie jak bardzo to szkodzi:( do mmmj wiesz nie potrafie wyjść do ludzi bo sie po prostu wstydze siebie a wmawiać też sobie nie dam rady że wszystko jest ok bo nie jest jak patrze w lustro i widze całą czerwoną twarz która do tego jeszcze strasznie piecze to ok napewno nie jest

Gość ja 24....
a co ci sie stalo z ta cera od solarium?? ja teraz bylam kilka razy na solarium i mam ciemniejsza cere jupi;) i mi pryszcze troche wysuszylo, ogolnie teraz jestem zadowolona, bo wczesniej mialam dola przez swoja twarz, nie jestem brazowa jak to niektore laski chodza, bylam 3 razy tylko..

Gość dodaj do swojego mydła
Przede wszystkim pilingi, nawilżanie cery, i FILTRY +50 do końca życia przy każdym wyjściu na dwór. Kremy tylko apteczne. Przebarwień i tak nie zlikwidujesz szybko bo to cholerstwo nie schodzi po niczym a tylko rozjaśnia cerę. A jak chcesz być ciemna to stosuj balsam brązujący Dove na twarz. Latem opalaj tylko nogi i ręce. ZERO SOLARIUM! A zimą zrób kilka zabiegów kwasami dla rozjaśnienia cery. La Roche Posay ma fajny krem nawilżający ale możesz tez kupić dermosan za 9 zł. Ale filtry to podstawa. Polcam LRP koloryzujący lekko. Na to normalnie podkłąd i puder. A jak się nie malujesz to sam filtr. Od tego bynajmniej nie bedziesz miec nowych przebarwień. Ja też zniszczyłam sobie cerę solarium i walczę ze wszystkim już ponad dwa lata. Zmiany są nieodwracalne ale jak się chodzi to nie słucha się innych , do tego trzeba dojrzeć i pewnego dnia po prostu spojrzeć w lustro i porównać z cerą którejś koleżanki w tym samym wieku.

Gość ja 24....
ale czy wy chodzilyscie tak bardzo czesto?? ze bylyscie tak na maxa spalone solarium?? no wiecie, sory, ale tak na maxa tandetnie, jak to niektore panie ktore pracuja na solarium?

Jelsi jestes po 30 to mozesz stosowac krem Avene Ystheal + do suchej skóry, ale wtedy koniecznie filtry bo to retinoidy! Krem stosuje sie co drugi dzień tylko na noc a co drugi dzień nawilżacz. Ja stosuję drugie opakowanie i jestem zadowolona chociaż podobno efekty są dopiero po ok. 6 miesiącach stosowania.

ja 24 , kiedyś nie było łóżek które tak paliły jak teraz, a moja cera nie opala się NIGDY na czarno tylko na oliwkę ile bym sie nie smażyła

Gość katia33
ja chodziłam bardzo czesto przez pare dobrych lat ale mi sie zawsze wydawało że i tak jestem blada:)a teraz wole być blada jak ściana tylko bez tych koszmarnych czerwonych polików;( nie chodze już na solarium ok 4 miesiące filtry też stosuje wysokie nie mam zamiaru sie opalać ale niewiem czy mimo to ta skóra będzie jeszcze kiedyś normalnie wyglądała;(

Gość katia33
mam dopiero 20 lat

Gość ja też mam okropną cere
sama nie umiem sobie z tym poradzić zaczelo sie to ok 2 lata temu kiedy zaczeły pojawiac sie na niej plamki krosty codzienny placz uzalanie sie nad soba i nad tym wszystkim zupelnie zamknelam sie w sobie stracilam juz resztki pewnosci siebie unikalam ludzi wszystkich najblizszych znajomych tez a dzis jestem zupelnie sama cera moze toche sie poprawila ale do tego doszly tez porozszerzane naczynka czasem mysle ze lepiej byłoby nieżyc bo co to jest za zycie wiecznie to samo wstret do samej siebie a im dlużej tu siedze tym bardziej sie w tym pogrązam a nie potrafie tego przerwac to jest za trudne powinnam wyjsc do ludzi tak w teori to wiem ale nie potrafie tego zrobić:(

:( Łatwo powiedzieć nie przejmuj się, dla ludzi nieważne jak wyglądasz, ale kim jesteś.. Próbowałaś zasięgnąć porady lekarza? Ja znalazłam pewien artykuł: http://www.solmed.com.pl/mikrodermabrazja.html A tutaj tańsza wersja zabiegu: http://www.oriflame.pl/prod/catalog/SkuDetailCategoryCheck.jhtml?SKUID=4648_pl_PL&PRODID=4648_pl_PL&CATID=scDermoprofessional_pl_PL&search=true&noMenu= Znam osobę, której to pomogło. Miała bardzo brzydką cerę, pozostałości po trądziku, przebarwienia, bruzdy, wiele okropności..

Gość katia33
2ska masz racje dokładnie karzdy tak mówi że nie przejmuj sie ze to przeciez nie jest wielki problem brzydka cera a dla tego kto taką ma to jest:( mikrodermabrazja fajna sprawa ale nie dla wrażliwej naczynkowej cery niestety wiec ja odpadam