Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweethoney21

Wysypka pod koniec ciąży!!!!!!

Polecane posty

Gość sweethoney21

Mam pytanko czy któraś z kobitek tu bywajacych miała cholerna wredną nie powiem już jaką wysypke przez az 2 tygodnie??????

Gość sweethoney21
ooooo wow! może jakaś pomoc normalnie to jest taka cholerna kaszka..zaczęło się od dołu brzusia aż chyba się przeniosło albo ja przeniosłam drapiąc na nogi ręce plecy!!! i swedzi swędzi bez końca nawet nie da się spać:(

A dlaczego Ty nie poszłaś jeszcze z tym do lekarza? :o Ja dostałam taką drobną czerwoną wysypkę gdzieś w siódmym miesiącu. Akurat była niedziela więc musiałam jechać do szpitala bo przychodnie zamknięte i... zostałam w tym szpitalu cały tydzień! Musieli zrobić badania wątroby - często taka bardzo swędząca wysypka to tzw. cholestaza wątrobowa, groźna dla dziecka i nie do wytrzymania dla Ciebie. Mnie to nie swędziało i okazało się, że to "tylko" uczulenie; najprawdopodobniej na cytrusy - bo przesadziłam.

Ja mialam taka wysypke cale cialo mnie swedzialo mialam podejrzenie choleztazy na szczescie to nie bylo to a swedzenie i wysypka zniknely.Najprawdopodobniej dostalam uczulenia na balsam do ciala.Idz jednak do lekarza jak najszybciej!

Gość sweethoney21
hmmmm...no ja mam już końcówkę 8 miesiąca ,a byłam z tym u lekarza -pierw pierwszego kontaktu ale to co mi przepisał nic nie pomogło,póxniej poszłam do dermatologa ..przepisał jakies świństwa -były dobre ale tylko mogłam brac 3 dni ...doszłam do wniosku z mężem ze nie ma jaj i jutro znów idę ..trza w końcu normalnie funkcjonowac zwłaszcza że zaniedługo mała pojawi się na świecie a ja jeszo nic nie przygotowałam:(

Gość sweethoney21
ale dziękuje za odpowiedzi:]

Mnie żadnych świństw nie dawali tylko dwa razy dziennie dożylnie wapno (no bo to szpital), jakąś kroplówkę i zastrzyk jakiś tam:) I zeszło.

Gość sweethoney21
ja jestem dobrej mysli dla mnie szpital to już ostateczność:]

oj wysypek złapałam kilka :O po cytrusach jedną, po truskawkach druga , a na koniec jeszcze na oliwkę :O mnie gin kazał wapno pić i schodziło w 3 - 5 dni, gdyby mi nie zeszło to szpital miałam zaliczyc, ale schodziło ufff wybierz się do lekarza jednak.