Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko dżamboo

reklamacja bucików dla 15mies.dziecka

Polecane posty

Gość koko dżamboo

kupilam 2 dni temu buty ze skóry dla dzicka/Po wczorajszym spacerku zauwazylam,ze na czubkach zdarta jest mocno skora.Nowe buty wygladaja na stare,wyjete ze smietnika.Wiem,ze to uszkodzenie mechaniczne,ale przeciez male dziecko nie chodzi jeszcze wprawnie.Czasem sie potknie o kraweznik,itp.Czy jest podstawa aby reklamowac buciki?

Gość serek wiejski
tak-kazde buty mozna reklamowac 1 ROK!!!!

Gość koko dżamboo
dzięki,w takim razie jutro zanoszę butki do sklepu.

Gość a ja myślę iż że
że skoro nie jest to wina producenta to bez sensu oddwać buty. I tak się skończy na tym, że ci je oddadzą z odmowną decyzją. Uszkodzenia mechaniczne, wynikające z użytkowania nie są podstawą gwarancji!!

napisz dokładnie datę zakupu , datę kiedy rozwaliły się buciki dokładnie co się stało np odklejenie podeszwy (w każdym badz razie napisz że była to wada ukryta zakupionego produktu) , napisz co maja zrobić np naprawić szkodę lub wymienić ci na nową parę napisz adres i wszelkie dane kontaktowe łącznię z telefonem i wręcz to pani wraz z ksero paragonu dowód zakupu do wglądu . Oni mają bodajże od 7-14 dni na odpowiedz czy uznają ci reklamację . jeśli ci nie odpiszą jest to uznane jako zgoda milcząca co oznacza że sklep przyjął twoją reklamację Sama napisz że na naprawę . lub nową parę lub zwrot pieniędzy oczekujesz ileś tam dni pamiętaj że reklamacja to nie to samo co gwarancja i w przypadku reklamacji jej warunki poza unormowanymi zasadami w przepisach zależy od ciebie. Warto sobie dodać podstawę prawno składania reklamacji

a ja myślę iż że ona nie daje tego na gwarancję tylko składa reklamację z tytułu ukrytej wady produktu

Gość Allegrowiczka pełną gębą
Jakiej ukrytej wady produktu?Nie zartujcie.Nikt nie przyjmie jej reklamacji dlatego,że dziecko zdarło czubki w butach.No chyba liczyłas sie z tym,że Twoje dziecko nie chodzi jeszcze dobrze co równa sie z tym,że buty długo mu nie posłużą.Nie róbcie sobie żartów.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
normalnie mozna reklamowac KAZDE BUT PRZEZ ROK OD MOMENTU ZAKUPU!!!!!!!!!!!!

Gość a ja myślę ze teraz powinnaś
pewnie ze można zareklamować ale nie koniecznie je przyjmą. a jezeli już przyjmą i dadza nowe dziecko zedrze 2 pare to tezpolecisz zareklamowac?? śmieszne i załosne. wyciskanie na siłe:o

Gość kupuj mu buty
ze stalowymi noskami :P skóra to skóra, ma takie a nie inne właściwości i to że dziecko wytarło czubki butów nie jest żadną podstawą do reklamacji i nie licz na zwrot kasy :P

Wada powstała nie z winy producenta.Tak więc napewno odrzucą reklamcje i napiszą -uszkodzenie mechaniczne. Jakie buty byś nie kupiła to dziecko je zniszczy,A już tym bardziej malutkie,które non stop się potyka bo nie umie jeszcze ładnie i sprawnie chodzić.