Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BudziolkaKrejzolka

Matura??

Polecane posty

ja jutro pisze historie podstawową.... to jest dopiero hard............ boje sie ze nie zdam, skoro te matury takie trudne w tym roku...

Gość ghghhhghgh
"Tlenek węgla (czad) dostając się do organizmu człowieka tworzy z hemoglobiną względnie trwały związek. Źródłem czadu mogą być spaliny i dym papierosowy. Uzasadnij opinię, że ludzie palący papierosy mogą być mniej wydolni fizycznie, niż niepalący. Odp. Zablokowana przez tlenek węgla hemoglobina nie doprowadza odpowiedniej ilości tlenu do mięśni, co powoduje mniejszą wydolność w pracy mięśni." myslicie ze uznaja mi odpowiedz ze we krwi osoby palacej jest mniej tlenu niz u osoby niepalacej?:O

Rysu, przede mną jutro rozszerzenie ;/ a można powiedzieć że nic nie umiem ;/ i ja już wiem że nie zdam * na 99 % ;/ za mało wkuwałam ghghhhghgh - mam podobny problem, bo czasem moje odpowiedzi nie były do końca takie \"super\". ;/ zobaczymy 30.06. A i to są przykładowe odp więc może inna forma też będzie uznana ;)

Gość agaciaaa
a u mnie ogolnie lipa. Pół klasy miało dzisiaj polski ustny i miel iw komisji babke która nas uczyła cała drugą kalse i jest niedouczona i nei przerobiliśmy z nią nic i nie było niższego wyniku niż 80%. to niesprawiedliwe bo niektórzy wczoraj zaczeli robić prezentacje i takei wyniki, a inni sie męczą ucza i dostana jakaś suke i bedzie te 50% ;/ ja mam jutro egzamin i bankowo na nią nei trafie. a młoty które miały ledwo 2 czy 3 z polaka po 100% ;/ jestem wkuu**** jak nie wiem co!@!!!!!!!!!!!!!!!

Gość maturrka
ja mam usty dopiero 26

agaciaa miej na trepow wy-je-ba-ne :) kit z nimi :classic_cool: ten polski zwalony i tak sie do niczego nie liczy.sie nie denerwuj kij w to 🖐️ pzdrrrrrr ;)

:D prawie nic się nie uczyłam a miałam się uczyć :D na spacer poszłam :D jestem nastawiona na poprawę jak nie w sierpniu to za rok :D zamiast na psychologię pójdę w tym roku na instruktorkę fitness :D olewammmmmm !!!!!!!

tzn. o hiście jutrzejszej mówię, a nie o biologii, żeby nie było :P pozdro ;);)

po historii... nie no .....:) przezyjemyyy.nie zdałam -bo wiem i tyle.bo wiem co napisalam a czego nie.ale to przedmiot dodatkowy takze...nie bede plakac..poprawie :) ;) 🖐️ pozdrawiam

i BUŹKA dla Optimy :D laskaaa coo TY :D tak źle??? :) bede pozniej albo kiedy indziej papaaaa ;)

zdać zdałam, ale pewnie minimum :D

Gość Justyna123
Oj widze ze z historii ciezko bylo:/ ale dziewczyny bez zalamywania sie prosze:) bedzie dobrze:) A nie wiecie moze czy jest w necie klucz odpowiedzi do tych matur? bo wszedzie tylko przykladowe rozwiazania, a to w koncu nie to samo co klucz. Pozdrawiam:)

tez własnie czekam na odpowiedzi, ale powinny być po 15 :)

Kolorowa, sprawdziłam odpowiedzi i na 989% nie zdałam 😭 wyszłam po godzinie ( z problemami bo nie miałam komu oddać arkusza bo egzaminator jeden spał a reszta nie widziała mnie :D) Ogólnie było dość proste, a może inaczej: nie bardzo trudne :D tylko się nie przygotowałam, ot jakieś 1000 lat nie przerobiłam :D Ale ale... czy ja słyszałam, czy to już koniec matur dla niektórych i WAKACJE :classic_cool: :D ( nie mogłam się powstrzymać :D)

Gość miala ktoras z was moze
juz ustny polski??

Gość masakra totalna jakas
ja mialam juz angielski, polski przede mna W piatek

a miala ktoras z was temat"psychologiczne aspekty zbrodni"??

ja o przyjaźni miałam a czemu pytasz? problemy jakieś z prezentacją czy o pytania komisji chodzi ??

no bardziej o pytania komisji jutro mam i sie strasznie boje co moga MI zadac do tego :(

jak sama napisałaś pracę a lektury przeczytałaś to nie masz się czego bać ;)

tylko streszcenia przeczytalam przed chwila ale mmniej wiecej wioem o co chodzi

to powinnaś dać radę ;) najważniejsze to się nie stresować i powiedzieć COKOLWIEK na pytanie, na temat oczywiście;) żeby nie wyczaili że nie przeczytałaś ;)

wlasnie wiem ale kurcze strasznie sie boje ale zeby chociaz zdac sie modle:P

Gość agaciaaa
ja mam za 2 godziny , czuje że wszystko zapomne. :(

ja trochę zapomniałam, a troche pomieszałam a zdałam;) Dziewczyny, nie ma stresu. Ta matura z polskiego jest przeznaczona do zdania. Każdy zdaje ;) Więc czemu Wy macie nie zdać ;)

no niby tak ale jak bedziemy juz po to pewnie tez tak bedziemy mowic:Pwczodze jutro jako 2 i mysle ze z jednej strony dobrze bo szybko bedzie po a z drugiej dlugo na wyniki bede czekac

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej