Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zebra z klasą

media kreują ideał kobiety a na nas się to odbija...

Polecane posty

\"Mając idealny wygląd można wiele\" Pewnie tak - przez ten krótki okres jakichś 3 lat między okresem dojrzewania, kiedy już nie wyskakuja pryszcze a okresem kiedy zaczynają sie tworzyć pierwsze kurze łapki. A co przez resztę zycia? Pustostan?

Gość zmanierowana krytykantka
1. wizerunek ktory kreuja media wcale nie ejst niedostepny dla kobiet. czy lalunia jest tu prowokatorka-produktem, czy nie. 2. dziewczyny - solrarium???? naprawde??? myslalam, ze to przezytek jak palenie papierosow. mamy xxi wiek te same media, ktore oceniacie jako takie wplywowe, ze wpedzaja was wkompleksy codziennie podaja ze rak skory jest wynikiem korzystania z solarium. i co? tu juz nagle miedia nie maja na was wplywu? z mojego punktu widzenia solarium to jest miejsce dla okreslonej grupy spolecznej. jest bardziej tworem socjologicznym niz kosmetycznym.

rzeczywistosc - ty zawistny parszywy swiniaku jakim prawem mnie obrazasz mowiac ze ja sie sprzedaje ? ktos taki jak ty nie zalsuluje na odrobine litosci pamietaj o tym idiotko Nie jestem zadnym świniakiem. Ani idiotka. Skonczyłam bardzo dobry kierunek na dobrej uczelni. a Ty powinnas juz iść na lekcje bo Cię z nastepnego gimnazjum wywalą, A ja wcale o twoja litość nie proszę. Zdjęcie Nam może pokaż modelko :-)

a ja akurat lubie gdy kobieta jest NIECO (słowo klucz) opalona... wole co prawda te o śniadej karnacji bo wtedy w ogole nie musi sie opalać... solarium to jakiś taki synonim pustości się zrobił, podobnie jak tipsy :D A przeciez mase kobieta nosi tipsy, tylko nikt o tym nie wie, bo nie sa to 10 cm szpony, tylko jakies takie żelowe podtuningowanie kształtu paznokcia...

Kurczę, lalunia z klasa - niezła prowokacja:) Kobieta powinna dobrze wyglądać, ale nie za wszelką cenę. Moim zdaniem każda zadbana kobieta jest piękna. A powiem Wam nawet, że znam takie dziewczyny, które do zbyt atrakcyjnych nie należą, ale tak przyciągają charakterem, że faceci w kolejkach się do nich ustawiają. Ot, nie do wszystkiego można dopasować regułę;)

Gość dziewczyny nie dyskutujcie
z ta szparą, szkoda nerw - tak to jest jak ktoś jest z najwyższej półki....w Biedronce :p

nerw? moze nerwow?

pewnie skonczylas jakas prywatna szkole i to z egzotycznym kierunkiem w stylu " ZARZĄDZANIE PRODUKCJĄ GAZÓW TRAWIENNYCH ":classic_cool: a tu robisz z siebie nie wiadomo co :-o dla twojej wiadomosci - skonczylam UJ uczelnie o ktorej mozesz sobie tylko pomarzyc :-p mozesz sie smiac, ale ja dzieki temu jak wygladam mam teraz i bede miala w przyszlosci lepsze i wygodniejsze zycie niz ty :-p wokol mnioe faceci skacza i ja to wykorzystuje do wlasnych celow a ty musisz robic z siebie idiotke by cos osiagnac. efekt ? za jakis czas ktos taki jak ty bedzie moim podwladnym w pracy ktorym JA bede kierowac i nie bedziesz mogla nic zrobic warto inwestowac w urode, ale niektorym np tobie nic juz nie pomoze cool]

komiczne I Ty mówisz o reklamie? :-) Mój Drogi ja bym Ci przesłała masę zdjęc ale Ty masz juz swój fun klub. Gdzie tam miejsce dla mnie. Za wysokie progi na me lisie nogi :-)

rzeczywistosc : spokojnie, my sie przesuniemy, a komiczne ma serce bardzo pojemne, pocztę też :D

rzeczywistość - moje progi nie są zbyt wysokie na niczyje nogi :) nie marudź, tylko ślij foto :)

Dobra olewamy Cię. Bo nie będę dyskutowac z zmanierowaną dziwką. Niech tam skaczą dookoła Ciebie. Jak pójdziesz do LO to przestaną w gimnazjum to jeszcze może ich przyciągniesz jak gołą dupę pokażesz. W teamcie solarium. Komiczne rewelacja. Lekkie solarium i naturalnie wyglądające żele lub akryl popieram jak najbardziej. Nie każdy musi być spaloną grzanką z szponami na 10 cm.

