Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noidqwd

Powiedzieliśmy naszym znajomym, co mają 8 miesięczne dziecko, ze kupujemy sobie

Polecane posty

Gość noidqwd

telewizor do sypialni,mały lcd, zebym mogła sobie popatrzec na fakty chociaz przy karmieniu, bo najblizszy okres spedze w sypialni. Za kilka miesięcy urodze dziecko, bedzie spało z nami w sypialni oczywiscie dalego od tv..w swoim łozeczku a Nasi znajomi sie oburzyli"powiedzieli"nie kupujcie telewizora do sypialni, i tak nie bedziecie ogladac, nie opłaca sie wam kupowac!" My juz kupilismy w sobote do nas przyjdą, ciekawe jak skomentują nierozumiem ich oburzenia!

Gość noidqwd
i ten ton rządzący jakby byli jakimis naszymi szefami "nie kupujcie telewizora"

a co Cie obchodzi zdanie innych ;) my mamy tv w sypialni i jakos mi obojetnie czasami cos ogladam z lozka a czasami denerwuje mnie maz ktory oglada dluzej ode mnie a ja chce spac :-P wg mnie to bez znaczenia czy jest tv w sypilani czy nie wazne zeby tylko za blisko lozeczka nie stal

Gość też nie rozumiem
to Wasza sprawa, u nas jest telewizor, gdy dziecko spi w ciągu dnia czasem ogladam jakiś program, żeby choć przez chwilę oderwać się od codziennych obowiązków, ważne, by dziecko nie oglądało a nie rodzice

Gość noidqwd
czemu jestem głupia?

Gość są dzieci
które dużo śpią, np moja mała i co na palcach mam chodzić i nie oddychać mąż ma słuchawki, jak chce spać to słucha przez nie ;)

Gość noidqwd
za to ci moi znajomi, chodzą przy dziecku dosłownie"na paluszkach" jak zasnie, ani radia, ani telewizji, ba nawet jej mąz nie moze ogladac w innym pokoju telewizji jak małą zasypia.uwazam, ze to przesada,chuchaja i dmuchają na te malą..wszystko jest pod jej dyktando!

Gość megy78
boze,ale macie zmartwienia,naprawdę-wstydziłabyś się wystąpić z takim problemem.

Dla mnie to normalne, że w sypialni stoi telewizor. Zwłaszcza, że sypialnia robi za pokój dzienny i salon (w naszym przypadku). Telewizor stoi, a my w nocy często oglądamy filmy. Córka oczywiście śpi z dala od telewizora, ale ten dźwięk jej nie przeszkadza.

Gość noidqwd
megy78 bo to bardzo zbulwersowało naszych znajomych, była ciekawa, czy ogolnie was tez zbulwersuje, dla mnie to tez nie problem, tym bardziej, ze telewizor:)juz kupilismy:)

Gość szkodaaa
dziecka, bo potem nie będzie potrafiło zasnąć, skupić się, gdy nie będzie totalnej ciszy np. później w szkole

Gość noidqwd
ale ktorego dziecka szkoda?, naszego? czy znajomych?

Gość tych znajomych
żyjemy w takim a nie innym świecie i nawet lekarze, psycholodzy twierdzą, że nie należy przy dziecku "chodzić na palcach"

Gość noidqwd
ja i moi znajomi chyba tez, zyjemy w innym swiecie bo ja nie rozumiem ich podejscia do dziecka a oni nie rozumieja mojego! i tyle na temat skoro nawet sie dziwili, ze chce sobie fotel do sypialni kupic, zeby miec gdzie usiaśc jak bede karmic bobasa:), a nie tylko na łozku..bo fotela zadnego nie mamy

Gość pewnie tak
jest, to się zdarza, czyli różne poglądy na temat wychowania dzieci i in grunt się nie przejmować i robić co się uważa za słuszne :)

Gość m.a.m.a.
co za temat... To dopiero problemy macie... W dupie to ma czy ktos ma w sypialni telewizor czy nie.

Gość radasda
ale kogo , to obchodzi?

Gość eeeeeeeeeechhhhhhhh
na Twoim miejscu zainwestowałabym w książki jakieś zajęcia z umiejętności wysławiania się i sensownego pisania oto do czego prowadzi namiętne oglądanie tv i olewanie książek

Gość w sypialni
musi być telewizor , inaczej ja nie usnę

Gość noidqwd
ale ja przeczytałąm książek, wiecej niz Ty w całym swoim życiu:) teraz chce tv w pokoju;)

Gość dqwefwfrfre
a rozmawiałam na ten temat z lekarką w szpitalu i dowiedziałam się, że dziecko nie, że nie może być przy tv i komputerze, ale nie może patrzeć z monitor i w telewizor

Gość noidqwd
no dobra, ale teraz jak ich spotkam, to nie moge powiedziec, ze kupilsmy telewizor, bo zaczną miny robic i morały prawic! boze co za ludzie!

Gość eeeeeeeeeechhhhhhhh
noidqwd ale ja przeczytałąm książek, wiecej niz Ty w całym swoim życiu teraz chce tv w pokoju bardzo watpie chyba ze kucharskich

Gość noidqwd
hehehe, a bys się zdziwił:)mnóstwo przeczytałam:)

Gość noidqwd
bo nie wale cytatami na forum z książek i pisze prostym językiem, to znaczy, że nie czytałam książek tak? Boże, człowieku jak Ty prosto myślisz.../!!! Nie wszystko w życiu jest tak oczywiste, jak Ci sie wydaje, a ocenianie po pozorach, jest domeną głupków i ludzi mało znających"życie"... bo życie potrafi zaskakiwać..

do eeeeeeeeecchhhhhhhhhhhh a co ma tv do książek. ja książki czytam namiętnie a tv mam w każym pokoju. fakt,że nie używałam jednego ponad rok-stoi w pokoju gościnnym. częściej kurze z nich wycieram niż używam.

Gość eeeeeeeeeechhhhhhhh
Nie oceniam po pozorach - tylko po liczbie błędów gramatycznych i interpunkcyjnych (+ jeden ortograf).

Gość noidqwd
bo nie pisze 13 -nasto zgłoskowcem to znaczy, że nie czytałam książek:) oczywiscie Ty , mądralo z forum..wiesz lepiej ode mnie:)hehe czy przeczytałam książki i ile.. poza tym, to, że chce mieć telewizor w sypialni oznacza wg Ciebie, ze nie czytam książek?Jest na to wg Ciebie dowodem:)buahaha Przeciez, włąsnie wieczorem, lecą najfajniejsze filmy..te ambitniejsze, zawsze puszczaja w godzinach wieczornych, a nawet nocnych..w dzień tv , nie oglądam bo najzwyklej w swiecie nie mam czasu, a poza tym do południa w tv lecą jakieś głupie seriale i inne bzdety, ktorych nigdy nie oglądam.,wiec dlatego chce tv w sypialni:)

Gość noidqwd
hehehe,to se oceniaj, nawet Dostojewski jak pisał, ksiązki robił byki, gdy pisał na brudno, a pozniej to poprawiał, nie sądze, tez ze gdyby wlazł na forum sam Dostojewski czy by sie specjalnie starał, pisac bezbłednie..zeby sie jakis małostkowy forumowy wesz nie czepiał.. Dla mnie forum to jak brudnopis w szkole, pisze szybko i sie nie staram , wiec zdarzaja sie byki, połknięcia liter, bo sie spiesze, nie mam zamiaru sie starac, nie pisze przeciez tu elaboratu, ani wypracowania