Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Q in

W jakim wieku mężczyźni świadomi chcą

Polecane posty

założyć rodzinę ?? Proszę o podanie wieku świadomego spłodzenia pierwszego dziecka. oki czekam na Wasze wypowiedzi, bardzo jestem ciekawa. :)

Gość zuzankaaaaaaaaaaa
kazdego indywidualnie.. ale wydaje mi sie,ze po 28 roku zycia mysla juz powazniej ..o rodzinie zonie dzieciach

Gość Nie wczśniej niż
25 lat ale za zwyczaj koło 30

Gość kobietka01
popieram, koło 30ki :)

a może jakieś męskie głosy odezwałyby się dla równowagi :)

kurna, będę brzydal niemiły, zaczynają myśleć jak zaliczą wpadkę i dzidzius , bedzie w drodze......

Gość __jasinka__
Fakt. Większość mężczyzn dopiero jak się ich postawi pod ściana zaczynają myśleć poważnie o czymkolwiek.

brzydalu niemiły ... poważnie myślisz że nawet koło 40, mogą być zaskoczeni i zaliczają wpadkę....

Gość o matko no
to nie zalezy od wieku tylko od osoby! jeden dojrzewa po 40 inny przed 30

Gość NIGDY NIGDY NIGDY

aha czyli nie ma czegoś takiego jak świadome spłodzenie dziecka... bo o to dokładnie zapytałam w temacie a nie o filozofie że każdy jest indywidualistą to jest oczywiste... ale jestem ciekawa jak to sie przekłada na wiek...

wiecie bo chciała bym usłyszeć chociaż jedną taką wypowiedz... tak jestem świadomym życia człowiekiem i chcę mieć dziecko mam XX lat

Gość kobietka01
Qin, mój facet ma 30 i od ok. pół roku zaczął nalegać na ślub :) Chce już mieć dzidziusia, sam, bez nacisków z mojej strony :) Ale to nie jest reguła. Każdy ma inne podejście :)

Gość dejot
ja nie chce wcale dzieci...moj kumpel dopiero po 30 , drugi mowi kolo 35 ........

dzięki kobitka właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło >>czyt. konkretne odpowiedzi... że tak zapytam na marginesie ile razem jesteście??

Gość kobietka01
w maju stuka nam 6lecie :) Więc już stare dobre małżeństwo ;) do takiej decyzji trzeba dojrzeć :)

najczęściej mężczyzna nigdy nie jest do tego psyczicznie gotowy, gdyż w jego interesie jest jak najdłużej być jedynym i ukochanym dzieckiem swojej kobiety... Nawet gdy przychodzi wreszcie ta "upragniona" ciąża, jakoś mu trudno uiwerzyć zę to on jest autorem tego dzieła.... Niektórzy pytają po stokroć : czy to na pewno moje? Nie zdając sobie sprawy z wydźwięku tego pytania i tego ze ryzykuja zarobieniem w papę.

Gość markotna margo
Nie ma takiego wieku. Spotykalam sie kiedys z chlopakiem ktory mial 18 lat i juz chcial stalego zwiazku, rodziny, po prostu bilo to od niego. a i spotkalam sie z takimi co miali po 40 lat i zielono im bylo w glowie. to indywidualna sprawa.

Gość czybit
Malo jest facetow swiadomie decydujacych sie na dziecko. Zazwyczaj kobiety zaliczaja "wpadki kontrolowane" i stawiaja faceta pod murem, nawet w malzenstwach...

Gość markotna margo
W naszym przypadku decyzja byla jak najbardziej swiadoma. Ukochany sam wyczytywal w necie co zrobi dobrze na dzidzie a co nie, sam latal do apteki po testy ciazowe.

retro, jeden pan powiedział nam kiedyś, ze dzień urodzenia jego córki to najpiękniejszy dzień jego życia inny nalegał bardzo na trzecie dziecko (żona mniej entuzjastycznie podchodziła do faktu) i co, ja znam same wyjątki? :-)

Gość ja mam 24 lata
i calkiem powaznie mysle o dzieciach. al enie mam partnerki wiec narazie poczekam :o

Gość pietra pana
Ja mam kolezanke ktora miala trudnosci z zajsciem w ciaze. Ona byla bliska by sobie odpuscic, zas on -- nigdy w zyciu. Biegal z nia po klinikach, kupowal testy, ziolka, lekarstwa, wyczytywal wszelkie nowinki w necie. Jak dowiedzial sie w koncu ze zostanie z tatusiem to radosc z niego kipiala na caly swiat. teraz jest najszczesliwszym ojcem i juz zaczyna namawiac zone na nastepna dzidzie.

Gość o milosc sie po prostu nie wal
pytanie w temacie jest bezsensu, bo u kazdego facet jest inaczej :o ale sadzac po tym co widze, to wiekszosc mezczyzn zeni sie w wieku ok. 25 lat. co co zwklekają z tym jeszcze nie dojrzeli.

to jak sie bawimy w opowiastki... odbieraja dzieciaka po pracy, wracaja do domu on robi obiad, bo ona jest zmeczona on zabiera malego na spacer, bo ona musi odpoczac on kapie malego, bo ona sie zle czuje on wstaje w nocy gdy maly zaplacze, bo ona musi sie wyspac oboje maja siedzaca prace ona chce drugiego dziecka on? nie wiem, nie pytalem, ale musialby byc masochista

a w jakim nie chcą? ja zazwyczaj spotykałam takich którzy chcieli mieć rodzine i dziecko.. nawet wiecej niz jedno zazwyczaj 3..

sumienie :-) ja już do retro piszę, bo piszę... na podtrzymanie kontaktu, bo ją lubię ale i tak czuję, że ona jest tutaj w celach uświadamiajaco-edukacynych i te teorie oraz historie mają ludzi tylko zmusić do myślenia :-)