wyglad jest istotny bo mowi o czlowieku (i kobiecie) wszystko ale zupelnie fikcyjnym dla mnie problemem jest ten, ze media wpedzaja kobietyw kompleksy nie wiem, czy wy juz macie taka maniere, zeby podlapywac te wszystkie frazesy jako swoje? media pokazuja kobiety zadbane i wystylizowane. tzw normalne kobiety jesli maja ponad 20 lat mialy juz kilkanascie zeby sie wystylizowac i o siebie zadbac. nie wymaga to czynienia z tego hobby jesli nie potraficie a macie kompleksy to od czego sa stylisci i inni fachowcy

zmanierowana krytykantko Niektóre zabiegi pielęgnacyjne naprawdę moge być hobby. Siłownia,sauna,basen ale niektóre są nie miłe i bolesne. A wszystkie zajmuja dużo czasu. Mnie przeszkadzają kreowane w mediach nienaturalne proporcej kobiety (nie mówię, że fałszywe ale bardzo żadko wsytępujące w naturze) czyli szczupła sylwetka ale piersi rozmiar D (juz o tym dzis tu pisaliśmy) a do tego te ogromne piersi nie znają siły grawitacji stercza tak radosnie jak mój rozmiar B. I ta talia osy i okragłe bioderka i kaloryferek na brzuchu októry strasznie bardzo u kobiety (z powodu Naszej tendencji do własnie tam odkładania tłuszczyku). Jest to do osiągniecia(wiem po sobie) ale trudne. A WTV i w kolorowych czasopismach to normalne i każda tak ma.

Gość Lalunia a jaki kierunek
ukończyłas?:classic_cool:

"Boje się Ciebie,że podle np. wrzucisz moje zdjęcia na jakieś forum dla less albo coś" bez przesady - ja odróżniam jakies tam zaczepki słowne od takiego chamstwa... poza tym nie robie drugiemu tego, czego bym sam nie chciał odczuc...

rzeczywistosc. ja tez jestem kobieta. nigdy nie bylam w solarium, na silowni. nigdy nie poddawalam sie ani czasochlonnym ani bolesnym zabiegom. nie wiem o czym piszesz a jesli chodzi o kanon- nie jest tak jak piszesz. wiekszosc modelek i piosenkarek jest po prostu zadbana. modelki sa szczuple i srednio opalone. nie maja wielkich biustow i kaloryferow. a piosenkarki sa w wiekszosci grube wiec maja poupychane biusty w atki sposob, zeby odwracac uwage od niekorzystych partii sylwetki. i oczywiste jest to, ze w sesjach poprawia sie cialo fotoshopem bo po tych poprawkachwyglada lepiej i napedza przemysl kosmetyczny

liz hurley szczerze? jak tak wygladam jak przytyje. patrze na to zdjecie i mysle sobie -fajny kolor skory. tylko tyle

krytykantko - niektore kobiety moga praktycznie nic nie robic i wygladaja dobrze.. a pozostale muszą...

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
wiecie...mi sie wydaje że większość facetów to jednak woli zwyczajne (co nie znaczy że zaniedbane) dziewczyny tak do celowo np na żonę czy stała partnerkę...a w idealnych kobietach jak z obrazka gustują panowie, którzy lubią przelotne romanse lub traktują kobiety przedmiotowo (do łózka lub jako gadżet reprezentacyjny do podbudowania swojego ego). zwykły dobry facet będzie wolał kobietę co da się zaprosić na wielkie ciastko albo na golonkę w piwie a nie będzie zawsze wzdychać nad sałata dbając o linię, która będzie umiała sobie założyć łańcuch w rowerze nie martwiąc się o swoje nowiutkie tipsy i która w 15 minut wyszykuje się na niespodziewane wyjście do knajpy. mam jedna koleżankę która jest bardzo ładna a przy tym jest fotomodelką więc intensywne bardzo dbanie o siebie jest wpisane w jej zawód...jak widzę ile kasy ona ładuje w wygląd to sorry ale ja wolę milion innych rzeczy...a opłacalne to jest nijak, bo jak idę z nią do klubu i widzę kto do niej stratuje to ręce opadają...dno i pół metra mułu...może kasiaści, ale z podejściem do kobiet takim że nic tylko uciekać od niech w podskokach...masakra. a od normalnych dobrych facetów to dziewczyna już 3 razy kosza dostała. się jej ta uroda opłaca tak że szkoda gadać.

zmanierowana krytykantka To Ci powiem,że fajnie masz naprawdę. Nie,że nie musisz upoddawac się zabiegom jakimkolwiek i ,żę nie chodzisz na siłownie bo uważam,że nie ma kobiet,którym to nie poprawiłoby wyglądu ale ,że się tym zwyczajnie nie przejmujesz.

"tylko niektore wczesniej a niektore pozniej" a krytykantka jest przed 30, wiec ma czas :)