Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunia69

Router-co to jest??

Polecane posty

nie weim czy dobrze mysle ale chcialabym miec bezprzewodowy internet w domu.mam netie i jesli mogem z neti podlacze do routera to z routera bedzie przekazywana siec do laptopa bezprzewodowo czy to tak nie działa? jesli nie to czy jest jakies urzadzenie ktore to umozliwia??

Dobrze myślisz :) Nie wiem co to za łącze w Netii, ale pewnie będziesz potrzebowała router ADSL z WiFi. Osobny modem wówczas w ogóle nie będzie potrzebny, bo ten router ma modem wbudowany w środku.

dziekuje bardzo za odpowiedz. jestes jedyna osoba ktora mi pomogla choc w sumie pora nakazuje isc spac..:)

Gość mondzio
Ja tam radzę dobieranie modeli po jakości - nie kupowanie byle czego. Solidny router powinien być przede wszystkim niezawodny. Model? Zależy od budżetu. Ogólnie Netgear - patrzcie po recenzjach. Transferu i tak nie wykorzystacie w pełni, bo jak? U nas jeszcze nie ma wystarczającej prędkości łącza.

Gość kadarano
To jest sprzęt, którego używasz do dzielenia sieci, tworzysz w taki sposób sieć bezprzewodową. Nie jest to drogie - w sumie za kilka stówek ogarniesz naprawdę solidny sprzęt. Patrz po Netgearach. Na bank coś sensownego ustrzelisz

Gość hastla
Wybierz router Netgear dopasowany do budżetu. Seria Nighthawk jest dosyć droga, ale starsze modele trafisz za mniejszą kasę. I tutaj będziesz już miała przyzwoite osiągi, szybkie USB - wystarczy. Możesz wydać więcej, ale to zależy od potrzeb. Pod dom nie musisz mieć kosmicznych parametrów.

Gość tasor

Akurat jeśli macie wolny net, to naprawdę wystarczy wam absolutnie podstawowy router. U moich rodziców od 3 lat mają Netgear, którego kupiłem im za 80 zł – bez USB, bo jest im zbędne. Nie potrzebują wielkiego zasięgu, bo pracują tylko na laptopie. Więc też nie ma co przesadzać.