Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowy tryb życia

Jak poznać czy dziewczyna ma celulit ?

Polecane posty

Gość zdrowy tryb życia

wiem, że są dziewczyny które dbają bardzo o siebie i go nie mają...jak je wyhaczyć z tego tłumu ? latem to pół biedy na plaży się zobaczy ale teraz?

Gość eee/
idiotą jesteś. co ci cellulit przeszkadza?

Gość Typowy SK
Może zapytaj po prostu. Jak będzie się obrażać i wykręcać od odpowiedzi tzn, że to cellulitowa parówa.

Gość hahahahaha jak ścisniesz
skórę to zobaczysz, innej rady nie ma!:classic_cool:

Gość lucky strike///.///
po osadzie na zębach...celulit na początku atakuje szkliwo:O

Gość ty nawet nie wiesz co to
cellulit!

Gość molyyyy
musi sie rozebrac , nie ma rady . Mam szczupła koleżanke ,a celulit ma koszmarny . Na szcęście ma tez mądrego faceta , któremu to absolutnie nie przeszkadza.

Gość zdrowy tryb życia
co ci cellulit przeszkadza? głupie pytanie....a co ci np brak zębów u faceta przeszkadza ? czy to, że większość o siebie nie dba ma być powodem, żebym to akceptował ?

Gość uszczypnij ja w udo
jak dostaniesz z liścia w ryło, tzn że ma celulit

Gość molyyyy
cellulit moj drogi to choroba , a nie tylko zaniedbanie . Widać , że gówno o tym wiesz.

Gość dejot
ciekawe dlaczego dla wad facetów nie jesteście takie tolerancyjne?

Gość zdrowy tryb życia
próchnica też a nie znam dziewczyny która by chciała mieć faceta z czarnymi zębami......

Gość molyyyy
no wiesz ?? porównujesz próchnicę do cellulitu? Cellulit to przypadłosc genetyczna gł., a próchnica to ewidentne zaniedbanie i jak z gęby śmierdzi :o

Gość zdrowy tryb życia
Na pytania odpowiada: dr n. med. maria Noszczyk dermatolog kosmetolog, Instytut Kosmetyki Lekarskiej i Pielęgnacyjnej "Melitus" Maria Noszczyk: Cellulit to przypadłość kosmetyczna, nie choroba. Jest to nierównomierne rozmieszczenie tkanki tłuszczowej, która tworzy na skórze wypukłe grudy. Rzeczywiście, trudno znaleźć teraz kobietę bez cellulitu, ma go ok. 80% mieszkanek krajów rozwiniętych. To swego rodzaju dolegliwość cywilizacyjna związana ze złą dietą, otyłością, brakiem ruchu. Proszę co znalazłem w necie...dalej będziesz próbowała kit wciskać ?

Gość molyyyy
czemu cNajważniejsze są geny. To one decydują o tym, ile tłuszczu odkłada się w komórkach. Rodzimy się wyposażeni w określoną liczbę komórek tłuszczowych - adipocytów. Nie produkujemy ich z wiekiem więcej, tylko wypełniają się one zbędnym tłuszczem, który jest rezerwą energetyczną gromadzoną, gdy zjadamy więcej kalorii, niż spalamy. Jednak nie każdy tyje tak samo. Ostatnio naukowcy doszli do wniosku, że geny decydują także o tym, czy nasze komórki tłuszczowe mają mniej, czy więcej receptorów wiążących tłuszcz. Czyli czy więcej go zatrzymujemy w organizmie, czy więcej się pozbywamy. Jednak szczupłe dziewczyny również mają cellulit. Jest to bowiem zjawisko bardziej złożone niż samo tycie. Niebagatelny udział mają w nim hormony płciowe. Dlatego cellulit pojawia się najczęściej podczas burz hormonalnych - dojrzewania, ciąży, a nawet menopauzy. Często sprzyja mu również antykoncepcja hormonalna. Niebezpieczny moment to czas, gdy dojrzewająca dziewczyna zmienia figurę na bardziej kobiecą. Ta metamorfoza jest potrzebna, należy tylko kontrolować wagę. ałości nie zacytowałeś ??

Gość molyyyy
czemu całości nie zacytowałeś ??

Gość Typowy SK
Stara śpiewka obleśnych grubasów - zwalanie na genetykę. A jak się spytasz kiedy ostatnio uprawiały sport to zaraz jest tzw. grubasowrzask - że nie mogą bo siadają kolana, kręgosłup, bo serce nie pozwala itd.

Gość molyyyy
typowy , to nie jest przypadłośc tylko grubasów, miej sie na baczności jak poznasz lalunie :p

Gość Typowy SK
Jeszcze nie widziałem cellulitu u dziewczyny uprawiającej jakąkolwiek formę sportu.

Gość zdrowy tryb życia
A ruch jaką odgrywa rolę? Jest niezbędny dla utrzymania ładnego ciała (systematyczne ćwiczenia, co najmniej dwa razy w tygodniu). Brak ruchu, siedząca praca to częste przyczyny powstawania tzw. pseudocellulitu. U dołu pośladków pojawiają się wówczas nierówności na skórze. Nie jest to jednak cellulit. To efekt spadku napięcia mięśni pośladkowych, zmiana ich kształtu. W takim przypadku wystarczy poćwiczyć i wszystko powinno wrócić do normy. Jeśli chodzi o prawdziwy cellulit, to ruch działa dwukierunkowo - przyspiesza spalanie kalorii i poprawia krążenie podskórne. na 30 koleżanek które studiują ze mną ćwiczy jedna......ale jasno wynika z tego co napisali że 20 % kobiet NIE MA !

Gość eeeeeeeeeeeeeee
uprawiam sporty. fitness głównie. jestem bardzo proporcjonalnie zbudowana i cała w cellulicie. powód: hormony.

Gość eqylibrium
trądzik też zależy od hormonów, sam leczyłem się 10 lat...dziewczyny oczywiście w tym czasie nie miałem.......więc jakoś guzik mnie obchodzi co go powoduje...ma go po prostu nie być...