Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAM PYTANIE DOT

JESLI SKONCZY MI SIE UMOWA I STRACE PRACE TO Z CZEGO...

Polecane posty

Gość MAM PYTANIE DOT

BEDE ZYLA? TZN. MAM UMOWE NA CZAS OKRESLONY JESLI ETRAZ ZAJDE W CIAZE TO UMOWE PRZEDLUZA DO PORODU I MACIERZYNSKI POZNIEJ ZOSTAJE NA LODZIE A CO JESLI MA MALO ZARABIA GDZIE SZUKAC POMOCY?

Jedna odpowiedz- nie zachodzic w ciaze poki sie nie ma stabilizacji finansowej....

MOPS - Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, wypłata zasiłków innych świadczeń rodzinnych. Wybierz się tam i zadaj te same pytania.

Gość MAM PYTANIE DOT
milo,ze mnie ktos rozumie! pracuje tu ponad 2 lata i chce miec dziecko

sprzedam* - zle mnie zrozumialas.Autorka chce teraz zajsc w ciaze nie wiedzac czy jej umowe przedluza.Pisze ze powinna zaczekac do momentu az bedzie jasne co z jej umowa.Co z tego ze zajdzie w ciaze jak jej nie bedzie stac na utrzymanie dziecka???a pisze ze jej maz tez kiepsko zarabia:(Nie mialam nic zlego na mysli!

Autorko - jeśli masz na czas określony, to jeszcze pozostaje kwestia kiedy ta umowa się kończy. Nie mam 100% pewności, ale chyba jest tak że w takim przypadku pracodawca musi ją przedłużyć tylko jeśli umowa kończy się po ukończeniu pierwszego trymestru ciąży. Sprawdź to gdzieś może.

MAM PYTANIE DOT - ja bym na twoim miejscu zaczekala.Rozumiem ze masz silny instynkt maciezynski ale niestety zyjemu w kraju gdzie wszystko jest jedna wielka niewiadoma.Wspolpracuje z MOPSem i UWIERZ mi kobieto maja tam taki syf ze chocbys gryzla tynk ze sciany czasem daja menelowi a porzadnej rodzinie gowno.Jeden wielki burdel nie liczylabym na nich:-o

Gość MAM PYTANIE DOT
mentodea dzieki za opinie! no teraz to juz czekam czy @ czy nie ... jesli nie to poczekam jeszcze troche ale tak naprawde na tej robocie mi nie zalazy tylko chodzi o to,ze po macierzynskim chciala bym wychowawczy bo nie ma mi kto pomoc przy dziecku a jesli nie przedluza umowy to poprostu nie dostane wychowawczego i bede 2 lata na bezrobotnym?

MAM PYTANIE DOT - no napewno nie otrzymasz wychowawczego nie majac umowy czyli pracy.