Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła matka może

Chcę mieć dziecko - jak znaleźć odpowiedniego dawcę spermy?

Polecane posty

Gość przyszła matka może

możesz chodzić po ulicy i zaczepiać tych najprzystojniejszych(żeby dziecko było ładne),może któryś z nich zgodzi się darować ci swoje nasienie.

Gość przyszła matka może
niegłupi pomysł ;) ale ja pytam poważnie... i nie o urodę chodzi, ale jakiś poziom tych męskich genów powinien być...

Gość przyszła matka może

a co z ojcem dziecka? masz juz jakiegoś? bo jak wiesz urodzić to dopiero połowa sukcesu - druga to wychować ! a chcesz sama tego dokonać?

Gość przyszła matka może
Nie, nie mam właśnie potencjalnego ojca dla dziecka. Zamierzam urodzić i wychować sama.

Gość kropeczka abc
to podobnie jak ja, nie mam faceta, a mam juz 40 lat i co robic?

Gość przyszła matka może
Witaj w klubie kropeczko abc. Ja mam co prawda mniej lat, ale też już nie ma na co czekać.

Gość przyszła matka może
Znalezienie faceta to nie problem, ale ja nie chcę być z nikim. Chcę po prostu możliwie dobrego dawcy spermy.

Gość kropeczka abc
No to ja mam podobnie. Moze na randkach? tam sa tez wysoko wyksztalceni, wydaje sie inteligentnych facetow, ktorzy chca sie zabawic, moze taki :)? tylko, ze ja jestem taka marzycielka, ze gdzies tam w swiadomosci mam blokade, bo czekam wciaz na tego, kogo pokocham.

Gość przyszła matka może
A jak myślisz - lepiej faceta tylko wykorzystać i nie mówić mu o ciąży? Czy powiedzieć od razu, że chcę tylko dziecka?

Gość przyszła matka może
Mnie już przeszły marzenia, teraz chcę tylko świętego spokoju. No i malucha :)

Gość kropeczka abc
niedawno rozmawialam z facetem poznamym na gg no i jak sie tak sobie przedstawilismy, to jak sie dowiedzial, ze nie mam dzieci sam zaproponowal mi pomoc w tym wzgledzie, a rozmowa w ogole byla calkiem neutralna. Ja mysle, ze sa faceci, ktorzy na to pojda i to jest uczciwsze, ale czy bezpieczniejsze nie wiem. A jak po kilku latach sie odezwie?

Gość kropeczka abc
z drugiej strony, jak wykorzystasz takiego kochasia, to tez tak wczesniej czy pozniej dowie sie.

Gość przyszła matka może
W sumie niech sie odzywa, jak chce - on może chcieć widywać swoje dziecko no i dziecko też ma prawo do kontaktu z ojcem. Ale ja nie chcę mieć tego faceta pod swoim dachem, żadnych obietnic, związków, wspólnego życia...

a ze tak z ciekawosci sie spytam.Nie ma w Polsce zadnych bankow spermy???:)

Gość przyszła matka może
Myślisz, że się dowie? Jak? Przecież mogłam miec stu facetów w tym czasie :D Ale szukam najbardziej uczciwego rozwiązania.

Gość przyszła matka może
mantodea - ponoć w Warszawie jest jakiś. Ale wydaje mi się, że nie dadzą spermy byle jakiej babce, która chce mieć dziecko. To chyba raczej jest w celu pomocy parom borykającym się z bezpłodnością.

Gość kropeczka abc
mozna tez poznac faceta z dzieckiem, ale ja nie wiem, ja juz sie zrobilam taka wygodna, ze nie wyobrazam sobie, ze zostaje matka z dnia na dzien.

Gość trelek
To uczciwe rozwiązanie? Pomyśl o dziecku, które potrzebuje obojga rodziców. Co mu powiesz jak dorośnie, że tatuś umarł? Dowie się i tak. Czysty egoizm:O

Gość przyszła matka może
A ja bym chciała w pełni przeżyć ten okres ciąży :) No i podkreślam, żadnych facetów - a temu ojcu przecież malucha nie ukradnę :) trelek - też piszę, że ja ojcu kontaktu z dzieckiem nie bronię, tylko nie życzę sobie faceta w moim życiu. Egoizm? - może i egoizm...

Gość kropeczka abc
chodzi mi o to, ze dziecko w dokumentach jesli bedziesz chciala zeby mialo ojca, n to trzeba podac jakies dane. Rodzina Twoja [moja by ze mnie to wycisnela] tez pewnie beda drazyc temat. Banki spermy daja tez kobietom samotnym, ale musza miec odpowiednio malo lat i warunki bytowe. Ja stanowczo mam chyba za duzo juz latek.

Gość kropeczka abc
jejku trelek życie to nie jest bajka niestety. Powiem tylko tyle, nie zawsze pelna rodzina jest rodzina zdrową i niejedno dziecko wychowa sie 100 razy lepiej majac rodziców w rozłące.

Dokladnie!jak facet ma sie okazac dupkiem ktory nie dorosl do ojcostwa chlejus lub kurwiarz robiacy z zony sluzaca to lepiej wychowac samej.Zreszta ja swoja corke tez pare sama wychowywalam i nie wydaje mi sie by odbiegala od normy w jakis sposob.

Gość trelek
Rzadko, który facet sam z siebie potrzebuje kontaktu z dzieckiem...Trzeba ich zachęcać, niestety. Jeśli Tobie nie zależy na kontakcie dziecka z ojcem to nie będzie go miało.A sama nie dasz rady zastąpić dziecku matki i ojca. Sama wychowywałam się bez taty i wiem jak czułam się kiedy znajomi opowiadali o swoich super tatusiach:O Ja też wychowuję dziecko sama, ale zabiegam o jego kontakty z tatą i wcale nie jest tak, że ten kontakt jest bo tak powinno być-to dużo ciężkiej pracy:O

Gość trelek
Jasne, że może okazać się dupkiem, ale żeby tak od razu wszystkich skreślać?

oj tam wszystkich skreslac!moj drugi maz to zajebisty czlowiek:)

Gość przyszła matka może
No trudno - ja facetów skreślam. A czy moje dziecko będzie nieszczęśliwe - oceni ono samo, jak dorośnie. Lub Bóg mnie oceni.

Gość kropeczka abc
trelek ja tez sie wychowywalam bez ojca i tez mi go w okresie nastoletnim bardzo brakowalo, ale widzisz moze dlatego tak trudno mi znależć odpowiedniego meza. No a jesli juz nie ma czasu na dziecko? No owszem moge z niego zrezygnowac, ale jest jakakolwiek jeszcze nadzieja, to chcialabym.

Nie bede zle mowic o moim ojcu bo juz nie zyje ale dziecinstwo mialam zrabane dzieki niemu:-o