Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zwykle niezorientowana

dlaczego nie można do zupek z mięsem dodawać żółka ?

Polecane posty

no właśnie, dlaczego ? Pediatra kazał mi dawać co drugi dzień pół żółtka do zupki, ale do jarzynowej. W kilku miejscach wyczytałam, że mięso 7 miesięczne dziecko powinno dostawać w zupce codziennie. A lekarz wczoraj powiedzia mi coś innego :o albo mięso, albo żółtko Jak wy dodajecie to żółtko, w zupce z mięsem, czy bez mięsa ? I co ile dni ?

podnoszę :)

Ja dawałam co drugi dzień - raz zółtko a raz mięsko - gdzieś czytałam,ze chodzi o zawartość białka i ze jeśli się połączy i żółtko i mięsko to proporcje są nie dobre i za dużo białka w posiłku.

najlepszym dodatkiem do zupek sa samodzielnie wychodowane świeżutkie kózki prosto z kinola !!! knory i winiary czy nedzne kucharki moga sie schowac

hej, to u góry to bezczelny podszyw :o doris26 dziękuję 🌻 czyli lepiej nie przesadzać z ilością białka

dokładnie - chodzi o nerki dzieci, które jeszcze nie są w pełni rozwinięte i nie radzą sobie z dużym przebiałczeniem dzieci. Według najnowszych badań dzieci do 3 roku życia są właśnie bardzo przebiałczone, bo wbrew temu co wielu mamom się wydaje,że dla dziecka najlepszy nabiał to podstawą żywienia powinny być węglowodany (czylil zboża - kaszki, potem makarony, chleby itp). Ja po przeczytaniu kilku artykułów też zmieniłam sposób żywienia ALi i moje myślenie na temat nabiału:)

Doris26 jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie 🌻