Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMISIA2500

MAMKI..W JAKIM WIEKU WASZE DZIECI KADY SIE SAME SPAĆ

Polecane posty

My niedawno nauczyliśmy synka aby sam zasypiał (jakieś 3 miesiące temu) a teraz ma 3,5 roczku.

oj kobietki to macie fajnie mój synus dopiero od niedawna spi sam i to dzieki naszym podstepom tj.kupno nowego jednoosobowego łóżka powiem,że czasem brakuje mi tego spania z małym tak jakby jakiś rozdział został zamknięty.......dodam,że w tym roku konczy dziewięć lat:) cieżko był nam się rozstac:)))))

Odkąd Maleństwo moje ma 2 miesiące, kładę go po jedzonku do łóżeczka, mówię "raz, dwa, trzy Konradek śpi", głaszczę kilka razy po główce, całuję w czółko i... zasypia:)

...odkąd skończyło 2 miesiące oczywiście miało być:) PS: teraz ma 3 i pół miesiąca. Pewnie się to zasypianie zmieni, ale oby nie...

SUPER WAM IDZIE Z DZIECIACZKAMI,AE TAKIE MAUCHY JAK 2,3,4 MIESIĘCZNE ATWIEJ ZASYPIAJĄ,NO I MAJĄ ZAPEWNE SMOKA W BUZI. MOJA CORA MA 2 ATKA I 6MCY.JA ZAWSZE JĄ USYPIAM ODKĄD ZACZEA SPAC NA OŻKU JEDNOOSOBOWYM,KADE SIE OBOK I MASUJE PECKI OD 3 MCY SPI BEZ SMOCZKA. I Ś ZASYPIA PRZY AMPCE NOCNEJ NARAZIE MOWIĘ JEJ,ZE JAK NIE ZAŚNIE ZA CHWIE TO WYJDE ,ZGASZE ŚWIATO I BEDZIE SAMA,ONA BOI SIE TEGO,I ZARAZ ZAMYKA OCZKA....

Gość Mamki
??? Idiotka

Gość trzeba mieć pojęcie
czy wiesz kto to jest mamka?

kamisia- nie strasz dziecka- ona zamyka oczy ze strachu- patrz poczytaj sobie te wszystkie topiki o nerwicy lekowej .......takie czasami są początki- nie strasz wlasnego dziecka

niezla jestes;) wazne żeby zasnelo- masz racje;) heh a może tak ceglówka delikatnie- spać będzie i ze 2 dni;) pozdrawiam

Gość kamisia jestes
idiotka!!! takie idiotki maja dzieci?? nieslychane!!

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

kamisia az mnie zatkalo gratuluje pomyslu dziecko na bank ma juz nerwice lekowa

Ja jestem mamą Synka - 2 latka i 3 miesiące. Na początku zasypiał na rękach podczas karmienia, później z powodu ulewania (do 8 m-ca życia) usypiałam go również na rękach i odkładałam do łóżeczka. Następny etap usypiania był taki - leżał w łóżeczku, a ja śpiewałam mu piosenki i siedziałam przy nim tak długo aż zasnął. Teraz od jakiegoś czasu kładę go w łóżeczku, zaśpiewam jedną pioseneczkę i wychodzę. Na początku przywoływał mnie - szłam do niego tylko wtedy gdy wołanie było naprawdę uporczywe. Później wołał, ale ja nie szłam, więc sobie odpuścił.Teraz właściwe zasypianie odbywa się bezproblemowo - kładzenie do łóżeczka, piosenka, wychodzę i mały zasypia. Robię tak zarówno w dzień jak i wieczorem kiedy jes już ciemno, leży przy zgaszonym świetle - nieboi się, gdyż nigdy nie był straszony ciemnościami. Życzę powodzenia:)

Gość być może to
capslock ci się zaciął i nie da się tego czytać czy wiesz, że włączony capslock oznacza KRZYK????????

Moje dziecko zasypiaq samo od samego początku. Nigdy nie było bujane. Teraz ma rok i tez zasypia po kolacji w swoim łóżeczku.

mój synuś mial 4 i pół roku ale i tak w nocy przylaził :) kładł sie w nogach i tak spał, musialam go nosic do jego łóżka przez pół roku :) teraz ma 8 lat i juz sam śpi, nawet sam sie kąpie, sam sobie robi jajecznice,, kanapki :) to jest super wiek :) teraz jest juz bardzo samodzielny, zresztą tak jak jego mama :)

dodam jeszcze ze zawsze mnie wkurzalo wtedy, kiedy mial 4 lata i szwagierka mowila mi ze on juz jest duzy i sam powinien spac, jej syn ma 5 lat i go jeszcze usypia :/ dopuki nie usnął lezalam obok niego, czasem samej mi sie przysnęło :) nie uwazam rowniez zeby straszyc dziecko ze jak nie usnie to cos tam, moj drugi syn spi teraz z nami, ma 16 miesiecy, wiem ze to bląd, tak jest odkad sie przeprowadzilismy, mial wtedy 7 miesiecy i spal sam, od przeprowadzki nie przespal calej nocy :(

Cóż za określenie - mamka... Tak się mówi na \"mamy zastępcze\" - przeważnie drugie żony tatusiów. Chyba, że to pytanie właśnie do takich mamuś. Jedna prośba do autorki - pisanie dużymi literami na kafe oznacza krzyk ( i strasznie się to czyta).

Praktycznie od poczatku, odkad skonczyla 2 miesiace zasypia bez smoka i innych pomocy. Ale tylko wieczorem, w dzien jest roznie.