Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynka25

Czekające na okres łaczmy się we wspólnym oczekiwaniu

Polecane posty

Gość kalalallala
Więc.. powiem tak: Każdy może wejść i napisać "jestem w ciąży i mam okres", ale ok- wyjaśnię ci to. Tak więc miesiączka, jest to złuszczanie macicy, po tym jak NIE doszło do zapłodnienia, jest to normalna część cyklu owulacyjnego. A jeśli już wiesz- owulacja w ciąży nie występuje! w ciąży są tylko i wyłącznie plamienia, które różnią się od okresem przede wszystkim intensywnością i powinny być natychmiast konsultowane z lekarzem bo zagrażają życiu dziecka. Pytałam mojego ginekologa i mówił: nie ma okresu w ciąży! Brak okresu jest jednym z wyznaczników ciąży. A dziewczyny na forum(nie obrażając nikogo) piszą o tym, że "koleżanka koleżanki miała okres w ciąży", a tak naprawdę tamta pani pewnie miała plamienia, ale umownie nazwała to okresem.

Gość dariela
kalalalla ,hmmmmm... obyś miala racje kochana :) bo naprawde tu na kafe jest sporo przypadków o kobietach w ciazy i z okresem ... jak niewierzysz to poczytaj topik "normalny okres w ciazy czy to mozliwe..?" moja mama tez mowi ze jedynie co moga pojawic sie skąpe plamienia podczas ciazy , ale sa to rzadkie przypadki

Gość kalalallala
no sądzę, że mam rację;)

Gość dariela
ponoc mozna podejrzewac ciaze ze podczas okresu bardzo boli brzuch

Gość kalalallala
Ponoć dzieci przynosi bocian:)

HEJ DZIEWCZYNY!!! DZIEKI Kalalaaa 🌻 Jutro zrobie drugi test, tak dla potwierdzenia (kupilam calkiem inny) i umowie sie na wizyte do Pana Ginka :):):) Całuje was MOJE SERDUCHA ❤️ ❤️ ❤️

Gość kalalalala
no to czekam na wynik tego drugiego testu!:)

Leje sie ze mnie ta jakby mnie zarzynali a brzuch boli mnie nie miłosiernie...Chciałam to mam ;( Pozdrawiam Wsztkie czekające :) Nie denerwujcie sie, okres napewno przyjdzie:* Ja lece...Mam dzisiaj Wesele bedę tańczyc i jesc...Jeśc i tańczyć...Tańczyć, tańczyc...Tańczyć :)

Kalalala!!!! Test wyszedl pozytywnie. Bylam tez u Gienka :) Mamusia bede jak nic!!! Pęcherzyk 0,5 cm :) Od euforii po depreche :( czuje sie jak baba w ciazy :(

Gość rudaa zuu
ej no to fajnie malenka ze dostalas okres kefirek fajnie ze cieszysz sie z ciąży zycze duzo zdrowia WAM:) CZYTALAM TEN CALY TOPIK I martwie sie , okres dostalam i bol brzucha mam ale naczytalam sie tu o okresie ze mozna miec go w ciazy i teraz schizuje i zrobie test jak mi sie skonczy okres:(

Oj ;-( to ja się tu nienadaję...ja własnie po....hmmmmAle zawsze to już przed:-))

Gość kalalalala
Kefirku... gratuluję!!!!!!!! nie masz się czym martwić:) będziesz szczęśliwą mamusią! ;) i teraz.. wszystko Ci wolno :)

Gość spóźniona w rozwoju
ja mam 14 lat i niemam miesiączki wszystkie moje koleżanki miały tylko nie ja! wkurza mnie to codziennie sprawdzam czy są akieś znaki i nic tylo ta wydzielna śluzowa!

Gość kalalalala
Dziecko... jeśli miesiączka nie wystąpi do 16(!!) roku życia to wtedy się martw. Teraz.. nie masz czym i nie masz czego żałować bo to nic fajnego:) Skoro masz wydzielinę to znaczy że niedługo nadejdzie miesiączka.

Gość kiedys
nie boj sie ja tez po 14 roku zycia dostalam :) szkoda ze nie pozniej :) pozdrawiam was wszystkie i widze ze bedziemy miec mamusię :) zycze powodzenia

Hej dziewczynki :) Jak widac, mnie juz wszycho wolno :P :P :P A jesli chodzi o miesiaczke, to dostalam ja majac skonczone 15 lat. I jakbym mogla, to bym jej wcale nie chciala dostac szybciej :D Tyle to bolu i cierpienia. Wiec trzeba sie cieszyc, kiedy daje sie to jeszcze ominąc :D:D:D

Gość kalalalala
a jak Twój mąż zareagował? :)

On sie cieszy jak glupi :D cały czas mi mowi \"cos ty narobiła?\", a ja mu na to \"a ciebie przy tym nie bylo???\" Ciagle sobie dogadujemy :D :D :D najlepiej to rozgadalby calemu swiatu!

Gość kalalalala
Ojojoj..;) Super! Ciesz się ;) i za 9 miesięcy czekamy na zdjęcia maleństwa! ;) Odpoczywaj i dbaj o siebie !:) No i wydziwiaj:P

A ty wiesz, ze on mi nie uwierzyl, jak mu test pokazalam??? to ze wzgledu na to, ze do tej pory go ciagle robilam w \"jajo\" :D:D:D

Gość kalalalaa
hehehe :)

Przetarl rano oczy i zamglonym wzrokiem zobaczyl dwie kreski ... i co? Obrócił sie na drugi bok :D:D:D Komedia. Sciagnelam z niego kolderke i chac nie chcac musial przeczytac instrukcje obslugi testu :D:D:D

Gość kalalala
Wszystko będzie dobrze:) Teraz wybieraj imię:P A ja jutro wybieram się po tabletki :D

Kalalalala ->>>>> a ty ten okres w koncu dostalas??? :P:P:P Na wybieranie imion za wczesnie :) ale pomysle o tym :P

Gość Asieńkaaaaaaaaaa
ja tez czekam na okres.... tak sie boje, nie moge byc w ciazy! wlasnie zaczelam nowa prace

Bedziemy trzymały kciuki Asienkaaaaaaaa :) ale pamietaj, ze jak cos, to swiat sie nie zawali ;) 🌻

Gość kalalala
Oj kefirku... ta ciąża zaćmiła ci umysł!:D Oczywiście że dostałam! w zeszłą środę!;D po jedynie dwóch dniach opóźnienia;) Proponuję imię dla Twych bliźniaków: Lech i Jarosław(będą mieli powodzenie w życiu:D)