Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce dziewczynkeee

Chciałabym mieć dziecko ale tylko dziewczynkę

Polecane posty

Gość karolksa
więz matki z córką, czesto jest "niesamowicie toksyczna"własnie takich układach o jakich Ty mowisz, gdy mamusia chce kosztem swojej corki, przdłuzyc swoja młodosc, potem wtraca sie w jej zycie i w je facetow, wszędzie chodza razem jak jakies niedorozwinięte, matka we wszystkim chce na siłe uczestniczyc(bo sama ma albo kiepski układ z mezem, albo jest samotna matka, bez faceta, wiec całe uczucia i czas przenosi na corke) a moim zdaniem wyjatkowa jest wiez matki z synem jak w filmie"Aleksander" Olivera Stona, gdzie matka:)wychowuje syna;)na wojownika:) i jest jego"pierwszą kobietą"

nic sie nie bój o więź ja np. nie lubię cudzych dzieci, też nie wim o czym z nimi rozmawiać ale moich siostrzeńców uwielbiam i lubimy ze sobą spędzać czas

Gość chce dziewczynkeee
kurcze... zatkało mnie. moja matka jest dokładnie taka, jak ty napisałaś w ostatnim poście :(

Gość wwwwwwwwwww
A ja bardzo pragnełam synka, ale to tak mocno że sniło mi się to po nocach, naprawde chciałam syneczka:( na dodatek wszyscy mi mówili że będzie syn bo uroczo wyglądam w ciaży, zero przyszczy , piękna jak nigdy:) i nastąpiła wizyta u ginekologa gdzie dowiedziałam się że będzie ładna dziewczynka.....pierwszę co to załamałam sie....ale z czasem oswoiłam się z tą myślą i jestem bardzo szczęsliwa.....Rozumiem Cie dla tego że ja miałam na odwrót:) ale wierz mi że pokochasz bez względu na płec potem i będziesz sie smiać z tego, ale będę sie starać jeszczę w przyszłości o synka mimo wszystko iż nadal jest to moim marzeniem, zazdroszcze dziewczyną w ciąży synów:)

Gość karolksa
tak naprawde chcesz miec corke z czystego egoizmu,,"bo fajnie bedzie sie Tobei bawic z dziewczynka" pomysl, troche o dziecku, zanim sie zaczniesz o nie starac,a nie o sobie bo na tym polega macierzynstwo o mysleniu, i dbaniu o dziecko, a nie o siebie..i niewazne czy to bedzie chłopak, czy dziewczynka

Gość chce dziewczynkeee
ja nie chce być taką matką :o

Gość samanta2456ppp
karolksa bo od razu jak ktoś chce inaczej najeżdzacie na kogoś ? bez sensu ;| ty chcesz mieć chłopca to sobie mniej ja chce miec dziewczynke i juz a tu od razu krytyka że chore jestesmy itp ;| każdy ma swoje marzenia my akurat mamy takie pragnienie aby mieć córeczkę :) i nikt mi innego zdania nie narzuci ;) więc odpuście sobie z tą krytyką bo tak samo ja mogłabym postąpić a uważam to za zbyteczne

Gość karolksa
bo jestem psychologiem i znam sie na rzeczy, macie obie z mamusią kompleks Amazonki poczytaj sobie o tym,.moze cos znajdziesz w necie! "Kompleks amazonki - postawa kobiety wynikająca ze specyficznej struktury rodzinnej. Polega na identyfikowaniu się z dominującą w rodzinie matką, a wobec ojca odczuwaniu lekceważenia. Mitycznym prawzorem są Amazonki - legendarna społeczność kobiet z Kaukazu lub Tracji. Były niezwykle waleczne i nie znosiły mężczyzn, którzy jedynie raz w roku mogli je odwiedzać, aby począć z nimi dzieci; jeśli jednak amazonka urodziła chłopca, zrzucała go ze skał."

Gość do karolksa
co ty pier....

Gość chce dziewczynkeee
ja mojej matki nienawidzę, bo zmarnowała mi młodość, a nie podziwiam. a ojciec... fakt, w moim domu był zawsze pod pantoflem

Gość samanta2456ppp
o boże hahah amazonka ?? skąd ty to wziełaś ;P napewno bym do takiego psychologa nie poszła :P ja to traktuję jako marzenie a nie cel do spełanienia i iśc po trupach będzie syn to go będę kochać tak samo ważne żeby dziecko było zdrowe a tu połowa osób traktuje wszystko tak powaznie jakby o morderstwo chodziło ;/ ;/ ja akurat mam dobry kontakt z mama nie mowimy o wszytskim ale jest dla mnei jak przyjaciolka i zawsze moglam na nią liczyć :)

Gość karolksa
Kompleks Amazonki – występuje tylko u kobiet. Cierpiące na tę przypadłość kobiety są władcze, dominujące, czasem wręcz agresywne wobec mężczyzn. Zachowują się tak zarówno na co dzień, jak i w sytuacjach intymnych. C Kompleks Amazonki to efekt nadmiernego przywiązania córki do matki. Taki kobiecy świat jest stawiany powyżej męskiego. W skrajnych przypadkach kobiety cierpią na swoisty narcyzm, a mężczyzna nie jest partnerem, ale sprowadza się go do roli „zapładniacza”. Takie kobiety wybierają sobie partnerów „niemęskich”, to znaczy takich, którzy oczekują opieki, matkowania.

