Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukajaha

Błąd ktorego nie popełnie w nowej pracy

Polecane posty

Gość a jaaaaaa
a i nie napisałam ze na dyskotekę można max do 29 roku życia chodzić tylko , że tak jak one się ubierają można max do 30 bo - przynajmnie one mają już nieatrakcyjne nogi. Zwróć uwagę , że piszę o swoich kolezankach z pracy a nie o wszystkich 30 paro latkach. Sa o 40 latki które w mini wyglądają ok , ale mini od mini tez się różni. U nas noszą takie mini, że jak siedzi to jej majty widać :O

ŻADNYCH SPOTKAŃ TYPU IMPREZY, NIC CO WYCHODZI POZA KONTAKTY PRACOWNICZE! NIC, CO MOŻNA BY NAZWAĆ KOLEŻEŃSTWEM!!!

Gość Kasia po prostu
Dzina80: z toba sie do konca zgodzic nie moge. ten dystans to nie zawsze potrzebny i w ogole,mnie sie osobiscie lepiej pracuje gdy z szefem jestem na ty bo przeciez to nie znaczy ze ejst moim dobrym kumplem a dystans pomimo tego i tak jakis zostaje. poza tym to tez zalezy od charakteru pracy.. Co do reszty- zgadzam sie, nie mowic o sobie za duzo, nie wychylac sie, pamietac ze sciany maja uszy. Ploty to norma ale kopanie dolkow pod kims to juz nie wszedzie.. zawsze to jakis plus :) u mnie nie bylo celu kopania dołków bo etaty i tak szef nie rozdawał tylko jeszcze krzesło wyżej..

Ja popełniłam błąd ze mówiłam o życiu prywatnym, zawsze popełniam ten sam błąd, bo bardzo szybko ufam ludziom. Również to, ze jestem na każde zawołanie, jak w sobote o 18 trzeba nagle zrobic jakies zestawienie to nie umiem odmówić, bo szefowa ma focha przez najbliższy miesiac. Praca z babami to koszmar, kumpluję sie tylko z facetami i z nimi chodzę na piwo. Poza tym w mojej firmie prawie wszyscy sypiają z szefem- od sekretarki po wice szefową i jest straszny burdel, ale premie zawsze mają wieksze ode mnie bo ja tego nie robię;(

Gość zgadzam się z wami
u mnie w pracy rządzi sekretarka: młoda pusta dziewucha spokrewniona z szefową. mały kabel chodzi i zbiera informacje dla szefostwa. co do ciuchów to też bywam w urzędach i widzę jak się gwiazdy potrafią odpier.... rewia mody szczególnie wśród bardzo pewnych siebie stażystek. plucie i szczucie na siebie są na porządku dziennym więc na to też trzeba uważać. no i jednak nie spoufalać się z szefostwem, niestety u mnie panuje dziwna moda organizowania imienin firmowych z chóralnym śpiewem i podobnymi atrakcjami. po czym godzinę po "szczerych życzeniach" szefowa potrafi zjebać szczęśliwego solenizanta jak psa bo pije kawę przy biurku

Gość ROR
a co Wam tak to przeszkadza jak ktos sie ubiera do pracy?;-) ja tez jestem zwolenniczka wizerunku biurowego w biurze, ale mam wrazenie ze Wy sie tym bez konca ekscytujecie - jak sie ubieraja inne zwlaszcza mlodsez kobiety;-) zazdroscicie czy co?;-)

Gość ROR
a co Wy sie tak podniecacie tym jak sie inni, a raczej inne ubieraja?;) sama jestem zwolenniczka stroju biurowego w biurze, ale bez przesady. Mam wrazenie, ze osoby tu piszace wrecz nie moga zniesc tego jak sie ubieraja - inne zwlaszcza mlodsze kobiety;-) czyzby to zazdrosc?;-)

Gość ROR
do kolezanki powyzej - praca to nie miejsce na oragnizowanie imienin - nie wiem moze rocznice malzenstwa niektorzy tez swietuja w pracy?;-) dziwie sie, ze nie zwrocilas uwagi

