Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bywalec1

TOKSOPLAZMOZA - nie lekceważcie tego zagrożenia!!!!!!

Polecane posty

Gość gośćowa
Moja awidność wyszła 0,12 więc dramatycznie niska, ale to też nie jest wyrok, dla przykładu moja siostra była w bardzo podobnej sytuacji będąc w ciąży- igg i igm dodatnie i dość niska awidność - dziwnym trafem i w pierwszej jak i w drugiej ciąży a dzieciaki zdrowe jak ryby! Wiem, że w medycynie może wiara nie ma nic do rzeczy jednak ja do końca tym badaniom nie ufam....

Gość Inalola
Gośćówa, No Faktycznie też mnie to zstanawia. A Ty też to teraz przechodzisz? Dzięki za odppwoedzi od razu lepiej jak ktoś tak podniesie na duchu

Gość Mammutka
Dziewczyny pocieszacie. U mnie to samo. Mam wskazania do amniopunkcji i nie wiem co.robić. Nie wybaczylabym sobie gdyby coś się stało

Gość Inalola
Ja własnie dzisiaj chcę jechać się umówić, ale nie wiem czy dojade. Moj gin mowi, zebym pojechała dla swietego spokoju zrobić. Mam już dość tego cholerstwa

Gość Inalola
Mamutka, chętnie bym Cię pocieszyła lecz sama jestem przerazona. Ja jeszcze próbuje pocieszyć się tym, że wiekszość wypowiadajacych się mam pokonała to dziadosto i ma zdrowe dzieci. Co nie zmienia faktu, że trzeba mieć cholernego pecha żeby załapać to akurat w ciąży

Gość gośćowa
Inalola- ja zdecydowałam się na punkcję ale wyniki dopiero za tydzień i wiem że wszystko będzie ok, tam samo jak u was :)

Gość gość
Do gość 11. Jak po amniopunkcji, wszystko w porzadku? Codziennie zaglądam i martwie sie brakiem wiadomości :(

Gość gość 11
Po amniopunkcji dobrze, wyniki też wyszły ujemne☺ więc pozostało mi mieć nadzieję że tak będzie do samego porodu☺ a jak tam u was jak maleństwo wiesz juz co bedziecie mieli synka czy coreczke?☺

Gość gość
Do gość 11. Super wiadomości i nic sie nie chwalisz :) U nas na razie wszystko ok, nic złego sie nie dzieje, a na 90% czekamy na dziewczynkę. Po ilu dniach mieliscie wyniki?

Gość Inalola
Gosc11 bardzo się ciesze ze wszystko dobrze! Napewno masz duża ulge. W ktorym tygodniu zaczelas brać antybiotyk? Ja własnie dzisiaj byłam w szpitalu umowic się na badanie. 20 bede miala robioną aminopunkacje. Jezeli wytrwam do tego czasu, bo straszne síę martwie

Gość Inalola
Gośćciowa zazdzdoszcze Ci Twojej siły i ppdejścia do sprawy. Ja się załałam.. Ale masz racje, nie wolno nam przestać wierzyć, że będzie dobrze! Koniecznie daj znać jak Będziesz miała wyniki.

Gość gość 11
Do gość. Wyniki miałam bardzo szybko. Już po czterech dniach miałam wynik. To wspaniale i ważne że wszystko ok

Gość gość 11
Do inalola. Ja antybiotyk biorę od 10 tc. Miałam bardzo wysokie zarówno igm jak i igg i też bardzo niska awidnosc. Pierwszy miesiąc tylko przeplakalam i myślałam o samych najgorszysz rzeczach jak tylko się o tym paskudztwie dowiedziałam. Teraz jestem w 19 tc i jestem troszeczkę spokojniejsza ale obawy zawsze pozostają. Staram się nie stresować ale nie bardzo mi się to udaje dlatego wiem jak się czujesz ale musisz być dobrej myśli. Trzymam kciuki badanie i wyniki☺

Gość gość
Do gość 11. Orientujesz sie może czy jak dzidziuś jest teraz zdrowy, to jest jeszcze ryzyko, że może sie zarazić? Pytam z czystej ciekawosci :) Strasznie Ci zazdroszczę, że możesz spać w miare spokojnie, ja do samego porodu nie będę wiedzieć co z dzidziusiem :( Oczywiście zazdroszczę w pozytywnym znaczeniu

Gość gość
Do gość 11 bo znowu mi ucieło połowę. Bierzesz nadal antybiotyk? Robiłaś jakieś powtórne badania na tokso? Mi na razie nikt nie kazał, a ciekawa jestem czy po tym czasie coś się zmieniło w tych przeciwcialach.

Gość gość
Inalola również trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze z dzidziusiem <3 Napiszesz, w którym tygodniu jesteś i jakie miałaś wyniki? Pozdrowienia dla wszystkich nowych forumek :)

Gość gość 11
Do gość.Tak biorę cały czas antybiotyk, do samego porodu musze brac☺W tym miesiacu mam zrobić badania. Z tego co wiem to Dzidzius w każdej chwili może się zarazić niestety

Gość gość 11
Do gość. Ja też kilka dni przed badaniem miałam wątpliwości ale się zdecydowałam, ale nie znaczy to ze się nie martwię cały czas jest ryzyko więc uspokoilam się tylko na chwilę

Gość gość 11
Do gość. Mi też coś ucina wiadomości

Gość Inalola
Igg 193 Igm 2,3 avidność 41% a od 50 graniczna Chciałabym już być po badaniu i wiedzieć, ze wszystko dobrze, może by mnie to troszke uspokoiło. Boże ja nie wiem jak nerwowo sobie radzić... Mam 27 lat,pięknego zdrowego 5latka i teraz zamiast cieszyć się ciąża umieram z nerwów...

Gość gość 11
Do gość. Ciągle mi ucina wiadomosci

Gość gość
Inalola, a miałaś wczesniej robione badania i wyszły ujemne? Czy nie masz pewności, że to w ciąży sie zarazilas? Zastanawia mnie też ten fakt podwyższonych wyników w okresie ciąży. Bo sama od dziecka miałam zawsze koty, rodzice wcale nie pilnowali mycia rąk itp. i co dopiero teraz zakażenie? Na prawdę do tej pory tego nie mogę pojąć :(

Gość Inalola
Nie miałam wcześniej robionych, teraz pierwszy raz i pozniej potwierdzone ta avidnościa. Dziwne to jak cholera, ale tego nie rozszyfrujemy, byle byśmy zdrowe dzieci miały...

Gość gość
Inalola, sorki, że tak chamsko dopytuje, ale jeszcze ciekawi mnie czy mialas robione badania w 1 ciąży ? Co do dzieciaczków to na początku też bylam załamana, a teraz mam takie przeczucie, że wszystkie bedziemy mieć zdrowe bobasy, a same wyniki zależą od czegoś innego.

Gość Inalola
Pytaj ile wlezie

Gość Inalola
Kurde urywa widomosci. A więc jeszcze raz. W pierwszej ciaży miałam robione badanie tylko raz i to na samym poczatku 4/5 tydzień Wowczas mialam wynik w granycy normy bo Igg miałam 5 aod 6 już było dodatnie. Wiec teoretycznie mogło mi pozniej urosnać ale nikt tego nie sprawdził. W obecnej ciazy robiłam badanie w 12 tygodniu czyli duzo pozniej

Gość Inalola
Gosc ale jak teraz się w to zaglebiam i patrze na wyniki pierwszej ciazy to np miala dodanie Igg i Igm przy Cytomegalowirus Cmv co jest chyba jeszcze gorsze niz toxo. Pamietam ze wtedy gin ( inny noz teraz) powiedzial, ze dobrze ze Igg jest dodatnie a nie tylko Igm i w ogole bez sensu robiłam to badanoe bo i tak nie ma na to lekarstwa. Boze, dobrze ze Ja wtedy się w to nie zaglebiałam nie czytałam bo bym szalała tak jak teraz

Gość gość
Inalola, faktycznie czasem lepiej czegoś nie wiedzieć, a sama widzisz, że wynik nie wpłynął na zdrowie dziecka :) Z drugiej strony lepiej wiedziec i mieć możliwość podjęcia leczenia, więc nie ma na to zlotego środka

Gość gość
Na pewno amnio wyjdzie Wam dobrze i całe te nerwy związane z chorobą będą miec szczęśliwe zakończenie zdrowymi dzieciaczkami

Gość gośćowa
Dziś odebrałam wyniki amniopunkcji - wynik oczywiście ujemny:) brak pierwotniaka w płynie owodniowym, w poniedziałek dowiem się co z braniem rovamycyny, która już mi uszami wychodzi :/ czy któraś brała to świństwo do końca ciąży??