Gość wwwwwwwwwww
a tak z innej beczki czy ktoś wię kiedy można przekłuwać kolczyki dziewczynce?????????????????????/

Gość do karolksa
ale daj nam spokoj z tymi swoimi wywodami i regułkami o amazonkach

ja też chciałem mieć córeczkę, a mam dwóch chłopaków. Sąsiad ma dwie córy, dorosłe córki i jak wyjdzie sobie na spacer to aż miło takie laski mieć koło siebie, a te moje chłopaczyska pojechali do niemiec i anglii i duupa taki z nich pożytek

Gość sarah3
Ja tez chce miec tylko dziewczynke. Zgadzam sie z wypowiedzia kogos powyzej, ze z synem nie da sie miec takiej wiezi jak z corka, a jesli nawet taka wiez nawiazemy, to syn bedzie uznawany za maminsynka. Mam brata i widze jak to wyglada. On oczywiscie kocha mame, ale dzwoni do niej jedynie raz na jakis czas, jak sie z nia widuje to tylko w towarzystwie zony. Ja natomiast mimo iz mam narzeczonego gadam z mama co drugi dzien i mam z nia naprawde swietny kontakt. Gdyby urodzil sie syn na pewni bym go bardzo kochala, ale w glebi serca tesknilabym za corka...

Gość wwwwwwwwwww
w uszkach????

Gość chce dziewczynkeee
ale z tą agresją i dominacją wobec mężczyzn w moim przypadku to bzdura

Gość karolksa
samanta o kompleksie amazonki to nie było do ciebie, ale do "chce dziewczyne" , zreszta sama mi przyznala racje, ze miałam ojca pantofla, a matke dominująca..wiec sie wszystko zgadza

Gość łitam
dobre rady cioci karolksy www.pierdzieleglupoty.pl

Gość też nie chciałabym syna
mali chłopcy mnie irytują, są tępi i zbierają pokemony :/ jeśli jakieś dziecko, to tylko córka, chociaz i to niekoniecznie

Gość chce dziewczynkeee
nie sądziłam szczerze mówiąc, że ten topic wzbudzi tyle kontrowersji :o ale twoja teza po części się zgadza ale tylko częściowo

Gość samanta2456ppp
karolksa no tak :P mnie akurat nic by nie pasowało hehe ja to bardziej uczuciowa i wrażliwa jestem mało się kłoce itp no i uwielbiam męskich facetów ;P xD

Gość karolksa
sarah3 "Ja tez chce miec tylko dziewczynke. Zgadzam sie z wypowiedzia kogos powyzej, ze z synem nie da sie miec takiej wiezi jak z corka, a jesli nawet taka wiez nawiazemy, to syn bedzie uznawany za maminsynka. Mam brata i widze jak to wyglada. On oczywiscie kocha mame, ale dzwoni do niej jedynie raz na jakis czas, jak sie z nia widuje to tylko w towarzystwie zony. Ja natomiast mimo iz mam narzeczonego gadam z mama co drugi dzien i mam z nia naprawde swietny kontakt. Gdyby urodzil sie syn na pewni bym go bardzo kochala, ale w glebi serca tesknilabym za corka..." bo wasz problem polega na tym, ze chcecie miec dzieci..ktore beda zawsze na wasze zawołanie, nie mozecie sie pogodzic , ze kiedys odejda i beda mieli włąsne zycie, stad tez strach przed chłopcem, bo chłopcy jeszcze w naszej kulturze, szybciej sie uzalezniaja i zakłądaja rodziny, przyjete jest ze dziewczyny długo sa przy rodzicach, zalezne od nich..w sumie prawie całe zycie i finasoowo i emocjonalnie, a to niektorym rodzicom odpowiada..a tylko tym niedojrzałym, co nie maja dobrym relacji z mezem lub żoną, wiec boja sie żoną zostac na stare lata sami, wiec chca miec coreczke, ktora z nimi zostanie, bo wiadomo, corke łatwiej uzaleznic od siuebie.Dojrzali rodzice, pozwalaja odejsc..swoim dziecom i załozyc rodziny, a nie na siłe zatrzymuja przy kiecy mamusi!

Gość chce dziewczynkeee
kariolksa, a więc co mi radzisz? jak to przełamać?

no pewno, córka jest wiele lepsza, żona mówi że to byłaby dla niej pociecha a z tymi baranami to o czym gadac jak nie meczach to samochodach

Gość eee tam może odejść
nie muszę trzymać dziecka przy sobie, niech tam ma własne życie. byle tylko moje dziecko było FAJNE a nie jakieś zjebane. Zabiłabym swoje dziecko na pierwszą wieść o tym że: a) jest chłopcem b) nie jest chłopcem, ale jest solarką c) nie jest chłopcem, ale słucha badziewnej muzyki d) nie jest chłopcem, ale nie czyta książek e) nie jest chłopcem, ale jest katolikiem f) nie jest chłopcem, ale ma nadwagę g) nie jest chłopcem, ale spędza dnie na kafe (;) ) Nie życzę sobie, żeby moje DNA było w posiadaniu jakichś ludzkich odpadów.

"mali chłopcy mnie irytują, są tępi i zbierają pokemony" trzeba być tępym, żeby tak sądzić do autorki, pomyśl że twoja córka będzie miała 15-16 lat dopiero wtedy się zacznie jazda, bo ona może się okazać zupełnie inna niż sobie wymarzysz

Gość karolksa
a ja uwielbiam gadac o meczach i samochodach, bo taka juz jestem;) a ty jestes taka do chce dziewczynke mowie, ze moze powinnas miec faktycznie dziewczynke, bo pasuje do ciebie, ale coz dobra jest tez odmiana, wiec jakby była dziewczynka tez bym sie cieszyła i ty bys sie z chłopca cieszyła gdyby był, mowie ci:)