Gość pingo pongo
po takich traumatycznych przeżyciach i stresach w robocie należy się emerytura w wielu 45 lat :)

Gość ROR
ale tylko dla tych co sie odpowiednio ubieraly przez caly ten czas;-)

Gość pingo pongo
" ale tylko dla tych co sie odpowiednio ubieraly przez caly ten czas" czyżby w mini 20 cm ponad kolano o którym była mowa wcześniej ;p

Gość ROR
uwazaj bo zobrazisz zagorzalych przeciwnikow - a raczej przeciwniczek mini - zwlaszcza noszonych przez wspolpracownice;-) moim zdaniem mini w pracy jest slabe, ale nie podniecam sie tym ze laska przy biurku obok tak wlasnie sie "nosi";-) a kolezanki z forum przebolec nie moga - ciekawe dlaczego?;-)

Gość masakra jakas po prostu to
- nie dzielic sie szczegolami z zycia prywatnego - nie wchodzic z blizsze relacje ze wspolpracownikiem (zadnych romansow, a nawet przyjazni damsko-meskich), facet potrafi byc tak samo wredny jak baba, nie ma roznicy. - nie spofalac sie z podwladnymi - bycie 'dobrym', wyrozumialym i cieprliwym szefem jest nieoplacalne, dasz palec i wiadomo jak sie skonczy.

Gość pingo pongo
u mnie mini ciężko doświadczyć bo prawie sami faceci :( ale jest za to z kim sensownie pogadać :)

Gość ROR
- nie wchodzic z blizsze relacje ze wspolpracownikiem (zadnych romansow, a nawet przyjazni damsko-meskich), facet potrafi byc tak samo wredny jak baba, nie ma roznicy. ;-) no chyba ze wspolpracownik jest wyjatkowo pociagajacy;-) ad pracy z facetami to roznie tez bywa - czasem plotkuja bardziej niz kobiety , tyle ze "po mesku";-)

Gość pingo pongo
"czasem plotkuja bardziej niz kobiety , tyle ze "po mesku"" w naszym przypadku to się nazywa wymiana poglądów ;) nie plotki :p dzięki bogu nie pracuję w administracji/handlu/reklamie czy innej typowo biurowej robocie bo bym już osiwiał

Gość ROR
dokladnie - wymiana pogladow ;-) i to jakich czasami;-)

Gość pingo pongo
"i to jakich czasami" no jakich, powiedz ?

Gość ROR
rzeczowych zapewne;-)

Gość pingo pongo
tak o przeciwdziałaniu globalnemu ociepleniu i trendach w światowej modzie :P ps. tak swoją drogą, według mojego skromnego doświadczenie miniówka w pracy koreluje z tym co dziewoja ma w głowie

Gość ROR
ja uwazam, ze element stroju taki jak mini niekoniecznie koreluje z tym co sie umie, ale na pewno wiele mowi o takiej damie - np. co uwaza za swoj najwiekszy atut i na co chce zwracac uwage swoja osoba. natomiast nie rozumiem tej zlosci na laski kt tak sie ubieraja w oczach "porzadnych kolezanke" - mi np. nie podobaja sie farbowane wlosy ale ciezko by mi bylo powiedziec kt z kolezanek takie ma - bo az tak w kolory ich glow nie wnikam;-)

Gość pingo pongo
"ale na pewno wiele mowi o takiej damie - np. co uwaza za swoj najwiekszy atut i na co chce zwracac uwage swoja osoba." mniej więcej ;) "natomiast nie rozumiem tej zlosci na laski kt tak sie ubieraja w oczach "porzadnych kolezanke" zazdrość ? ;) , tak naprawdę nie ma o co

Gość ROR
no mi tez sie wydaje, ze nie ma o co ale poczytaj watek - co druga jeczy ze kolezanka zle sie ubrala do pracy;-)

Gość myślałam że nowinę odkryłam
o tym nieopowiadaniu w pracy o życiu prywatnym - a tu proszę - prawie każdy to podkreśla, coś w tym jednak jest. Ja bym chciała nauczyć się prowadzić kurtuazyjne rozmowy na neutralne tematy - o pogodzie, polityce (oczywiście bez żadnych poglądów, tylko każdego krytykujemy), zdrowiu itp. Mnie to nudzi i brakuje mi pomysłu, jak dalej podtrzymywać rozmowę, a taka umiejętność by się przydała.

