Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iza---

jak przesłać bujaczek sprzedany na allegro???

Polecane posty

Wlasnie sprzedalam na aukcji bujaczek dla dziecka....Zastanawiam sie jak mam go wyslac a przede wszystkim chodzi o zapakowanie go... moze ktoras z Was tez wysylala cos takiej wielkosci dziekuje za odp,pzd

mh...może w dużym pudełku?? można kupić na poczcie:) albo można zapytać w jakimś sklepie czy nie mają większego pudła na zbyciu;)

Gość ciężarna internautka
A może po prostu kurierem?????

Gość Allegrowiczka pełną gebą
Gruby czarny worek,dobrze zaklej tasma taka gruba brązową i wystarczy.Tylko tak wysyłam paczki.Za duzo pudło na poczcie zapłacisz sporo kasy a chyba nie chcesz stracic na przesyłce?

Ale na poczcie nie patrzą na wielkośc pudła lecz na wage :) Ja dużo wysyłam dużych rzeczy i wole by miało to ręce i nogi.By nie zabulić na poczcie to najpierw w domu waże daną rzecz ,sprawdzam w ceniku poczty polskiej i tyle pisze że ma ktoś zapłacić. Nie lubie innych naciągać jak również nie lubie być do tyłu.To jest najlepsze rozwiązanie.Wtedy pakuje do foli.Wrzucam do pudła gdzie upycham gazetami lub piankami by poprostu w trakcie podróży nic się nie popsuło.Po co ma mieć do mnie ktoś pretensje???

Gość trzeba bylo sie zastanawiac
zanim wystawilas :P

nie wiem jak ten twoj co spzredalas ale moj lezaczek rozkreca sie na czesci pierwsze i zajmuje bardzo malo miejsca, a nawet jak sie nie rozkreca to wez pudlo np z LIDLA i zapakuj, wcale nei ejst tak ze poczta patrzy tylko na wage, bo wielkosc tez jest istotna sa rozmiary odpowiadajace kwotom i nawet jak cos wazy 10dag a jest duze to zaplacisz 13zl (wysylalam papierowa lampe, wazyla 25dag i zaplacilam 16zl)

Gość Allergowicz
Co racja - to racja. Najpierw trzeba było sprawdzić w jaki sposób wyślesz bujaczek, a dopiero potem go wystawiać. Jeżeli sam zaniżyłeś koszty przesyłki-to trudno-jesteś stratny. Co do samej przesyłki-idź do jakiegoś marketu. Tam mają duże kartony,to jakiś Ci na pewno podpasuje. Zapakujesz,wyślesz i po kłopocie. Powodzenia :)

Gość Allergowicz
A swoją drogą-zawsze zastanawia mnie skąd ludziska biorą cenę za przesyłkę, nie znając cennika Poczty Polskiej ani cenników kurierskich.

Z kosmosu :D Niestety inni chcą zarobić na przesyłce. Pare razy widziałam np za przesyłke biżuteri co waży tyle co gówno za przeproszeniem 14 zł!!! MASAKRA :D wystarczy policzyć koszt przesyłki + koperte i wsiooooooooo :D