Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Claudududunka

przyjaźń między kobietą a mężczyzną - istnieje???jak było z wami?

Polecane posty

Gość Claudududunka

Gość ejjj to prowokacja chyba
nie istnieje.Temat pzrerabiany na kafe juz kilka razy

Nie nie istnieje,bo czy predzej czy pózniej któras ze stron zacznie myslec o sexie.

Gość Makara
istnieje. przyjaznilismy sie dlugo przed tym zanim zostalismy para. Teraz oprocz Miłosci wciaz łaczy nas przyjazn. Ale jesli pytasz o taką prawdziwa przyjazn kobiety z mezczyzną ( bez zadnych podtekstów ) to raczej nie. predzej czy pozniej konczy sie w lozku badz nie w lozku.

nie istnieje no chyba ,że wybiegnę wyobraźnią w bardzo daleką przyszłośc i zobacze 70 -cio letnich taruszków ,którzy pożyczają sobie sól ,razem chodzą do kościoła ,na cmentarz albo piją ziółka....

Gość betix
nie istnieje. zawsze jedna ze stron wkoncu sie zakochuje.i po przyjazni..

DAwno temu zalozylam tu topic i sie wykłócalam wrecz ze przyjazn miedzy kobieta a mężczyzna jest mozliwa... Przez 10 lat przyjaznilam sie z dwoma chlopakami i to byly czysto kolezenskie relacje... Chyba niecaly rok po zalozeniu topicu ja poczulam cos wiecej do jednego z nich...za to do mnie poczul cos wiecej ten drugi.Błedne kolo- rezultat Wielka 10letnia przyjazn poszla w zapomienie:( a szkoda.....

Gość
Tak, ale tylko pod warunkiem, że kobieta jest nieatrakcyjna :P

Apostoł Nienawiści--> to tez nic nie da...bo nawet jak ona jest nieatrakcyjna a on jest atrakcyjny to ona moze sie zakochac i juz nie ma mowy o czystej przyjazni..ona juz bedzie podsycona wiadomo czym.,...;)

Gość
No cóż z perspektywy faceta mówię :P Konsensus: nie ma i nie będzie - no chyba, że jest układ gej - lesbijka :P

słodka__idiotka --> no z czystym sumieniem moge powiedziec ze przez 10 lat byla...ale na cala wiecznosc to facet chyba musialby byc gejem i od poczatku musialabym to wiedziec... Szkoda bo teraz tak...ten do ktorego ja cos poczulam to wlasciwe postaral sie aby nasze stosunki ulegly znacznemu ochlodzeniu...wysylamy sobie tylko zyczenia sms na urodziny i to wszysto..nie widujemy sie wcale albo przypadkiem na chwile Drugi za to ma szanse widywac mnie znacznie czesciej i nie daje mi spokoju do dnia dzisiejszego mimo ze jest zwiazany z laska . I tu ja staram sie od niego uciekac:D paranoja

Otoz jest mozliwa! Ja mam przyjaciela... jest gejem co prawda ale to mezczyzna :D

Apostoł dla mnie łopatologicznie proszę ;-) facet nie umie przyjaźnić się bezinteresownie czy też woli aby jego przyjaciółka była atrakcyjna bo na coś liczy ;-) hmm to stanowisko faceta mnie intryguje...

Gość
nett9 => jeśli definiować pod kątem funkcjonalności to nie facet :P tacomanadzieje => klasyczny podzial przyjaźni: faceci przejaźnią się do (czyt. wspólna aktywność, zainteresowania etc), kobiety przeciw (facetom, szowinizmowi etc). To wewnątrz jednej płci. Między płciowa przyjaźń nie istnieje tzn. zawsze prędzej czy później pojawia się pierwiastek erotyczny - z jednej bądź z drugiej strony (mam nadzieję, że ie muszę tłumaczyć czemu). A kiedy pojawia się erotyka o przyjaźni nie może być mowy. Związki damsko męskie (jakiekolwiek) na egoizmie niestety polegają, a gdzie egoizm tam nie ma przyjaźni.

Gość aniawg
Apostoł a dlaczego na egoiźmie? Ja mam przyjaciela , (fakt podoba mi sie ale o seksie z nim to nawet nie myślę) i własnie największa przyjemność mi sprawia jak moge zrobic dla niego coś dobrego, podzielic sie czymś itp

Gość soda niedoczyszczona
aniawg - ja mam tak samo:P mam bardzo przystojneo przyjaciela, ale nie myślę o nim w takich kategoriach:P nie "przeszkadza" mi to w naszej przyjaźni;)

Gość do Apostoła Nienawiści
Witaj homofobie.

Wszędzie jest egoizm przecież! To tak, jakbyście kwestionowali istnienie przyjaźni w ogóle: bo nie na całe życie, bo się egoizm pojawia, bo coś tam. Dlaczego niby zawsze ktoś musi się prędzej niż później zakochać, co? Bo inna płeć? Czy to wystarczy?

Przyjaźń między kobietą i mężczyzną istnieje. Oczywiście po drodze do przyjaźni trzeba się zmierzyć z wzajemną atrakcyjnością seksualną. Ale tak, napewno istnieje. Inna jest przyjaźń między mężczyznami Inna między kobietami A jeszcze inna między kobietą i mężczyzną

Uroda... czy raczej jej brak, nie jest warunkiem udanej przyjaźni między kobieta i mężczyzną. Daną osobę najpierw poznajemy. Nie od razu stajemy się przyjaciółmi. A udowodnione jest, ze zwracamy uwagę na ludzi ładnych... zadbanych.