Gość ROR
Ja bym chciała nauczyć się prowadzić kurtuazyjne rozmowy na neutralne tematy - o pogodzie, polityce (oczywiście bez żadnych poglądów, tylko każdego krytykujemy), zdrowiu itp. to jest wedlug Ciebie neutralna rozmowa o polityce - wszystkich krytykujemy?;-) to rzeczywiscie duzo nauki przed Toba;-) Piszesz, ze Ciebie nudza takie tamaty - a ktore Cie nie nudza jesli wolno zapytac? Moze po prostu nic nie wiesz o "tych tematach" i nie masz zdania, he?

Gość pingo pongo
spać już, nie plotkować

Gość jezusicku kochany
do ROR- Ty to chyba jesteś szefem. Kurna nie rozumiesz,że w Urzędzie nie WYPADA POKAZYWAĆ DUPY???? Nie chodzi o to , że ktoś komuś zazdrości ale o to , że ta osoba świadczy o tym jaka to firma jest. A Urząd należy do Miasta! więc trochę skromności trzeba zachować!!! No chyba , że ty tez masz 35 i więcej lat i pokazujesz dupę petentom :D Żygać się chce jak przychodzi klient i widzi majty i pół cycka - a załatwia zezwolenie na zajęcie pasa drogowego. Ale widzę że jesteś ograniczony w tej kwestii !!! Tobie to np nie przeszkadza ale ja mówię, że to nie wypada i nikt tu niczego nie zazdrości!!!

Gość ROR
do ROR- Ty to chyba jesteś szefem. Kurna nie rozumiesz,że w Urzędzie nie WYPADA POKAZYWAĆ D**Y???? Nie chodzi o to , że ktoś komuś zazdrości ale o to , że ta osoba świadczy o tym jaka to firma jest. A Urząd należy do Miasta! więc trochę skromności trzeba zachować!!! Drogi Jezusciku - Autorko lub Autorze postu powyzej - czytaj dokladnie, napisalam ze mini w pracy jest powiedzmy...slabe. Dla Twoich informacji mam 29 lat i jestem kobieta. Wypraszam sobie wulgaryzmy - mini to jednak ubranie nie sadze ze ktos nago do pracy przychodzil;-) a ze skromnie odziany to jzu co innego;-) Skromność sama w sobie nie jest zaleta moim zdaniem i nie rozumiem dlaczego urzedowi miasta powinna ona jakos specjalnie byc przypisana. Podkrele raz jeszcze, moim zdaniem w pracy biurowej obowiazuje stroj biurowy - a ze ktos tego nie przestrzega - to trudno... Czemu Ty sie tym tak ekscytujesz, he?;-) aha - i nigdy nie pracowalam z tzw. petentami - nie interesuje mnie praca w uslugach (petent to prawie to samo co klient)

Gość Pracująca
Zgadzam się z poglądem, że z facetami to nawet gorzej się pracuje. Mój mąż już drugą taką firmę zaliczył, gdzie faceci biją o głowę kobiety pod względem hamstwa, fałszywości, podkładania świni, obgadywania, plotkowania. U mnie w pracy też są faceci. Czasem zachowują się gorzej niż kobieta mająca menopauzę - fochy, dziecinne zachowanie, obrażanie się. Szkoda słów. Ja też przestrzegam o rozmowach na temat rodziny czy problemach. Jednak gadanie na tematy neutralne też może zaszkodzić. Postrzegają wtedy człowieka, jakby nie miał żadnych problemów i był lekkoduchem. Nie traktują poważnie takiego współpracownika. Najlepszy jest umiar - we wszystkim

Gość ROR
bo to czy ktos plotkuje czy nie - to zalezy od charakteru/sklonnosci a nie plci