Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olimpia78

czy byla owulacja?

Polecane posty

Gość olimpia78

witam i prosze o pomoc. Kochalam sie z partnerem w 15dc, moje cykle sa dosc nieregularne zazwyczaj wahaja sie miedzy 30 a 34 dni. 3 dni wczesniej zauwazylam pierwsze objawy sluzu ale 2 dni potem bylo raczej juz sucho. Od tego miesiaca zaczelam badanie szyjki macicy i wyczulam delikatne wglebienie co moze sugerowac ze to byly dni plodne. Czy mam szanse zeby zajsc w ciaze? Dodam ze nie stosujemy zadnego zabezpieczenia, nie robilam swiecy i kilka minut po wszystko wyplynelo :(

według wszelkich znaków na niebie i ziemi, tak to były dni płodne. Śluz płodny utrzymuje się mniej więcej 2 - 5 dni ale to też zależy od organizmu kobiety. Wgłębienie w szyjce jest wyczuwalne zazwyczaj podczas całego cyklu. Powinnaś zwracać uwagę kiedy jest największe. Do zapłodnienia potrzebny jest śluz, żeby plemniki mogły w nim przeżyć. Z tego co napisałaś to odczekałaś dzień po szczycie śluzu i raczej nie możesz być pewna na 100 %, że śluz płodny nie powrócił, tym bardziej, że twój chłopak skończył w tobie. Ryzykowne posunięcie i nic nie poradzisz musisz poczekać na okres. No ale nie będę pierwszą która powie, że nie zawsze współżyjąc podczas dni płodnych trzeba zaciążyć.

Gość olimpia78
ech, wlasnie ten sluz mnie zastanawia, bo wlasciwie mialam wrazenie ze byl tylko 2 dni a zazwyczaj mam go przez kilka dni i widze jak sie zmienia a tutaj byl tylko taki mleczny i wodnisty i w ogole nie doszlo o fazy ciagnacej sie jak bialko kurze.

Trochę niejasne dla mnie to wszystko jest. Czy zawsze miałaś śluz przypominający białko kurze? bo płynny śluz również oznacza płodność. Jeśli był przez dwa dni a zazwyczaj jest przez kilka dni i jeśli masz zazwyczaj śluz jak białko kurze to może ci sie upiecze tym razem. Moja rada jest taka żebyś dalej się obserwowała bo może jeszcze nie było owulacji.